POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Özel'den 'İmamoğlu' ve 'Yavaş' mesajı
Özel'den 'İmamoğlu' ve 'Yavaş' mesajı
Gram altında sert hareketlilik: Kritik seviyeye yaklaştı
Gram altında sert hareketlilik: Kritik seviyeye yaklaştı
Eski belediye başkanı deveden düştü
Eski belediye başkanı deveden düştü
Bakanlık talimat verdi: Marketlerde yeni dönem
Bakanlık talimat verdi: Marketlerde yeni dönem
7 Ocak 2023 Cumartesi - 09:38

Buca Belediyesi tarihi mirasına sahip çıkıyor!

Kentin tarihi kimliğini korumak için önemli çalışmalar yapan Buca Belediyesi, merhum Işılay Saygın’ın müze olmasını istediği evi ile ödeneksizlik yüzünden kaderine terk edilen Forbes Köşkü için yeni bir adım attı. Başkan Erhan Kılıç, “Her iki önemli yapıya da sahip çıkarak kentimize kazandırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Buca Belediyesi tarihi mirasına sahip çıkıyor!

Bucalı Devlet eski Bakanı ve Buca Belediyesi eski Başkanı merhum Işılay Saygın'ın ölmeden önce müze olmasını istediği tarihi evi, mirasçılarının aralarında anlaşamaması nedeniyle mahkeme kararıyla satışa çıkarılmıştı.

Sit alanında kalan ve Buca için önemli bir değer olan tarihi bina ilgili harekete geçen Buca Belediyesi, binanın kamulaştırılması için önemli bir adım attı. Ocak ayı meclis toplantısında Işılay Saygın'ın evinin kamulaştırılması kararı verildi. Başkan Kılıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Rahmetlinin ikamet etmiş olduğu konut sit alanı içinde kalıyor. Buca’mızın önemli bir değerinin ikametgâhı olması nedeniyle burayı kamulaştırmayı ve Buca’mıza kazandırmayı düşündük" dedi.

FORBES KÖŞKÜ DE GÜNDEMDE
Öte yandan, kentin önemli tarihi yapılarından olan Forbes Köşkü için de harekete geçildi. Buca Belediyesi, son zamanlarda harabeye dönen haliyle gündeme gelen Forbes Köşkü’nü kiralayıp restore etmek isterken, meclis oturumunda ele alınan önerge görüşülmek üzere plan, bütçe ve çevre komisyonuna gönderildi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Başkan Kılıç, “Forbes Köşkü kentimiz için önemli bir yer. Korunması, gelecek nesillere miras olarak bırakılması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden bu konuda hizmetin siyaseti olmaz şiarıyla hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Tarihi köşkün kütüphane olarak kullanılmasını arzu ettiğini söyleyen Başkan Kılıç, “Benim düşüncem bu yönde. Gençlerimizin hizmetine açalım istiyorum. Kitap-kafe tarzında bir yer olabilir. Farklı bir şey de yapılabilir. Önemli olan bu güzel yapının Buca’mıza kazandırılması” diye konuştu.

 
 
'Cehennem Necati' Çeşme'yi haraca bağlamış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da temizlik harekatı
Bornova Belediyesi’nin çevre temizliğiyle ilgili farkındalık yaratmak ...
Belediye üretiyor, kent için kullanıyor!
Karşıyaka Belediyesi kent mobilyaları ile çocuk oyun parklarında yer alan ...
Büyükşehir'den bir destek de anne adaylarına!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik vizyonuyla ...
 
Çalkaya'dan yurt öğrencilerine ziyaret
Yeni yıla ilçedeki hasta ve yalnız yaşayan vatandaşları ziyaret ederek ...
O ilçede belediyeden 14 milyonluk satış!
Bergama Belediyesi ilçede 5 farklı mahallede bulunan tarla vasıflı arazileri ...
Gaziemir Belediyesi'nde e-imar dönemi!
Elektronik veritabanlı hizmet kapasitesini ve altyapısını her geçen gün ...
 
Büyükşehir'de imzalar gençlerin kişisel gelişimi için!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye genelinde gençlerin ...
DSİ'den o ilçeye 3.baraj müjdesi!
İzmir Menemen’de daha önce Emiralem (2015) ve Süleymanlı (2014) Barajlarını ...
Federasyondan Bornova'ya teşekkür
Bornova Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün, Türk Cimnastiği’ne yaptığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri