POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
Fon vurgununda yeni iddianame
Fon vurgununda yeni iddianame
20 Kasım 2023 Pazartesi - 19:34

Büyükşehir Meclisi’nde ‘operasyon çocuğu’ tartışması!

İYİ Partili Mısırlı’nın gündeme taşınan yolsuzluk ve rüşvet iddiaları AK Partili Boztepe’nin sert çıkışlarıyla meclis oturumuna taşındı. Boztepe’den Mısırlı’ya ‘Operasyon çocuğu’ çıkışı gelirken, Mısırlı da iddia ve tepkilere yanıt verdi.

Büyükşehir Meclisi’nde ‘operasyon çocuğu’ tartışması!

GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediyesi kasım ayı 4.olağan birleşimi Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. 

Oturumun dilek ve temenniler bölümünde dikkat çeken bir ‘yolsuzluk’ tartışması yaşandı. 

AK Parti meclis üyeliğinden geçtiğimiz mart ayında istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Fikret Mısırlı’nın yolsuzluk ve rüşvet konulu çarpıcı açıklamaları AK Partili Meclisi Üyesi Hüsnü Boztepe’nin sert çıkışlarıyla meclis gündemine taşındı. 

‘OPERASYON ÇOCUĞU’ ÇIKIŞI! 
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Boztepe, hayatı boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminden hiçbir şey talep etmediğinin altını çizerek “Son günlerde partimize ve grubumuza bir operasyon yapılmak isteniyor. Bunun için de bir operasyon çocuğu bulunmuş. Biz denetim komisyonuyla ilgili bir grup kararı almadık. Denetim komisyonu ilgili grup kararı alınmaz zaten. Bu iddialar tamamen hayal ürünü, algı operasyonu, deli saçması! Büyükşehir’in 2021 yılı denetim raporu ile ilgili komisyon toplantısındaydık. Bu operasyon çocuğu şuan İYİ Parti’de siyaset yapıyor. Bütün arkadaşlarla birlikte dışarı çıkınca İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Abi ‘Arkadaşlar bir ricam var, mevcut şahıs ile konuşmak istiyorum, bir konu var' dedi. Bornova Belediye Başkanı ile ilgili… Benim belediye başkanının bundan 6 ay öncesine kadar elini sıkmışlığım yok. Hüseyin Bey ile de merhabalaşmışlığım var ama tanımam, etmem. Dedik ki böyle bir konu var, raporda yer alabilir ancak mecliste ismi geçmezse iyi olur dedi ve konu kapandı orada. Ancak sonra açıklamalarda görüyoruz ki il başkanlığına, il başkan yardımcılığına gidiliyor... Burayla ilgili dava açılmış, davalar kazanılmış. Ben bunu yeni öğreniyorum. Biz rüşvet teklif etmişiz! Biz kalkıp Bornova Belediye başkanı ve CHP’li meclis üyesi için beyefendiye ne çıkarımız olacak ki rüşvet teklif edeceğiz? Bu akıl tutulmanın ötesinde bir şey! Burada sadece beni değil. Başta sizi, CHP'li tüm arkadaşları şaibe altında kaldığı, yolsuzluk yapıldığını ima ederek açıklama yapıyor. Öyle bir kişinin İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında yaşamasını içime sindiremiyorum. Operasyon bizim grubumuza yapılmak isteniyor” dedi.

SEVİNÇ’TEN AÇIKLAMA 
İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 2019-2021 denetim komisyonu raporu esnasında Bornova Belediye Başkanımız ve meclis üyeleri hakkında bir bulgular dile getirildi. Bulgular sizlere tespit edildi. Raporun içeriği basında yazıldı çizildi. O dönemde komisyon çalışmalarımız oluyor. Millet İttifakı olarak ‘Raporun içeriği bir kısmı görevinden önce kuruma verildi diye, bir kısmı tek satıcı olarak kuruma verdi’ diye yazıldı. Bu çerçevede kendimizce değerlendirdik. Sonra bu konuyu ben Fikret Kardeşim görev yaptığı için komisyonda Özgür Kardeşime dedim ki ‘Raporlar belli. Hiç değilse mecliste dile getirilmesin’… Özgür Kardeşim de bize saygısından ‘Bakarız’ dedi. Sonra o ortamda Fikret Kardeşim denk geldi bize. Ben de durumu kendisine de söyledim. O da sağ olsun ‘Bakarız’ dedi. Sonrasında da dağıldık. Benim yapıcı iyi niyetli söylemim oldu. Onun haricindeki durumlardan bilgim yok… 

MISIRLI: AK PARTİDEKİ DİĞER KİŞİLER İÇİN ÜZÜLÜYORUM
İYİ Partili Meclis Üyesi Fikret Mısırlı ise Boztepe’nin sert çıkışlarına, “2003 yılında AK Partide görev aldığımda partimi temsil ettim. AK Parti tanınmaz ve bilinmezdi çünkü yeniydi. Kendi milletvekilliği yeni olanlar sektöre gelip bizden oy istenmiştir. Benim cümlelerimde zerre kadar fark yok.  AK Parti’de bugün siyaset yapmak kolay. AK Parti içinde olmamın tek nedeni ardı. Yasaklar, yolsuzluk ve yargı söylemleri çok önemliydi. Ben bölgemi, sektörümü temsil etmek için görev aldım. Ben AK Partide siyaset yaparken bu işi meslek edinmedim. Benim kendi adıma siyaset yaparak geçim sağlayan bir insan değilim. Ben hayatım boyunca doğru bildiğimi söylemişimdir. AK Parti Grubu’ndaki diğer kişiler için cidden üzülüyorum. Diğer arkadaşlara zaten bir şey demedim. Benim için siyasete girmek 2003'te en iyi zamandı. Ben 21 yıl görev yaptım. Ben partimde görev yapıp zarar vermezken, 15 Mart'ta şunu gördüm ki ben bu yolsuzlukların, hırsızlıkların içinde olamam. Ben kimseyi o çocuğu, bu çocuğu diye itham etmem. Ben bugün burada partim adına bu görevi yaparken benim partimde de bu yolsuzlukları görürsem siyaseti tamamen bırakırım. Bu iş nereden başladı? Raporun yazılacağı gün ile çağrıldım ve 2 arkadaşımız ilde bekliyordu. Bana buraya gelirken yol boyunca ikisinin yazılmaması için baskı yapıldı. O gün buraya geldik ve muhalefet şerhi koyacaktık. Bize orada bunun yazılmaması için söylemler oldu. Ben orada en son ‘Neden bunu çıkarıyoruz?’ dedim. Bana Kemal Ağabey bize imar komisyonunda yardımcı olduğu için ‘Siyaseten bu isimleri çıkaralım' dedi. Ben sözlerimin arkasındayım. Ben ‘AK Parti'nin Kemal Ağabey’in yapacağı desteğe ihtiyacı varsa partiyi kapatalım’ dedim. Ben bu isimlerle rapor içeri girecek yoksa raporu vermeyeceğim dedim. Sonra 15 dakika sonra dışarıya çağrıldım ve Kemal Ağabey ile ilk defa yüz yüze geldik. Kemal Ağabey de insani yaklaştı ve ‘Bu isimleri çıkaralım’ dedi. Kemal Ağabey bunu mecliste okunmasın diye söyledim dedi bugün de. Ben yaşadığım olayı ve içeride yaşadığım durumu söyledim" sözleriyle yanıt verdi. 

 
Göztepe'de flaş gelişme: Kokovic gitti, Stoilov geldi!
 
Erdoğan'dan Batı'ya Gazze tepkisi: Hepsinin borçları var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de o ilçeye yeni başkan!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı Narlıdere İlçe Başkanlığına Remzi ...
CHP’de aday adaylığı genelgesi: Takvim ve tarife belli oldu!
CHP’de MYK sonrası il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgeyle aday ...
Başkan Kırgöz'den 'Özel' ziyaret
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, eşi Nesrin Kırgöz ile birlikte Cumhuriyet ...
 
AK Partili Baran Karşıyaka için yola çıktı!
Yerel seçim öncesi aday adaylığı sürecinin yaşandığı AK Parti'de, İzmir ...
İYİ Parti'de ihracı istenen Dikbayır'dan istifa kararı!
Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili ...
SP İzmir'den İsrail yöneticilere suç duyurusu
Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, İsrailli devlet yöneticileri hakkında ...
 
Karaburun'dan Başkent'e 'Özel' ziyaret!
CHP Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı ve Karaburun Belediye Başkanı ...
Kabine toplanıyor: İşte masadaki gündem maddeleri
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Ankara'da toplanacak. Kabinede, İsrail-Hamas ...
Dervişoğlu'ndan Özdağ'a jet yanıt: Bizim de yaptığımız en kötü iş...
İzmir'de çarpıcı bir çıkışa imza atarak "Hayatımdaki en kötü iş Akşener'le ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri