POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kripto para düzenlemesinde sona yaklaşıldı!
Kripto para düzenlemesinde sona yaklaşıldı!
Kamu İhale Kurulu atamaları Resmi Gazete'de
Kamu İhale Kurulu atamaları Resmi Gazete'de
Jeomanyetik fırtına! Potansiyel tehlikeleri neler?
Jeomanyetik fırtına! Potansiyel tehlikeleri neler?
Basketbola yeni yabancı kuralı ve play-in formatı!
Basketbola yeni yabancı kuralı ve play-in formatı!
11 Eylül 2019 Çarşamba - 20:41

Büyükşehir'de 'gergin' meclis... CHP ve AK Parti arasında 'satış' tartışması

Büyükşehir Meclisi’nde kamu konutlarının satışı hakkındaki önergede AK Parti Meclis Üyesi Boztepe’nin, Başkan Soyer’in oturduğu Varyant’taki başkanlık konutu ve eski başkan rahmetli Piriştina’nın Karşıyaka’daki evinin de satışa dahil edilmesi önerisi CHP ve AK Parti Grubu arasında tartışma yarattı. Öte yandan Başkanvekili Özuslu, AK Partili Çalışkan’ın ‘PKK’yı kınayalım’ şeklindeki önergesinin geçen oturumda neden reddedildiğini açıkladı, "meclis feshedilebilirdi" dedi.

Büyükşehir de  gergin  meclis... CHP ve AK Parti arasında  satış  tartışması

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan ikinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle gerçekleşen toplantıya katılması nedeniyle Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun idaresinde gerçekleşti.

Oturumun başlangıcında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Varlıorpak ve Orman Bölge Müdürü Mehmet Erol, 18 Ağustos tarihinde kentin birden fazla noktasında meydana gelen orman yangınlarında yanan alanlar ve orman yangınlarıyla mücadele konusundaki çalışmalar hakkında sunum yaptı. AK Partili Meclis Üyesi Eda Kılıç’ın ulaşım komisyonundan istifasıyla boş kalan üyeliğe, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin seçildi.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ BÜYÜKŞEHİRDEN DESTEK İSTEDİ

Orman Bölge Müdürü Mehmet Erol, sunumun ardından büyükşehir belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, talepte bulundu. Erol, “Bir ricam olacak. Daha önce orman köylerinde yaşayan gönüllü vatandaşlara tankerler dağıtılmıştı. Gönül köylüler, bize tanker verin biz de müdahale edelim diyorlar. Sizin burada desteğinizi istiyoruz. Mümkün olursa basınçlı su tankerleri ve traktör milliyle çalışan tankerler” dedi.

 O TAHSİS KOMİSYONDA

Geçtiğimiz dönem Torbalı Belediyesi’nce Göztepe’ye spor tesisi için tahsis edilen ancak yeni dönemde belediye tarafından tahsisi iptal edilen arazinin ‘Kapalı ve Açık Semt Spor Alanı’ olarak belirlenmesine ilişkin nazım imar planı değişikliği hakkındaki önerge komisyonlara gönderildi.

CHP'Lİ ÖZUSLU,  ‘PKK’YI KINAMA’ ÖNERGESİNİN NEDEN REDDEDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Geçtiğimiz oturumda AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan tarafından verilen ‘Orman yangınlarının sorumlusu terör örgütü PKK’yı kınayalım’ şeklindeki önerge mecliste tartışma yaratmıştı. Önergeyle ilgili CHP Grubu, PKK’nın meclisteki herkes tarafından zaten lanetlendiği, bunun mecliste alınacak bir karar olmadığı yönünde duruş sergilemişti. Bunun üzerine söz konusu önerge oy çokluğu ile reddedilmişti.

 CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, önergenin reddedilme gerekçesine ilişkin detaylı açıklamada bulundu. Özuslu,“Belediyeye verilen görevlerle ilgili olmayan siyasi konularda meclis karar alırsa İçişleri Bakanlığı’nın bildirimi üzerine ‘Danıştay’ın kararıyla belediye kanunu meclis feshedilir’ diyor. Değerli kardeşimizin böyle bir niyeti olmadığını hepimiz biliyoruz. O gün bu kararı reddederek aslında Büyükşehir Belediye Meclisi’ne CHP’li meclis üyeleri olarak çok büyük bir katkıda bulunduk. Aksi takdirde İçişleri Bakanlığı buradan yola çıkarak ilgili kanuna göre bu önerge geçmiş olsaydı belki o zaman meclisi fesih edebilirdi. Kimse bunu görmek istemezdi” diye konuştu.

AK PARTİ VE CHP GRUBU ARASINDA ‘SATIŞ’ TARTIŞMASI

Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı kamu konutlarının satılması hakkındaki önergeyle ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Başkan Soyer’in oturduğu Varyant’taki Şato adı verilen başkanlık konutu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Rahmetli Ahmet Piriştina’nın Karşıyaka’daki evinin de satışa dahil edilmesine ilişkin öneride bulundu. Öneri CHP ve AK Parti Grubu arasında tartışmalara neden oldu.

Boztepe’nin ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Bülent Sözüpek, merkezi hükümete sert eleştirilerde bulunarak, “Mevcut iktidar, 17 yıldır bu ülkenin değerlerini sattığı için, Bu ülkenin şeker fabrikalarını, arsalarını, arazilerini sattıkları için bizim de herşeyi satacağımızı düşünüyorlar. Şato belediye başkanın yetkisi altında konuk evi olarak kullanılabilir. Şato bin odalı saray değildir” dedi. Bunun üzerine AK Parti Grubu’ndan tepkiler geldi.

Konuya ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, CHP’li Sözüpek’i kullandığı ifadelerden dolayı kınadığını belirterek, “Bin odalı saray dediğiniz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne bugün Sayın Soyer şehrimizin ihtiyaçlarını Cumhurbaşkanımıza iletmek için gitti. Biz burada İzmir’i konuşuyoruz, belediyeye ait bir gayri menkulun satışını konuşuyoruz. Bunun tartışılması noktasında meseleyi farklı mecralara taşımak doğru değil. O zaman bizde 17 yılda merkezi iktidarın Türkiye’ye neler yaptığını anlatalım” diye konuştu.

Hızal’ın ardından konuşan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, ise “Konuk evi başından beri gündeme geldi tartışıldı, kapandı. Her seferinde bunun gündeme getirilmesi yakışık almıyor. Gündem maddemiz kamu konutlarımızın satılması. Bütün meclis üyesi arkadaşlarımızı sükunete davet ediyorum. Biz buraya siyaset yapmak için gelmiyoruz. Bizleri ayrıştıran anlayıştan vazgeçmemiz gerekiyor” dedi.

22 EYLÜL'DE ULAŞIM 1 KURUŞ

Dünyanın çeşitli kentlerinde her sene 16-22 Eylül tarihleri ‘Hareketlilik Haftası’ 22 Eylül günü ise ‘Otomobilsiz Kent Günü’ olarak kutlandığı otomobilsiz kent günü kapsamında toplu taşıma araçlarının kullanımının arttırılması ve toplu ulaşıma teşvik amacıyla 22 Eylül Pazar günü gün boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçlarında geçerli tarifenin 1 kuruş (1 Kontör) olarak uygulanmasına yönelik önerge, oy birliği ile kabul edildi.

 
Foça'da belediyeden sokak hayvanları açıklaması
 
Trump: Bolton büyük bir hata yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da belediyeden sokak hayvanları açıklaması
Foça Belediyesi'nden sokak hayvanlarına şiddet uygulandığı ve öldürüldüğü ...
Soyer 'Beştepe zirvesi'ni anlattı... Neler konuşuldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Ankara’da bir araya gelen 29 büyükşehir ...
Başkan İduğ ülkeye örnek projeyi açıkladı, tarih verdi!
Bornova Belediye Başkanı İduğ, “Ülkeye model olabilir” dediği ve 60 bin ...
 
İzmir'in okullarına Büyükşehir desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi birçok okulda yenileme ve tadilat çalışmaları ...
Başkan İduğ Can'ların sofrasına konuk oldu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Atatürk Mahallesi Cemevi'nde ...
KADER'in rehberi Çiğli'de görücüye çıkacak
Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), Argüden Yönetişim Akademisi ...
 
17 ülkenin kadınları gücünü Buca’da gösterdi
Kadınların toplumsal alanda daha fazla söz sahibi olabilmeleri için çalışmalarını ...
NARBEM’le üniversiteyi kazandılar
NARBEM’de üniversiteye hazırlanan yaklaşık 200 öğrenciden 130’u, en çok ...
Başkan Soyer’den fuar turu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, birbirinden renkli etkinliklerle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri