POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Boğularak öldürülen kadının katili eşinin yeğeni çıktı!
Boğularak öldürülen kadının katili eşinin yeğeni çıktı!
Şiddetli yağışlar yüzünden 17 kişi öldü!
Şiddetli yağışlar yüzünden 17 kişi öldü!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam
İYİ Partili belediye başkanı istifa etti!
İYİ Partili belediye başkanı istifa etti!
19 Mayıs 2023 Cuma - 15:13

CHP İzmir'den 19 Mayıs kutlaması: 28 Mayıs'ta biz kazanacağız!

CHP İzmir İl Örgütü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. İl Başkanı Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve İl Gençlik Kolları Başkanı Kotan, 28 Mayıs seçimini işaret ederek, “Biz kazanacağız, aydınlık kazacak” açıklaması yaptı.

CHP İzmir den 19 Mayıs kutlaması: 28 Mayıs ta biz kazanacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçelerin yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaş katıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ve CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, törende Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

19 Mayıs buluşmasında İl Başkanı Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve İl Gençlik Kolları Başkanı Kotan birer konuşma yaptı.

‘’BİZİM KALBİMİZ BANDIRMA VAPURU’NA BİNENLERDEN YANA’’

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, “1919 senesi Mayıs’ının 19’uncu gününde Samsun’a çıktım.” Ulu Önderin büyük eseri Nutuk’ta yer alan ve hepimizin hafızasına kazınan bu sözler, aynı zamanda bir ulusun küllerinden yeniden doğma hikayesinin de ilk cümlesi oldu. Dünyanın yetiştirdiği en büyük askeri ve siyasi deha olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sarayın çıkarları yüzünden yalnızlaşan, kaderine terk edilen, savaşta bitap düşmüş bir milleti resmeder ve devrimini böyle başlatır. Ne tanıdık değil mi? Yine öyle günlere düştük. Ata’mın Samsun’a çıkmasının üzerinden 104 yıl geçti. 104 yılda, menfaati için bu vatanın kıymetlerini kendi yandaşlarına ve emperyalist güçlere peşkeş çekenler olduğu kadar, tam bağımsız Türkiye için gözünü kırpmadan ölümü seçenlerde.  6. Filo’ya karşı namaz kılanlar da oldu, 6. Filo’ya karşı direnenler de. Sınırı namus bilenler de oldu, para karşılığı vatandaşlık satanlar da. Herkes tarafını seçti 104 yılda. Bizim kalbimiz, o gün Bandırma Vapuru’na binenlerden yana, Samsun Tütün İskelesi’nde karaya ayak basanlardan yana, İşgale asla boyun eğmeyenlerden yana, silah yoksa bedeni ile vatanını savunan şehitlerimiz ve gazilerimizden yana.  Tam bağımsız Türkiye diyenlerden yana. Elimiz ile her kalp yaptığımızda bir yandan geleceğe selam gönderirken, bir yandan onlara da selam gönderiyoruz. Ruhları şad olsun, onların onurlu mücadelesi bugün bizim en kıymetli mirasımızdır” açıklamalarında bulundu.

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine de vurgu yapan Aslanoğlu, “21 yıldır yaşadığımız karanlık en çok gençlerimizi etkiledi. Gelir dağılımındaki adaletsizlik yüzünden borçlu doğan gençlerimiz, sadece kendi geleceğinden değil memleketin geleceğinden de son derece endişeli, bunu biliyoruz. Gönül isterdi ki; hayattaki tek borcunuz bu toprakları vatan yapan kahramanlarımıza olsun. Tek borcunuz ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma borcu olsun.  14 Mayıs’ta gördük ki, ülkemize umut yine gençlik olacaktır. Ülkemize değişimi yine sizler getireceksiniz. Ülkemizi aydınlığa bir kez daha sizler çıkaracaksınız. Bizler siz olduğunuz için bu kadar umutlu ve dirençliyiz.  Ülkemizden asla vazgeçmeyin. Bizler sizlerden asla vazgeçmeyeceğiz. Bizler size vatandaşlarının güldüğü güzel bir ülke bırakmak için 28’ine kadar uyumadan dinlenmeden var gücümüz ile mücadele edeceğiz.  Sizin enerjiniz bizlere 50+1’i yani aydınlık Türkiye’yi getirecek. Biz kazanacağız, aydınlık kazanacak, gençler kazanacak. 29 Mayıs’ta festivallerinin yasaklanmadığı, gençlerin özgürce dans ettiği, her sokağından umutlu gençlerin şen kahkahalarını duyduğumuz bir Türkiye’de uyanmak dileğiyle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” diye konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU’NU CUMHURBAŞKANI YAPMA VAKTİ’

“104 sene önce bu topraklarda olağanüstü bir direniş başlıyor” sözleriyle açıklamalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de şunları söyledi: “9 Eylül 1922’de o bağımsızlığı can ve yoksulluk pahasına kazanıyoruz ve atalarımız bize kısa bir süre sonra Cumhuriyet ile buluşturuyor. Sonra CHP kuruluyor. CHP tarihin en köklü partilerinden biridir. Tarih boyunca Cumhuriyete de sahip çıkmayı başarmıştır. CHP Genel Başkanı’nı 100 yıl sonra bu milleti kucaklayan kimseyi dışarıda bırakmayan cumhurbaşkanı yapma vakti. 9 Eylül 2023’te CHP’nin 100’üncü yılını İzmir’de başka türlü kutlayacağız. Bu büyük direniş, mücadele, Hasan Tahsin’in son sözünü hatırlatmam lazım: Sen başla bitiren bulunur! Şimdi ben inanıyorum ki yine milletin azim ve kararlılığı milleti demokrasiyle buluşturacak.”

‘AZ KALDI ZAFER BİZİMDİR’’

Türkiye’de yüzde 50,5 seçmenin değişim istediğini dikkat çeken Başkan Soyer, “Asla yüzde 4 geride başlıyor diye düşünmeyin tam tersi yüzde 50,5 bu ülkede değişim istiyor. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Zafer, benimdir diyenlerindir’ diyor. Az kaldı, zafer bizimdir. 100 yıl önce nasıl Cumhuriyet bizlere emanet edildiyse bugün biz de size bırakıyoruz, sizin enerjinize ve güzelliğinize bırakıyoruz. Siz de kendi çocuklarınız ve torunlarınız gibi geleceğe güzel bir memleket bırakacaksınız. Sizin enerjiniz bu hikayeyi değiştirmeye yetecek. Bu ülkede hiçbir gencin gençliğinden vermediği bir ülkeyi hep beraber kuracağız. Büyük bayramı kutlamaya çok az kaldı, hep beraber kutlayacağız” dedi.

‘GENÇLER YALNIZ BIRAKMAYACAK’

İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ise şöyle konuştu: “Bugün günlerden bağımsızlık, irade, mücadele ve gençlik! Bugün zincire vurulmak istenen bir halkın Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı gün. O gün şartlar çok çetindi ve bugünler için bir araya gelebilmek cesaret, umut ve kararlılık istiyordu. Tüm bunlara rağmen dedelerimiz bunu başardı. Bağımsızlık mücadelesini veren Atatürk, bu bağımsızlığa sahip çıkacak olanın gençler olduğunu biliyordu. Bu yüzden bize demokrasinin ve bağımsızlığın yılmaz bekçiliği görevini verdi. Yapılan son seçimde gördük ki gençlerin en çok tercih ettiği parti CHP ve Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur. Biliyoruz ki gençler ikinci turda da demokrat amcalarını yalnız bırakmayacaktır. 28 Mayıs’ta da gençlik gelecek ve geleceği değiştirecektir. Burada söz veriyoruz, 13’üncü cumhurbaşkanımızı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yaptırmadan uyumayacak, yorulmayacak ve durmaksızın çalışacağız. 29 Mayıs sabahı ‘Biz geldik, bu memleketin öz evlatları geldi’ diyeceğiz. Vakit saray ahalisini gönderme, 13’üncü cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapma vaktidir.”

 
Narlıdere'de 19 Mayıs töreni
 
19 Mayıs Bergama'da törenle kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çelik'ten MYK'daki kritik görev sonrası ilk mesajlar!
CHP'de Adıgüzel'in yerine Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu ...
Görüşme sonrası iki liderden açıklamalar!
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımlarını tasarlar ...
 
''Türkiye gençleriyle bir tarih yazmaya hazırlanmakta''
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
AK Partili Saygılı'dan 19 Mayıs mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor ...
Efes Selçuklu gençler: Buradayız, sandıktayız!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Buradayım” ...
 
Erdoğan'dan yurt dışı seçmenine mesaj
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışındaki seçmenlere seslendi. ...
CHP'li Özkan'dan çarpıcı 14 Mayıs ver '2.tur' mesajları
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, katıldığı canlı yayında, "Cumhurbaşkanlığını ...
'İkinci turdan rekor bir oyla çıkacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimin ikinci turuna 10 gün kala ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri