GERÇEKİZMİR - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen 119 kişiden 1'i savcılıktan serbest bırakılırken, aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da bulunduğu 99 kişi tutuklama talebiyle, 19 kişi ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Öte yandan 20 şüphelinin ise Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden serbest bırakıldığı belirtildi.
KİMLER TUTUKLANDI, KİMLER SERBEST KALDI? İŞTE LİSTE!
ASLANOĞLU, KAYA VE SOYER TUTUKLANDI!
İzmir'deki 'yolsuzluk' operasyonu kapsamında savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 99 kişiden aralarında Eski İzmir Büyükeşhir Belediye Başkanı Tunç SOyer CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın da olduğu toplam 30 kişi tutuklandı.
SOYER'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA!
Soyer'in avukatı Murat Aydın'dan açıklama geldi:
Tunç Başkan, açıkça haksız, hukuk dışı ve siyaseten verilmiş bir kararla tutuklandı. O başı dik olarak cezaevine girecek ve yine başı dimdik çıkacak. Ama bu kararı verenler, verdirenler boyunlarında daima bu kararın ağırlığı ile yaşayacaklar.
Ayrıntılar geliyor...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |