POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
10 kişi Galatasaray son nefeste kazandı
10 kişi Galatasaray son nefeste kazandı
Şaban Sevinç ve Mustafa Balcı tutuklandı
Şaban Sevinç ve Mustafa Balcı tutuklandı
Barcelona'nın yıldızı, Galatasaray maçında yok!
Barcelona'nın yıldızı, Galatasaray maçında yok!
Açıklama geldi: TFF kaldı, Montella gitti!
Açıklama geldi: TFF kaldı, Montella gitti!
9 Ekim 2026 Cuma - 13:05

Buca Belediyesi’nden iddialara yanıt

Buca Belediyesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sahipli hayvanlara çip takıldığı ve kısırlaştırma işlemi uygulandığı yönündeki iddialara açıklık getirdi. Merkezde yalnızca sahipsiz sokak hayvanlarına hizmet verildiğini belirten belediye yetkilileri, yürütülen çalışmaların hayvanseverlerle iş birliği içinde gerçekleştirildiğini vurguladı. Hayvanseverler ve sivil toplum kuruluşları da belediyenin açıklamalarını destekledi.

Buca Belediyesi’nden iddialara yanıt

Buca Belediyesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sahipli hayvanlara yönelik işlem yapıldığı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, merkezde yalnızca sahipsiz sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirterek kamuoyuna yansıyan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer, hayvanların teslim alınmasından yeniden yaşam alanlarına bırakılmasına kadar tüm sürecin belirli bir düzen içinde yürütüldüğünü açıkladı.

“SAHİPLİ HAYVANLARA KESİNLİKLE İŞLEM YAPILMIYOR”

Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Birol Topal ve Veteriner Hekim Çağkan Görgün, sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların hayvanseverlerle koordineli şekilde sürdürüldüğünü belirterek şu açıklamada bulundu:

“Sahada yürütülen kedi yakalama ve kısırlaştırma çalışmalarında gönüllü hayvanseverlerle iş birliği yapılmaktadır. Gönüllüler, özellikle akşam saatlerinde kendi bölgelerinde yakalama çalışmaları yürütmekte ve besleme yaptıkları bölgelerdeki hayvanları yakından tanımaktadır. Ekiplerimiz aynı bölgelere gitse dahi, kedilerin insanlardan kaçması nedeniyle yakalama işlemleri her zaman mümkün olamamaktadır. Bu nedenle gönüllülerimiz, kendi bölgelerinde kısırlaştırılması gereken kedileri tespit ederek müdürlüğümüzden randevu almakta, hayvanları gönüllü olarak yakalayıp ekiplerimize teslim etmektedir.

Kafeslerin üzerinde bulunan adresler de hayvanseverler tarafından, kedilerin işlem sonrasında alındıkları bölgeye yeniden bırakılabilmesi amacıyla yazılmaktadır. Böylece her hayvanın alındığı bölgeye geri bırakılması sağlanarak saha çalışmalarının düzenli ve kontrollü şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır.

Tedavi amacıyla yakalanması gereken ancak agresif davranışları nedeniyle ekiplerimiz tarafından yakalanamayan kedilerle ilgili süreç de ayrıca açıklanmalıdır. Ekiplerimiz ilgili adrese giderek gerekli çalışmaları yürütmekte ancak bazı kedilerin yakalanması mümkün olmamaktadır. Bu gibi durumlarda vatandaşlar, kedileri kendi besleme faaliyetleri sırasında yakalayarak kendilerine ait kafeslerle müdürlüğümüze ulaştırabilmektedir.

Vatandaşlara ait kafeslerin kaybolmaması veya başka kafeslerle karışmaması amacıyla, kafeslerin üzerine vatandaşın adı yazılmaktadır. Hayvanın tedavi veya kısırlaştırma işlemleri tamamlandıktan sonra kafes, ekiplerimiz aracılığıyla ilgili vatandaşa teslim edilmektedir.

Öte yandan, hayvanların mikroçip kayıtları bulunmadığı durumlarda, yasal mevzuat çerçevesinde vatandaşın beyanı dikkate alınarak değerlendirme yapılmakta ve hayvanın sokak hayvanı statüsünde kabul edilmesi doğrultusunda gerekli işlemler yürütülmektedir.”

HAYVANSEVERLERDEN BUCA BELEDİYESİ’NE DESTEK

Buca Belediyesi ile iş birliği içerisinde sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma süreçlerine katkı sunan hayvanseverler de iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Gülgün Söğüt, Bilge Özgün ve Zeliha Çetin, sokakta yaşayan kedilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için merkezle düzenli olarak iletişim kurduklarını belirtti. Hayvanların taşınmasında kullanılan kutuların kendilerine ait olduğunu dile getiren hayvanseverler, kutuların üzerine yazılan adres bilgilerinin hayvanların işlem sonrasında alındıkları bölgelere bırakılmasını sağlamak amacıyla kullanıldığını söyledi.

Merkezde sunulan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getiren hayvanseverler, “Buca Belediyesi ile sokak hayvanlarının sağlığı için iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Merkezi sıklıkla ziyaret ediyor, burada yürütülen çalışmaları yakından takip ediyoruz. Buraya hayvanseverler tarafından yalnızca sahipsiz hayvanların getirildiğine bizzat tanıklık ediyoruz. Ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu.

EFODER’DEN DESTEK

Ege Fikir Ortaklığı Derneği (EFODER) de Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde yürütülen çalışmalara destek verdi. Merkezi düzenli olarak ziyaret ettiklerini belirten dernek temsilcisi Ömer Kanar, sahipsiz hayvanların sağlık hizmetlerine erişiminde belediyenin önemli bir görev üstlendiğini ifade ederek, “Sokaktan aldığımız sahipsiz hayvanları merkeze getiriyoruz. Burada hayvanların tedavi ve kısırlaştırma işlemleri gerçekleştiriliyor. Buca Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalardan çok memnunuz” dedi.

 
Karşıyaka’nın 6,6 milyar TL’lik 2027 bütçesine onay
 
Elektrik faciasında ek bilirkişi raporu alınacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’nın 6,6 milyar TL’lik 2027 bütçesine onay
Karşıyaka Belediyesi’nin 2027 Mali Yılı Bütçe Tasarısı ve Performans Programı, ...
Alaçatı’nın geleceği için turizm temsilcileri ve esnafla buluştu
2026 yılı turizm sezonunun değerlendirildiği ve Alaçatı Kentsel Tasarım ...
Alsancak Limanı’nın geleceği masaya yatırıldı!
Türkiye’nin Azerbaycan ve Orta Asya’daki Türk cumhuriyetleriyle kara ve ...
 
Eşki'den bürokratlarıyla strateji toplantısı
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçeye sunulan hizmet kalitesini en ...
Torbalı'da özel çocuklara destek
Torbalı Belediyesi, engelli bireylerin yaşam alanlarını genişletmek ve ...
Başkan Mutlu, Seul'de Konak'ı anlattı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Güney Kore’nin başkenti ...
 
İzmir’in kestanesine gal arısı kalkanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kestane ağaçlarında ciddi verim kaybına ve ...
Bornova'da yol mesaisi tam gaz!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yol yenileme çalışmaları kapsamında ...
İzmir'e 6. spor istasyonu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hizmet veren spor istasyonlarının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ön seçim sandığının Z raporu ve verdiği mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri