POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray'da sakatlar kervanına bir isim daha!
Galatasaray'da sakatlar kervanına bir isim daha!
Antep'te gıda zehirlenmesi: 56 kişi hastanelik!
Antep'te gıda zehirlenmesi: 56 kişi hastanelik!
Genel Sağlık Sigortası primi yükseldi!
Genel Sağlık Sigortası primi yükseldi!
Frida Kahlo rekor kırdı: 54.6 milyon dolar!
Frida Kahlo rekor kırdı: 54.6 milyon dolar!
21 Kasım 2025 Cuma - 08:37

Büyükşehir-Çiğli hattında karşılıklı zeytin dalı… Yıldız: Ben de Cemil Tugay’ı seviyorum!

Çiğli Belediye Başkanı Yıldız, Harmandalı çöp tesisi üzerinden, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile yaşadıkları gerginliğe dair Sercan Avcı’ya konuştu. Yıldız, Tugay’ın, “Onur Başkan benim çok sevdiğim, değer verdiğim başkanlarımızdan biri. Onunla benim hiç sorunum yok” sözlerine, “Bizim aramızda bir sorun olamaz. Kavga hiç olamaz. Ben de kendisini seviyorum” diye yanıt verdi.

Büyükşehir-Çiğli hattında karşılıklı zeytin dalı… Yıldız: Ben de Cemil Tugay’ı seviyorum!

GERÇEKİZMİR - İzmir’de yaz aylarında Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi’nin Danıştay kararı ile kapanmasının ardından çöp dağları oluşmuş, Büyükşehir Belediyesi çözüm arayışına girmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılan başvurular sonucunda Harmandalı tesisine çöp döküm izni mahkeme kararıyla kapatılmasına rağmen önce 31 Ekim’e ardından 31 Aralık’a kadar uzatıldı.

Harmandalı’na yeniden izin verilmesinin ardından ise geçtiğimiz günlerde Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında Harmandalı’nda çöp döküm gerginliği yaşandı. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yönelik eleştirel açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ise geçtiğimiz günlerde Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi üzerinden, Çiğli Belediye Başkanı Yıldız ile yaşadıkları gerginliğe dair açıklamalarda bulunmuştu.

“Onur başkan çok sevdiğim başkanlardan biri”

Tugay açıklamasında “Geçenlerde il başkanımızla beraber ilçe belediye başkanlarımızla toplantı yaptık. Onur Başkan da oradaydı, kendisinden bir şey duymadım. Onur Başkan benim çok sevdiğim, değer verdiğim başkanlarımızdan biri. Onunla benim hiç sorunum yok. Hiçbir başkanımızla hiçbir sorunum yok, emin olabilirsiniz. Hepimiz kamu görevi yapıyoruz. İlçelerimize, şehrimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Aramız gayet iyi gerçekten. Hiçbir sorunum yok” ifadelerine yer vermişti.

Gerçekizmir Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı’ya konuşan Başkan Yıldız, Tugay’ın gerginliği soğutan açıklamalarına yanıt verdi.

“Cemil Başkan’ın sözlerinden mutlu oldum”

Avcı: Çok fazla uzlaşı dediniz… Kavgadan uzak bir profili çiziyorsunuz ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’la kavgalı bir görüntünüz var. Özellikle çöp konusu üzerinden. Sizle ilgili olumlu açıklamaları oldu. Bu açıklamalar sorunu bitirdi mi?

Yıldız: Bizim aramızda bir sorun olamaz. Kavga hiç olamaz. Cemil Başkan bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız. Kendisinin her şeye yetişme şansı yok. 30 ilçeye hizmet götürmeye çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi de ekonomik sıkıntı sürecinden geçiyor. Büyükşehir’de görev yapan bazı arkadaşlar bazen kendi görev alanlarını fazla aşınca iletişimle de ilgili eksiklik olunca bazı sorunlar olabilir. Bunlar zaman zaman olur. Benimle ilgili sözlerinden mutlu oldum. Ben de kendisini seviyorum. Yaşanılan rahatsızlıkları, benim biraz önce dile getirdiğim rahatsızlıkları Cemil Başkan çözecektir.

“Çözüm için hassasiyet gerekli… Büyükşehir irade koyuyor”

Avcı: Mecliste Harmandalı konusunda, “Oraya gitmem durumunda siyasi bir kriz yaratılır. Siyasi kriz yaratmamak adına fiziki olarak orada değilim ama kalbim, ruhum orada” dediniz. Bu tavrınız sürecek mi?

Yıldız: Harmandalı’yla ilgili provokasyona açık söylemde bulunanların unuttuğu bir gerçek var. Benim siyasete başladığım yer 1999 Harmandalı. Ticaret yaptığımız yer orası… Harmandalı’nın 5 mahallesi olduğunu bilmeyen, sorunlarını bilmeyen, geçmişini bilmeyenler sırf orada CHP üzerinden çöp krizi üzerinden bazı radikal iddialarda bulunarak orada mağduriyet yaşayan mahalle sakinlerinin duygularını oraya getirerek CHP’ye karşı siyaset üretiyorlar.

Çöp krizi 34 yıllık bir süreç. Bu süreçte herkesin fikri oluşmuş önyargısı oluşmuş. Bu çöpün buraya getirilmesine imza atanlar var. Harmandalı’ya çöp geldiğinde belde belediyesi yanlış planlamayla Harmandalı’yı çöpe doğru büyüttü.

Gelelim bugüne, bugün dünyanın en modern tesisini de yapsanız oraya bölgede psikolojik bir travma durumu söz konusu. Bunu yok edecek açıklama Büyükşehir Belediye Başkanımız da ifade ediyor.  Cemil Başkan bu konuyu kucağında buldu. Çözmek için  emin olun yapılması gerekenleri yapıyordur. Bürokratik ve siyasi sorunlarla birlikte kar yumağına dönüştü. Çiğli Belediyesi’nin Harmandalı’daki çöple ilgili hiçbir yasal sorumluluğu yok. 34 yıllık sorun… Harmandalı’yla ilgili maddi manevi ekonomik sağlık siyasi konuları dillendirmek tabi ki Çiğli Belediye Başkanının ana gündemi olur. Çiğli’de çöpün olmasını istemiyoruz. Alternatiflerin geliştirilmesi gerektiğini söylüyoruz.  Bu konuda Aziz Kocaoğlu, Tunç Soyer’in önemli adımları oldu. Yeni dönemde alternatiflerle ilgili bazı kararlar alındı.

Önerim şu; çöpün buraya gelmemesi çöpün buraya gelmediği süre içinde Büyükşehir teknik olarak tırları ve maddi imkanı ile altyapı imkanı el veriyorsa da Bergama’daki kapasitenin arttırılması ve çöpün bir kısmının Manisa’ya gitmesi ile ilgili en başından beri politikamız vardır. Resmiyete dönüşmesi mutluluk verici. Çiğli ile tekrar çöpün anılması emin olun psikolojik bir travma. Çözüm için hassasiyet gerekli. Büyükşehir’de bir irade ortaya koyuyor.

 

 

 
İzmir'deki tarihi köşke koruma kalkanı!
 
Çöp krizine 'MHP İzmir' formülü: Yap-işlet-devret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki tarihi köşke koruma kalkanı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını ...
21 Kasım Cuma günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 21 Kasım Cuma günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ...
İzmir'in 2 ilçesinde can pazarı!
İzmir'in Dikili ve Foça ilçelerinde 33'ü çocuk 91 düzensiz göçmen yakalandı.
 
Antep'te gıda zehirlenmesi: 56 kişi hastanelik!
Gaziantep’te bulunan Geri Gönderme Merkezinde 56 kişi gıda zehirlenmesi ...
Vakıflar Kanunu teklifi kabul edilerek yasalaştı
Vakıflar Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, ...
Kardeşi için yaptırdığı engelli asansörü sonu oldu!
İzmir’in Bayraklı ilçesinde, engelli kardeşi için yaptırdığı asansörü ...
 
İzmir Barosu'ndan ÇEDES ve MESEM tepkisi
İzmir Barosu, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü kapsamında basın açıklaması ...
CHP'den TRT binasına yürüme kararı
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB ve İmamoğlu duruşmalarının TRT'den ...
Bütçe Kanunu Teklifi görüşme takvimi belli oldu
TBMM Genel Kurulu'nda 2026 Bütçe Kanunu Teklifi için görüşmelere 8 Aralık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Çağatay Güç’ün ‘A Takımı’nın şifreleri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri