POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
NASA'dan son dakika kodlu duyuru!
NASA'dan son dakika kodlu duyuru!
'Seçimi kazanamazsam 3. Dünya Savaşı çıkabilir'
"Seçimi kazanamazsam 3. Dünya Savaşı çıkabilir"
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 hedef imha edildi
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 hedef imha edildi
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
29 Şubat 2024 Perşembe - 10:32

Buca vizyonunu anlatan CHP’li Duman’dan iddialı ‘5 yıl’ ve sandık hedefi!

‘Kafe Siyaset’ programında Buca vizyonunu ve hedeflerini anlatan CHP’li Belediye Başkan Adayı Duman çarpıcı mesajlar verdi. Duman, “5 yıl sonunda ben Buca’yı her anlamda birincisi yapmayı planlıyorum” derken, “2019’daki ittifaktan da çok daha fazla oy alacağıma inanıyorum” mesajını verdi.

Buca vizyonunu anlatan CHP’li Duman’dan iddialı ‘5 yıl’ ve sandık hedefi!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman Bir TV’de yayınlanan ‘Kafe Siyaset’ programında Gazeteci Sercan Avcı’nın soruları eşliğinde önemli açıklamalarda bulundu. 

“PROBLEMLERİ BİLMEK O KENTTE YAŞAMAKLA ELDE EDİLECEK BİRŞEY” 
Söze “Bir kentin yönetimine talipseniz o kentin problemlerini çok iyi bilmek zorundasınız” diyerek başlayan Buca Belediye Başkan Adayı CHP’li Duman, “Kentin problemlerini çok iyi bilmek de o kentte yaşamakla elde edilecek bir şeydir. Görkem Duman Buca’da doğmuş büyümüş, eğitim hayatını, iş hayatını, sosyal hayatını Buca’da geçirmiş biri. Buca’nın derdini kendi derdim yaptım. Bu nedenle şuanda Buca’yı yönetme şansına sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum, onur ve gurur duyuyorum” mesajlarını verdi. 

‘GENÇ DEĞİŞİM’ MESAJLARI 
CHP’nin İzmir listesinde kadın ve genç adayların damga vurduğu değişimin gölgesinde partinin ‘en genç’ adaylarından biri olan Buca Belediye Başkan Adayı Duman bu konu hakkında ise şunları kaydetti: Sayın Genel Başkanımız özellikle İzmir’de bir çok genç arkadaşımızı aday gösterdi. Aslında bu bir sessiz devrim gibi ve çok ciddi de bir karşılık aldı. Buca’da da bunu çok ciddi bir şekilde görüyorum. Gençliğimiz seçmende ciddi bir heyecan uyandırıyor. ‘Toyluk’ algısı oluşturmaya çalışanlar oldu, bunu da bilgi, birikimimle, siyasi geçmişimle ve her gittiğim yerdeki söylemlerimle çok çabuk yıktım… 

‘Gençlik’ başlığı kapsamında ilçede kampanya kapsamında hizmete alınan Gençlik Merkezi hakkında da bilgilendirmede bulunan Buca Adayı CHP’li Duman, “Buca üniversite kenti ve genç nüfus yüksek. O nedenle Tınaztepe Kampüsü karşısında bir merkez açtık. Gençlik Merkezi seçim süreci boyunca gençlerin birer sıcak kahve eşliğinde sosyalleşebilecekleri bir alan olacak. Zaman zaman ben de genç bir belediye başkan adayı olarak genç kardeşlerimle orada vakit geçireceğim ve Buca’yı yönetme fikirlerini dinleyeceğim” diye konuştu. 

NEDEN YEREL SİYASET?
CHP’de uzun süre il başkan yardımcılığı yapan Buca Belediye Başkan Adayı Duman, ‘Neden yerel siyaset?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: Ben genel siyaseti hiçbir zaman düşünmedim. Hem iş hayatındaki deneyimlerim hem de aldığım eğitim gereğince yerel yönetimlerde daha aktif ve daha etkin olabileceğimi düşündüm. Bir de Buca’ya olan sevdam var. Küçük yaştan beri dinamiklerini, siyasetini hep takip etmişimdir ve içerisinde olmayı hep düşünmüşümdür… 

Mimar olmasının belediye başkan olması durumunda bir avantaj olacağını dile getiren Buca Adayı Duman, “Teknik birisinin belediye başkanlığı her zaman bir avantajdır. Kente teknik gözle bakmak çok daha farklıdır. Ayrıca bir çok icracı müdürlüğü teknik bir belediye başkanı daha iyi çalıştırır” dedi. 

LİSTELER VE KÜSKÜNLER… BUCA’DA DURUM NE? 
CHP’de yaşanan aday tartışmalarının gölgesinde ilçedeki durumu değerlendiren Duman, “Mutlaka ki bu adaylaşma süreçlerinde ufak, tefek kırgınlıklar ve küskünlükler olabilir. Ama bizim içimizde bu çok daha yumuşak yaşandı. Bu dönemde 25 aday adayı arkadaşımızla bu süreci çok centilmence yürüttük. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu biliyorduk ve nihayetinde bir arkadaşımız oraya atanacaktı. Sonrasında süreç de çok yumuşak ve kabul gören bir şekilde devam etti. Bir çoğu sahada da aktif olarak destekliyor” diye konuştu. 

Meclis listesi için de mesajlar veren Buca Belediye Başkan Adayı, “Bizim ilçede seçim mottomuz Buca İttifakı. Bu dengeyi göz ederek meclis tablosunu oluşturduk. Bu da hem meslek, hem eğitim, hem de mahalle dengeleri gibi birçok dengeyi gözeten bir liste oluşturduk. Bir çok dalda uzman olmuş arkadaşlarımız var. Mutlaka bu noktada da listeler açıklandıktan sonra bir kırgınlık oluyor. 156 başvuru vardı, 51 kişi yazılacaktı ve 51 kişi yazıldı. Ufak tefek kırgınlıklar oluştu ama sonuçta tüm arkadaşlarımız partililik ruhu taşıdıkları için zaman içerisinde hepsini sahada bizimle birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

MAHALLE MECLİSLERİ 
Duman, ‘Seçilmeniz halinde Bucalılar nasıl bir başkan görecek?’ sorununa verdiği yanıtta şunları kaydetti: Bir kere mahalle meclisleri kuracağım. Mahalle meclisleri bizim demokratik ve katılımcı anlayışımızı ortaya koyacak. Sokak ölçeğine kadar ineceğiz. Oy kullandığımız her sandıktan kendi içlerinde bir temsilci, muhtar ve STK’lardan da birer temsilciyle bir meclis oluşacak. 47 mahallede toplam 47 temsilciyle biz belediye başkanı olarak sürekli iletişim halinde olacağız. Çünkü gördüğümüz sorunlarla onların yaşadıkları sorunları birlikte değerlendirip anladığımızda hizmet çok daha yerinde, hızlı ve doğru olur. İletişim halinde, sürekli halkın içinde olan bir belediye başkanı olacağım. 

Projeler hakkında da bilgi veren Duman, “Hepsi tamamlandı. Yapısal projelerin görselleştirilmesi tamamlandı, sosyal ve kültürel projelerimiz de var tabi ki. Bunların hepsi hazırlandı. 9 Mart günü büyük bir lansmanla tüm projelerimizi tanıtacağız” derken, “Bir mimar öncelikle bir ihtiyaç listesi hazırlar. Ben de mesleğimin yaklaşımıyla önce bir ‘Buca’nın neye ihtiyacı var?’ listesi hazırladım. Bu listeyi yaptıktan sonra da yapısal, kültürel ve sosyal projeleri içeren bir fotoğraf oluştu” diye ekledi. 

“5 YIL SONUNDA BİRİNCİ İLÇE YAPMAYI PLANMIYORUM”
Duman, “Buca’ya en büyük vaadiniz ne?” sorusuna da, “Buca İzmir’in en büyük ilçesi ama birçok alanda belki de birinci sırada değil. 5 yıl sonunda ben Buca’yı her anlamda birincisi yapmayı planlıyorum” sözleriyle yanıtladı. 

TRAFİK SORUNUNA DRONE ANALİZLİ ÇÖZÜM 
Buca’nın trafik soru hakkında konuşan Duman, “Aslında trafik sorunu konuşulduğu zaman insanların hep bir battı-çıktı, ya da bir köprü ya da devasa bir inşaatın uzun soluklu bir çözüm olduğuna yönelik bir algısı oluşuyor ama benim yaptığım projede öyle bir şey yok. Biz zaten Buca’da yaşadığımız için hangi saatte, nerede aksaklık var çok iyi biliyoruz. Ekip arkadaşlarımızla trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda bir drone uçurduk ve hangi araç, kaç tane araç trafikte ne kadar vakit kaybediyor diye ölçtük ve sayısal verilerini oluşturduk. Ardından bu aks üzerinde doğru bir tek yön aksı oluşturduk, sinyalizasyonlarda, ESHOT duraklarında yer değişimleri, birkaç refüj ve yol bölmeleri. Bu doğru tek yön aksını yaptıktan sonra bir imalata ihtiyacımız kalmıyor. Bunun bir sağlamasını da yaptık. Drone görüntülerinden bir animasyon oluşturduk, elimizdeki verilerde yer alan araçları bu tek yön aksında yürüttük ve zamanda yüzde 40 tasarruf sağlandığını gördük. Buca’nın ana arterlerinde yol genişleme yapma şansı olmadığını için bu çözüme başvurduk” ifadelerini kullandı. 

BUCA CEZAEVİ ALANI İÇİN BİR DE SİMGE YAPI ÖNERİSİ 
Yıkılan Buca Cezaevi’nin alanın planlanması konusuna da özel bir parantez açan Duman, “Cezaevi alanının mutlaka yeşil alan, mutlaka depremde toplanma alanı olması gerekir. Kentlerdeki meydanlar birer medeniyet göstergesidir. O yüzden cezaevi alanının da bir kent meydanı olarak Bucamıza yakışacağını düşünüyorum. Cemil Başkanımızla da her zaman bu noktada destek vereceğini söylüyor. Biz bu işbirliğini ilerleterek orada Buca’ya bir yeşil alan kazandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca Buca’nın da aslında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, Suat Taşer gibi simge yapılara ihtiyacı var. Sahaya indiğimizde de bunu geri bildirim olarak alıyoruz. Orada bir Atatürk Kültür Merkezi yapabiliriz ve Buca’ya çok yakışır. Hem simge yapı, hem toplanma alanı hem de yeşil alan…” dedi. 

DÖNÜŞÜM MESAJLARI 
Duman ayrıca, “Buca’da ciddi anlamda riskli yapı stoku var. Bu stok ciddi bir tehdit halinde. Bugün parsel bazında dönüşüm yapılıyor ve doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü 2 tane bağımsız yapı olan bir bölüm yıkılıyor ve yerine 10 tane bağımsız bölüm olan bir yapı yapılıyor. Orada bir altyapı problemi, otopark problemi varsa bu 2’den 10’a çıkıyor. Çözüm parsel bazında değil, ada bazında değil, adalardan birleştirilmiş bir düzenleme sahası şeklinde olabilir. Bölge bazında yapılabilir. Buca’da şöyle bir problem de var, ana arterler 4-5 kat, bir arkası 2-3 kat. Bu da bir imarda adaletsizlik durumu. Ama bölge bazında dönüşümle tüm bölgeye aynı emsalde inşaat yoğunluğu verilir, adaletsizlik ortadan kalkar hem de az önce söz ettiğim hiçbir problem ortada kalmaz. Tüm bunlarla birlikte vatandaşın sahip olduğu gayrimenkulün değeri de kat ve kat artar. Biz bunu yerel yönetim güvencesiyle yapabiliriz. En önemlisi de burada vatandaş güvenli ve huzur içinde yaşayacağı bir yapıya sahip olur ve Bucamız da dirençli kentler arasında yerini alır” mesajlarını verdi. 

Tarım, turizm ve spor konusunda özel çalışma ve projeler de hazırladıklarını ifade eden Duman belediye envanterinin doğru organizasyonlarla sağlıklı hizmet için yeterli olduğunu altını çizerken, işbirlikçi yönetim biçiminde muhtarlar ve STK’larla sürekli iletişim halinde olacaklarını söyledi ve fiziki şartları düzeltmek için de planlamaları olduğunu kaydetti. 

“2019’DAKİ İTTİFAKTAN DA FAZLA OY ALACAĞIMA İNANIYORUM” 
Son bölümde sandığa ittifaklarla gidilmeyen süreçte Buca’daki seçim matematiği üzerinden bir sandık fotoğrafı çizen Duman, “2019 yılında ittifaklar yarıştı. Bugün bambaşka bir tablo var. Bir ittifak var fakat onun karşısında partililer kendi adaylarını çıkardılar. Ben aday adayıyken ittifak olmadan da ittifakla aldığımız oyu yakalama iddiası ortaya koymuştum. Aday olduktan sonra saha indim, vatandaşın nabzını tuttum, almış olduğum geri bildirimler benim hedefimi de artırdı. 2019’daki ittifaktan da çok daha fazla oy alacağıma inanıyorum. Bunu 31 Mart’ta tüm Bucalılar hepimize gösterecek” açıklamasını yaptı. 

Duman sözlerini Buca’da seçim sürecinde yaşanan olaylara değinerek tamamlarken, “Ne yazık ki pankartlarımız, afişlerimiz sökülüyor. Ve bunu bilerek yapıyorlar ve yapanlar da ne yazık ki bizim içerimizden kopup giden, bizim partimizden kopup giden arkadaşlarımız. En tehlikelisi de bu, umarım bundan sonra olmaz” dedi. 

 
AK Partili Çiftçioğlu’ndan ‘kale’ çıkışı, stat, çarşı, sahil ve dönüşüm mesajları!
 
YSK'dan İzmir'de adaylığı düşürülen o isim hakkında flaş karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çiftçioğlu’ndan ‘kale’ çıkışı, stat, çarşı, sahil ve dönüşüm mesajları!
‘Kafe Siyaset’ programında proje, hedef ve planlarını anlatan Karşıyaka ...
CHP Lideri Özel'den sandık güvenliği talimatı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, il başkanları ile yaptığı toplantıda başkanlardan ...
AK Partili Kırkpınar’dan işçilere güvence, depremzedelere kredi sözü, Sandal ve Önal’a salvo!
AK Parti’nin Bayraklı adayı Bilal Kırkpınar seçim mesaisinde tüm hızıyla ...
 
8. Yargı Paketi: İlk iki madde meclisten geçti
TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "8. Yargı Paketi" olarak bilinen Ceza ...
Aslanoğlu'ndan Eskinazi'ye destek, AK Partili İnan'a tepki!
Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Eskinazi’nin “Milli Eğitim ...
AK Partili İnan, Eskinazi'ye açtı ağzını yumdu gözünü!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
 
Cumhur İttifakı adayı Dağ: Gayemiz İzmir’i Türkiye’nin itici gücü yapmak!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Bizim ...
Tugay tarih verdi: 4 sene sonra yüzülebilir Körfez!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ege Sanayici ...
Kafe Siyaset bu akşam Duman ve Çiftçioğlu'nu ağırlayacak!
Gazeteci Sercan Avcı'nın birbirinden önemli konu ve konuklarıyla yerel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri