POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Seçim değerlendirmesi: Beklentinin farkındayız!
Seçim değerlendirmesi: Beklentinin farkındayız!
Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti
Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti
11 Temmuz 2018 Çarşamba - 09:14

CHP'de o ilçede çifte imza hareketi: Eski başkan gemileri yaktı!

CHP’deki olağanüstü kurultay tartışmasında İzmir’de imza hareketine öncülük eden isimlerden Bornova İlçe Eski Başkanı Kavalar, bir yandan da Bornova İlçe Başkanı Güven ve yönetimini düşürmek için kolları sıvadı.

CHP de o ilçede çifte imza hareketi: Eski başkan gemileri yaktı!

GERÇEKİZMİR – 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27 Dönem Milletvekili Seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) başlayan hareketlilik olağanüstü kurultay tartışmasının yaşanmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin partiden 8 puan fazla oy alması üzerine başlayan ‘değişim’ tartışmasında İzmir özelinde de önemli gelişmeler yaşanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘acil değişim’ vurgusuyla olağanüstü kurultay çağrısı yapmış, il örgütünün büyük bölümünden ‘veto’ gelen çağrıya destek veren isimler ise imza hareketi başlatacaklarını duyurmuştu.

KAVALAR’DAN ÇİFTE İMZA HAREKETİ
İzmir’de imza hareketine İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven ile birlikte öncülük eden isimlerden olan ve Genel Merkez’e bayrak açan Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar, CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven ve yönetimini düşürmek için de harekete geçti.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Kavalar ve ekibi, başkan ve yönetimini düşürmek için gerekli 13 istifa imzasını bulmak için kolları sıvadı.

İlçe yönetiminde 11 yöneticinin Kavalar ve ekibine destek verdiği ve istifa etmeye hazır olduğu öğrenilirken, başkan ve yönetimin düşmesi için gerekli 2 istifa için kararsız yöneticilere pres yapılmaya başlandı.

Kavalar ve ekibinin kendileriyle hareket edecek 11 yönetici dışında 2 yöneticiden daha istifa imzası bulmak adına ikna turuna çıktığı belirtildi. Tura yönetim içinde taraf olmayan yöneticilerden başlanıldığı ve imza almak için “Yeni yönetimde istifa imzası veren isimler kesinlikle yer alacak” dedikleri öğrenildi.

Kavalar'ın hamlesine karşı yönetimde İlçe Başkanı Güven ile birlikte hareket eden yöneticiler de birbirlerine telefon ederek istifa hareketine karşı sağlam durmaları noktasında fikir birliğine vardı.Kavalar'a muhalif isimlerin geriye kalan yöneticiler arasından kimsenin imza vermemesi adına karşı ikna hamlesi yaptığı ifade edildi.

SÜÇRETE KAVALAR VE YÖNETİM AYRIŞTI
Milletvekili aday adaylığı için ilçe başkanlığından istifa eden Kavalar listede yer alamamıştı. Kavalar ve kongrede birlikte seçildiği yönetim süreçte ayrışmıştı.

Kavalar, ilçe yönetiminde milletvekili adayı olarak önerilecek isim için yapılan oylamada geri de çıkmıştı. Daha sonraki süreçte yeni başkan için Kavalar ve ekibi Sinan Sarıküse’ye destek vermiş, yönetimde Kavalar’a muhalif isimler  Asım Güven de birleşmiş İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında yapılan oylamada 8’e karşı 13 oyla Güven başkan seçilmişti. 2 de oy boş çıkmıştı.

Kavalar son olarak olağanüstü kurultay için başlatılacak imza hareketinde başkan ve yönetimle ayrıştı. Kavalar ‘İnce’ derken, Başkan Güven ve yönetimin büyük bölümünün Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olduğu öğrenildi. Güven’in geçtiğimiz gün Kavalar’ın da bulunduğu bir eylemde imza hareketi başlatan isimlere tepki gösterdiği ifade edildi.

 
Menderes'te Gelincik Kafe gün sayıyor
 
Bornova'da hayata engel yok!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 11 Temmuz 2018 Çarşamba 09:49

sizi tebrik ederim sayın yazar,gerçekten yazmış olduğunuz yazı tamamen doğru.kişisel menfaat için sayın kavaların yapmayacağı hiç bir şey yok.ama hep övündüğü partiliik nerde kaldı,kendisine vekillik oylamasında yönetimden oy çıkmıyorsa insanları suçlamadan önce kendisini sorgulaması gerekirdi.kavalar artık mahallesinde MUHTAR BİLE OLAMAZ.boşuna kürek sallıyor.hayalindeki vekillik olmadı sıra bornova belediye başkanlığı,olmazsa ilçe başkanlığı,olmadı muhtarlık hadi hayırlısı

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
76 önemli görev için özel düzenleme!
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde üst düzey kamu yöneticilerinin atama ...
Yeni sistemin ilk kabinesi yemin etti!
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün atanan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ...
Erdoğan'dan savunma sanayi ihracatında artış vurgusu!
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayisinde ihracatı artıran bir ...
 
İYİ Parti İzmir'in raporu hazır: İki çarpıcı tespit bir de talep!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ükünç, Genel Merkez’in istediği raporu hazırladı. ...
Bahçeli'den yeni kabine için ilk yorum
MHP Lideri Bahçeli, ''Yeni kabinenin başarılı olacağını ümit ediyorum'' dedi.
CHP'li Bayır'dan sert KHK tepkisi: Asıl amaç...
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yayınlanan son KHK’ya sert tepki ...
 
CHP'li Karlıdağ'dan kurultay tartışmalarına çarpıcı bakış: Karıncanın kardeşi olmaya var mısınız?
‘Olağanüstü kurultay’ tartışmasının yaşandığı CHP’de, İzmir İl Örgütü’nün ...
Dört bakan milletvekilliğinden istifa etti
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan dört bakan, ...
Flaş gelişme: Meclis'e giren parti sayısı 8'e çıktı
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri için düzenlenen 24 Haziran seçimlerinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri