POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP, cumhurbaşkanlığı aday ofisini açtı
CHP, cumhurbaşkanlığı aday ofisini açtı
MHP'den komisyona 4 üye: İşte o isimler
MHP'den komisyona 4 üye: İşte o isimler
MHRS'de yeni dönem: Önce aile hekimine!
MHRS'de yeni dönem: Önce aile hekimine!
Termometreler 55 dereceyi gördü!
Termometreler 55 dereceyi gördü!
26 Temmuz 2025 Cumartesi - 10:24

Bornovalı gençlerin hayali BELGEM'le gerçek oluyor

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sağladığı ücretsiz eğitim desteğiyle bir kez daha büyük bir başarıya imza attı. LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler önemli yüzdelik dilimlere girmeyi başarırken, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak, en büyük sorumluluğumuz” dedi.

Bornovalı gençlerin hayali BELGEM le gerçek oluyor

Bornova Belediyesi’nin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren BELGEM, bu yıl da yüzlerce öğrenciye umut oldu. 4. sınıftan 12. sınıfa ve mezunlara kadar eğitim verilen merkezde, hem YKS hem de LGS’de başarılı sonuçlar elde edildi.

“Hayalim gerçek olacak” diyen gençler BELGEM’e teşekkür etti

BELGEM öğrencilerinden Musa Emir Güleşçi, geçen yıl 1 milyon olan YKS sıralamasını 50 bine çektiğini belirterek, “Ege Üniversitesi Elektrik Fakültesi’ni hedefliyorum. Buradaki öğretmenlerimizle eksiklerimizi kapatıp büyük bir başarı elde ettik. Belediye Başkanımız Ömer Eşki’ye ve öğretmenlerimize minnettarım” dedi.

LGS’de 1,93’lük yüzdelik dilime giren Osman Kemal, ileride mimar olmak istediğini ve lise dönemimde de BELGEM’de eğitim almaya devam edeceğini belirterek, Cihat Kora Anadolu Lisesi’ni tercih edeceğini söyledi.

Öğrencinin annesi Zehra Hazır da memnuniyetini dile getirerek, “Sınavlar ve öğretmenlerden çok memnunuz. Bu imkân için herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Enes Malik Döneracun, YKS sözel alanda 37 bininci olarak Edebiyat Öğretmenliği veya İlahiyat okumayı hedeflediğini belirtti. Şaban Sarı ise YKS sayısal alanda 40 bin, TYT’de 20 bin sıralama yaparak Milli Savunma Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girmeyi amaçladığını söyledi.

Eğitimde eşitlik ve dayanışma

Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Damla Çelikkaya, BELGEM’in eğitime sunduğu katkının artarak devam edeceğini belirterek,  “Bu yıl çok sayıda öğrencimiz başarılı sonuçlar elde etti. Bornova’nın farklı mahallelerine de şubeler açarak ücretsiz eğitim desteğini yaygınlaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

BELGEM Müdürü Süheyla Kayalı ise 2024-2025 döneminde 2 bin öğrenciye ulaştıklarını hatırlatarak, “Başarı grafiğimiz öğrencilerimizin azmiyle her yıl yükseliyor. Yeni dönemde de onların yanındayız” dedi.

Başkan Eşki: “Her gencin eğitime erişim hakkı var”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, eğitimde fırsat eşitliğinin önemine dikkat çekerek, “Her gencimizin hayal kurma ve o hayaline ulaşma hakkı var. Biz de Bornova Belediyesi olarak bunun için çalışıyoruz. BELGEM’le sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda sosyal adalete de katkı sağlıyoruz. Başarıya ulaşan tüm öğrencilerimizi gönülden kutluyorum.” diye konuştu.

 

 
Tugay: Bekleyen 8 kredimiz var, bakanlık onaylamıyor!
 
Yangından etkilendi: Büyükşehir gözü gibi bakıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay: Bekleyen 8 kredimiz var, bakanlık onaylamıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Menemen Ticaret Odası’nda ...
Tugay isyan etti: İZBAN'da ne istersek olmuyor!
Menemenli muhtarlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
İzmir'de suya hem indirim ve hem zam gelecek!
Menemenli muhtarlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Dr. Şaban Acarbay ismi Bornova’da ölümsüzleşti
Bornova Belediyesi, Türk sporuna ve toplum yaşamına yarım asrı aşkın katkı ...
Çeşme'de 'temiz deniz' hareketi
Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Durmaz, Çeşme Belediyesi olarak bilimin ...
Konak’ta çocuklara kültürel miras bilinci
Konak Belediyesi’nin Çocuk Yaz Programı kapsamında düzenlenen Kültürel ...
 
Başkan Görkem Duman muhtarlarla buluştu
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla buluştu; “Demokrasinin ...
Zübeyde Hanım Tesisi’nde yaz kursları başlıyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Zübeyde Hanım Sosyal ...
Büyükşehir'den 2 ilçede trafiği rahatlatacak hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli ilçesindeki Kipa AVM önüne karayolu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Gündem kongre takvimi: 9 isim, 9 soru, 9 yanıt!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri