POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
NASA'dan son dakika kodlu duyuru!
NASA'dan son dakika kodlu duyuru!
'Seçimi kazanamazsam 3. Dünya Savaşı çıkabilir'
"Seçimi kazanamazsam 3. Dünya Savaşı çıkabilir"
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 hedef imha edildi
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 hedef imha edildi
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
17 Mayıs 2024 Cuma - 18:27

Büyükşehir Meclisi’nde yeni hizmet binası için düğmeye basıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim 2020’deki depremde hasar alan ve ardından yıkılan ana hizmet binası ile ilgili önemli bir karar alındı. Büyükşehir meclisinden eski binanın bulunduğu parsele ilişkin imar planı değişikliği oy birliği ile geçti. Böylece eski binanın yerinde ve eski büyüklüğünde yapılmasının önü açılmış oldu.

Büyükşehir Meclisi’nde yeni hizmet binası için düğmeye basıldı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Mayıs ayı olağan meclisinin üçüncü oturumu Başkan Cemil Tugay’ın yokluğunda Altan İnanç’ın başkanlığında gerçekleşti.

30 Ekim 2020’de Seferihisar açıklarında meydana gelen ve İzmir’i etkileyen depremden sonra hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının olduğu alan ile ilgili önemli bir karar alındı.

Ana hizmet binasının bulunduğu alan ile ilgili plan değişikliği önerisi meclis gündemine geldi. Komisyonlara gönderilen madde meclisten oy birliği ile geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının eski yerinde ve eskisine yakın boyutlarda yapılmasının önü açılmış oldu.

İlgili gündem maddesi şöyle; 36. İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 20/01/1994 tarih, 4841 sayılı Kararı ile belirlenen, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 17/05/2013 tarih, 1310 sayılı Kararı ile güncellenerek son şeklini alan "Konak Meydanı ve Çevresi Tarihi Sit Alanı" içerisinde kalan ve mülkiyeti Belediyemize ait olan, Konak İlçesi, Ahmetağa Mahallesi, 7559 ada, 1 parsele plan notu ilave edilmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Konak Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere karara bağlanması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.1957217)

AK PARTİ’DEN DESTEK!

Madde ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, “Burası İzmir Büyükşehir Belediye binamızın olduğu yer. Tunç Soyer döneminde proje yarışması yapılmıştı. Belediye binasından çok belediye meclisi ve belediye başkanlığının içerisinde olduğu daha az yoğunluklu bir proje kabul edilmişti. İçeriden aldığımız bilgi kapsamında yeni başkanın tasarrufu ile anladığımız kadarı ile yıkılan binanın yoğunluğunda yeni bir binanın yapılması tekrar orada yapılmasının gündemde olduğunu öğrendik. Gönlümüz oranın diğer kamu binalarıyla bir meydana dönmesi ancak tabi ki yönetimin takdiri olarak baktığımız için dE fikri olarak böyle düşünsek de uygulamada karşı çıkmadığımızı ifade etmek isterim" dedi. 

Komisyondan geldiği gibi oylanan madde ve oy birliği ile kabul edildi.

 
İzmirliler dikkat: O yollar koşu nedeniyle kapanacak!
 
Valilik 19 Mayıs programını açıkladı: Elban'dan gençliğe çağrı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 21 Mayıs 2024 Salı 13:00

Vizyon sıfır. Planlarda kent merkezi Bayraklı olarak planlanıyor. Bunlar halen yoğunluğun has safhada olduğu eski yere belediye binası yapılması peşindeler. Bir kere yeni yapılacak bina Vali konağı binasından yüksek olamayacak. Bir yandan vali konağının yetrafında ki yüksek katlı binaları yıkarken yenisinin yapılmasına izin verilmesi mümkün değil. Vali konağı , saat kulesi ve meydan ortaya çıkartılmışken tekrar kazulet gibi bir bina yapılması kente yapılan kötülüklere bir yenisini eklemektir

Yorumu oyla      0      0  
Recep akca 19 Mayıs 2024 Pazar 13:09

sahil kenarında kamu ve özel binalar yıkılmalı..Tarihi konak ve Alsancak yeniden tarihe kazandırılmalı.Kemee altı yeniden yapılandırılıp.Tarihi binaların yerine beton yığını yapılmamalı.Müfya kılıklı otoparklar derhal kaldırılmalı.Varyan yol üzerinde otopark haline gelmiş izinsiz otopark yapanları kaldırılmalı.Okul binaları otopark yapılması yasaklanmalı.Atatürk lisesi eski haline getirilmeli.Fuar alanı beton yığınından kurtulmalı.Basmane ile tepecik anası eski yapılar yıkılıp tarihi binalar meydana çıkarılmalı.Kadife kale tamamen yeşil alan olarak beton ermalar yıkılıp tarihi eserler meydana çıkarılmalı.Yeşildere de yapılan Atatürk mask tamamen etrafında gece kondular yıkılmalı.Saygılarımla

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet Erdal 18 Mayıs 2024 Cumartesi 15:37

Buyuksehir Yeni Hizmet Binasının Kültürparktaki Izfas Binasinin Yerine Yapılması Her Bakımdan Daha Uygun Olur Diye Düşünüyorum Izfas binası Gaziemir Fuar alanında olmalidir Bütünlük Açısından Önem Arzediyor

Yorumu oyla      0      0  
Deniz İşsever 18 Mayıs 2024 Cumartesi 13:49

Konak ilçesinin en güzel yerine bu koca binayı yapmak yanlış bir karardır. Burası yeşil alan olarak İzmir halkının kullanımına açılmalı ve İBB binası başka bir yerde yapılmalıdır. Belediye binasının deniz manzaralı olması gerekli değildir

Yorumu oyla      0      0  
Şakir Argın 18 Mayıs 2024 Cumartesi 06:13

Bir İzmirli olarak yıkılan belediye binası yerinin yeşil alan yapılmasını arzu ederim. Belediye hizmet binasının kültürparkın içine eskimiş olan izfaş binasının yıkılıp onun yerine yapılmalı izfaş yeni yeri gaziemire taşınmalı. Lütfen denizi gören bir kemeraltı istiyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa 18 Mayıs 2024 Cumartesi 00:06

Konak meydanin halkin nefes aldıği gezip dolastiği bir yer olması orada depremden dolayı yikilmiş binanin yerine yeni bına yapilması hem sağlikli olmaz uygun olmaz koca izmirda büyuk şehir belediyesine bina yeri yokmu eski yerinde yapilacak demeleri biz halk olarak orda yapinin yapilmasina karsiyiz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da e- ruhsat devri başlıyor
Kemalpaşa Belediyesi E-Ruhsat hizmetini hayata geçiriyor.
Konak’ta Günbatımında Gençlik Buluşması
Konak’ta gençler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Günbatımında ...
Ödemiş'te muhtarlarla tanışma zirvesi!
Ödemiş Belediyesi tarafından muhtarlara tanışma ve bilgilendirme toplantısı ...
 
Narlıdere'de işçileri sevindiren imza!
Narlıdere Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında, 66 kadrolu işçiyi ...
Gaziemirli çınarların ikinci evi 9 yaşında
Gaziemir Belediyesi’nin, ilçede yaşayan 60 yaş üstü vatandaşlara hizmet ...
Can dostlar için hayati proje: Elim Patinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Belediyesi ve Seferihisar Hayvan ...
 
'Çocuk İstismarı ve Akran Zorbalığı’na karşı eğitim
Konak Belediyesi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Konak İlçe Emniyet ...
Başkan Ünsal: Engelleri sevgiyle aşacağız
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, dezavantajlı gruplara kesintisiz ...
Başkan Önal'dan ‘bağımsızlık korteji’ne davet!
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümünü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri