POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
7 Mayıs 2024 Salı - 19:28

Büyükşehir'den kritik 'işten çıkarma' açıklaması: Rakam verildi!

Yeni yılda işe girişi yapılan 3 bine yakın işçinin görevlerine son verileceği iddiaları ile ilgili olarak sendika ve Büyükşehir arasında görüşmeler sürerken Büyükşehir'den açıklama yapıldı. Açıklamada yeni yılla birlikte işe alınanların sayısı belirtilirken "İhtiyaç fazlası olduğu, aranan kriterleri taşımadığı, işe başlama öncesi işlemlerinde eksiklikler saptanan yaklaşık 250 kişinin çalıştırılmasının kurum açısından idari, hukuki ve mali yönden uygun olmadığı kanaati oluşmuştur" denildi.

Büyükşehir den kritik  işten çıkarma  açıklaması: Rakam verildi!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi kurum ve iştiraklerinde ihtiyaç fazlası istihdam bulunduğunun görüldüğü, bunların önemli bir kısmının seçimin hemen öncesinde göreve başlatıldığının tespit edildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediyenin bünyesindeki tüm kurumların emeğin hakkını savunan bir anlayışla yönetildiği belirtildi.

Belediye ve iştiraklerinde ihtiyaç fazlası istihdam bulunduğunun görüldüğü ve bunların önemli bir kısmının seçimin hemen öncesinde göreve başlatıldığının tespit edildiği kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Saygıdeğer İzmir Kamuoyunun Bilgisine; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bünyesindeki tüm kurumların emeğin hakkını savunan bir anlayışla yönetildiği, çalışanlarına insanca yaşam koşulları sunma konusunda üzerine düşen tüm görevleri yerine getirdiği tartışmasız bir gerçektir.

Belediyemiz yasaların verdiği görev ve yetki doğrultusunda kamunun kaynaklarını doğru ve adil şekilde kullanma çabası içindedir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik tablonun yarattığı zorluklara rağmen kurumumuz hizmetlerini ve yatırımlarını aksatmadan yürütmektedir. Ancak sürdürülebilir bir yapının tesis edilmesi için mali disiplinin sağlanması gerekliliği de ortadadır.

Bu çerçevede belediye ve iştiraklerinde ihtiyaç fazlası istihdam bulunduğu görülmektedir. Bunların önemli bir kısmı seçimin hemen öncesinde göreve başlatılmış durumdadır.

1 Ocak’tan sonra belediye ve iştiraklerinde toplam 1909 kişi işbaşı yaptırılmıştır. Ayrıca işbaşı yapmak için 912 kişiye ilave olarak çağrı yapıldığı ve işlemlerin başlatıldığı anlaşılmıştır. Yerel seçimin ardından mazbata alım sürecine kadar 1-6 Nisan tarihleri arasında da belediye iştiraklerinde 312 kişinin işbaşı yaptığı tespit edilmiştir. İhtiyaca yönelik alımlar konusunda olumsuz bir tasarrufta bulunulmamıştır.

İhtiyaç fazlası olduğu, aranan kriterleri taşımadığı, işe başlama öncesi işlemlerinde eksiklikler saptanan yaklaşık 250 kişinin de çalıştırılmasının kurum açısından idari, hukuki ve mali yönden uygun olmadığı kanaati oluşmuştur.

Söz konusu işlemler tamamen yasal çerçevede yürütülmektedir. Kişiye özel herhangi bir uygulama söz konusu değildir. Belediyede istihdam ihtiyacı doğduğunda alımlarda, aranan kriterlere uyması halinde bu kişilere öncelik tanınacaktır. 4,5 milyon İzmirlinin hakkını korumak ve kurumumuzun faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak açısından yapılan uygulamanın siyasi gündem haline getirilme çabalarını dikkatle ve ibretle takip ediyoruz.

Saygıyla kamuoyumuzun bilgisine sunarız."

 

 
Konak Meclisi'nde Başkan Mutlu'dan sığınmaevi açıklaması, doğalgaz müjdesi!
 
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi'nde Başkan Mutlu'dan sığınmaevi açıklaması, doğalgaz müjdesi!
Konak Belediye Meclisi’nin mayıs ayı ikinci toplantısında 2023 Mali Yılı ...
Karşıyaka'da tartışmalı talebe ret ve Ünsal'dan 'dua' krizi açıklaması
Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı ...
Çeşme’de 17. Yarımada Spor Oyunları şöleni
Çeşme’nin ev sahipliğindeki 17. Yarımada Spor Oyunları, 6 Mayıs Pazartesi ...
 
İzmir trafiğine nefes aldıracak dev projede son viraj!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca ile Bornova’yı ...
Menemen'de onbinleri buluşturacak festival
Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 14’üncü kez gerçekleştirilecek ...
Çınarlar çaldı, Başkan Işık söyledi!
Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlenen Türkü Dinletisi’ne katılan ...
 
Başkan Sengel’den aidiyet vurgusu: İşçiyi işçinin önüne yem ettirmem
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın ...
İzmir-İtalya iş birliği için Tugay'dan hamle!
İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi’yi misafir eden İzmir Büyükşehir ...
Torbalı'da yeni nesil belediyecilik: Halk buluşmaları start aldı!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir,  'Esas makamımız mahallelerimizdir' ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri