POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Yoğun koku ele verdi: 'Zehir' serası deşifre oldu!
Yoğun koku ele verdi: 'Zehir' serası deşifre oldu!
TBMM’de bu hafta neler görüşülecek?
TBMM’de bu hafta neler görüşülecek?
Fenerbahçe'de kritik gün: Oy verme işlemi başladı
Fenerbahçe'de kritik gün: Oy verme işlemi başladı
ABD'de festival alanında silahlı saldırı!
ABD'de festival alanında silahlı saldırı!
5 Haziran 2026 Cuma - 09:54

CHP’de ihraç tartışması: Öncelik PM desteği arayışı

Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak CHP MYK’de, “Partinin kırmızı çizgilerini ihlal edenlerin disipline sevkinin” gündeme geleceği savunuluyor. Bazı CHP kurmayları ise “Grup Toplantısı düğümü” ve “Parti Meclisi’ndeki oy dağılımı” çözülmeden ihraçların tartışılmayacağını, önceliğin diyalog ve PM desteği arayışı olduğunu ileri sürüyor.

CHP’de ihraç tartışması: Öncelik PM desteği arayışı

CHP’de, mahkeme kararıyla yaşanan yönetim değişikliğinin ardından gerçekleştirilecek ikinci Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündem başlıkları merakla bekleniyor. CHP Genel Merkezi kaynakları, toplantının gündeminin partinin yönetim organları olduğunu söylerken bazı parti kurmayları ise “Toplantı gündeminin daha sert olacağı” görüşünü dile getiriyor.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre CHP Genel Merkezi kaynakları, “Diyalog arayışının” sürdüğünü ve MYK’nin ana gündem maddesinin, “Ortak çalışma zemini” olacağını belirtiyor. MYK toplantısında ihraçların gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki soruya ise farklı yanıtlar veriliyor.

İHRAÇLAR GÜNDEMİ

Bazı CHP kurmayları, “Partinin kırmızı çizgilerini ihlal edenlerin” disiplin sürecinin vakit kaybedilmeden başlatılacağını savunuyor. Partiden ihraçları gündeme gelecek isimler arasında bazı milletvekilleri ve parti yöneticilerin de olacağını belirten Kılıçdaroğlu’na yakın bazı isimler, “Parti Meclisi onayına ihtiyaç duyulan ihraç talepleri için bir süre beklenebilir” yorumunu yapıyor.

Mahkeme kararıyla göreve getirilen CHP Genel Merkezi yönetiminden bazı isimler ise düğümün, TBMM’deki Grup Toplantısı günü olan 9 Haziran’da çözüleceğini ifade ediyor. Önceliğin diyalog olduğunun altını çizen partililer, “Kararları ortak alabilir, ayrıksı görüntünün önüne geçebiliriz” görüşünü kayda geçiriyor.

İKNA TURLARI

CHP Lideri Özel’e yakın kurmaylar ise yönetici ihraçları için duyulan PM desteğinin süreci yavaşlattığını söylüyor. Bazı CHP’lilere göre, Parti Meclisi üyelerinin Kılıçdaroğlu lehine irade koyması için ikna turları gerçekleştiriliyor. CHP Milletvekillerine yönelik, “Kemal Bey üzülüyor, vakit kaybetmeden bize katılın” telefonlarının bir benzerinin, iradesini açıktan ortaya koyamayan PM üyelerine de gittiğini anlatan partililer, “Yetkileri olmayan alanlarda algı lehine güç, yetkileri olan anacak destek bulamadıkları alanlarda ise ‘İkna’ yoluyla güç devşirmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullanıyor.

 
Safi, Merih'i duyurmuştu: Al-Ahli'den flaş açıklama!
 
Engelleri müzikle aştı, öğrencilerine ilham oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güç’ten adliyeye sevk sonrası açıklama: Geri adım atmayacağız!
İzmir'in Buca Belediyesi'ne yönelik 6 ilde düzenlenen 'yolsuzluk' operasyonunda, ...
Kılıçdaroğlu il ve belediye başkanlarını toplayacak!
CHP’de mahkeme kararıyla göreve getirilen Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi, ...
Kılıçdaroğlu ile görüşen vekiller Özel'i bilgilendirdi
Mahkemenin 'mutlak butlan' kararıyla CHP Genel Başkanlığına atanan Kemal ...
 
SPD heyetinden TBMM'de Özgür Özel'e destek ziyareti
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, destek ve dayanışma ziyaretinde bulunan Almanya ...
İnan'dan Tugay'ın '11 başvuru' sözlerine sert yanıt: Yalancı, utanmaz, sahtekar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın atık yönetimiyle ilgili ...
CHP'li 3 isim Kılıçdaroğlu ile görüşecek: 'Özel' ayrıntısı
Engin Altay, Gürsel Erol ve Ali Öztunç'tan oluşan heyet, Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Devlet Bahçeli ve Özgür Özel resepsiyonda bir araya geldi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür ...
CHP'den 'Özkan Yalım' açıklaması!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mahir Polat, YDK'nın geçmiş dönem ihraçların ...
AK Parti'den Meles'te kötü koku tepkisi
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Meles Deltası'ndaki kötü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2 Haziran ve siyasetin cilvesi
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri