Buca Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Görkem Duman başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesi, Buca’nın önümüzdeki 40-50 yılını planlayacak olan ve bin 305 hektar yüzölçümlü alanı kapsayan Güney Planlama Bölgesi ele alındı.
Meclisin gündemi ilçenin geleceğini şekillendirecek büyük ölçekli imar planlarıydı. Ancak görüşmelerden çok, AK Parti grubunun toplantıya geç gelmesi ve oylama sırasındaki tutumu konuşuldu.
"Grup Kararı" Tartışması
İmar Komisyonu’nda tüm partilerin desteğiyle "oy birliği" ile geçen kararlar, meclis gündemine geldiğinde tablo değişti. Oylama esnasında AK Partili meclis üyeleri Fatih Polatoğlu Necmi Dinç Murat Nazlı, İsa Nezir Veli Balyemez’in grup kararına uymayarak "ret" oyu vermesi dikkat çekti. Komisyondan oy birliğiyle gelen ve grup kararı alınmasına rağmen kararın mecliste oy çokluğuyla geçmesi, AK Parti grubu içinde bir görüş ayrılığı yaşandığı iddialarını güçlendirdi.
AKP Grup Başkan Vekili Sevil: “Kaotik bir durum oluştu”
Oylamadaki fikir ayrılıklarının yanı sıra, AK Parti grubunun meclis toplantısına yarım saat geç gelmesi de dikkat çeken bir diğer detay oldu. Oturumu yöneten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, AK Parti grubunu uyararak meclis toplantı saatlerine riayet etmeleri gerektiğini hatırlattı. Bu hatırlatma üzerine AK Parti Grup Başkan Vekili Burçin Kevser, “İlçede toplantı yaptık. Kaotik bir durum oluştu. O nedenle geç kaldık” dedi.
Mecliste “Kurnazlık" polemiği Duman’dan sert yanıt
Toplantıda tansiyonun yükseldiği bir diğer an ise soru önergeleri tartışmasında yaşandı. AK Partili Meclis Üyesi Veli Balyemez, meclise sundukları soru önergelerine belediye bürokratları tarafından geri dönüş yapılmadığını eleştirerek, bürokratlara yönelik “kurnaz” imasında bulundu.
Balyemez’in bu ifadelerine Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın cevabı sert oldu. Balyemez’in sözlerine tepki gösteren Başkan Duman, “Kimin kurnaz olduğunu ve sizin niyetinizin ne olduğunu cümle cihan çok iyi biliyor. Ama derdinizin devâsı bende değil” diyerek tartışmaya noktayı koydu.
Sevil: “Kendi işlerimiz var. Elimizden geldiğince Buca’ya hizmet ediyoruz”
AK Parti Grup Başkan Vekili Burçin Kevser Yılmaz, grup içindeki fikir ayrılıklarına ve "çatlak" iddialarına meclis kürsüsünden yanıt verdi. Yılmaz, farklı görüşlerin olabileceğini ancak asıl amaçlarının Buca'ya hizmet olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: Biz komisyon toplantıları yaptık. Takdir edersiniz ki vaktimiz oluyor, olmuyor, kendi işlerimiz var, başka hayatlarımız var. Ama elimizden geldiğince Buca için doğru olan şeylere emek ve zaman sarf etmek istiyoruz. Fatih Bey’in bu görüşlerinin de tutanaklara geçmesini de önemsiyoruz. Dediğim gibi şu plana ilişik 10 tane farklı görüş çıkabilir. Bunlarla birlikte bugün katkı koyan, planın bugüne gelmesinde katkı koyan, Fatih Bey'in olumsuz görüşleri de dâhil olmak üzere, herkese teşekkür ediyorum. İmar Komisyonu'ndan geldiği şekliyle oylansın diyorum. Teşekkürler."
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri