POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ünlü iş insanı Boyner hayatını kaybetti!
Ünlü iş insanı Boyner hayatını kaybetti!
Teknik direktör Bülent Uygun’un acı günü!
Teknik direktör Bülent Uygun’un acı günü!
İmamoğlu'nun avukatının avukatına tutuklama talebi
İmamoğlu'nun avukatının avukatına tutuklama talebi
Beyin ameliyatı oldu birden Türkçe'yi unuttu!
Beyin ameliyatı oldu birden Türkçe'yi unuttu!
8 Nisan 2025 Salı - 10:40

CHP'den dikkat çeken 'malvarlığı' teklifi

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, milletvekilleri, Cumhurbaşkanı ve yardımcıları, bakanlar ve yardımcılarının siyasete girmeden 5 yıl önceki mal varlıklarının MASAK tarafından raporlanması ve söz konusu kişilerin her yıl mal beyanında bulunarak yayınlanmasını düzenleyen kanun teklifi verdi.

CHP den dikkat çeken  malvarlığı  teklifi

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi ile milletvekilleri, Cumhurbaşkanı ve yardımcıları, bakanlar ve yardımcılarının siyasete girmeden 5 yıl önceki mal varlıklarının MASAK tarafından raporlanması ve her yıl güncellenmesini talep etti.

Günaydın, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’de yargının araçsallaştırıldığı ve idari- adli denetimin açık biçimde siyasileştirildiği dönemde, yolsuzluk ekonomisi gelir dağılımını daha da bozmuş, açlık sınırı altında yaşayan yurttaşlarımızın sayısı 30 milyonu aşmıştır. Yolsuzluk sürecinin siyasi temeli konusunda toplumda tam bir görüş birliği olduğu açıktır. Verdiğimiz kanun teklifi ile siyasette yer alan tüm aktörlerin, mal varlığındaki değişimin etkin ve saydam biçimde, uzman kuruluşların da katkılarıyla izlenmesi, denetlenmesi ve kamuoyu sorgulamasına açılması amaçlanmaktadır."

"MALVARLIĞI KAMUOYU BİLGİSİNE AÇILMALI"

Günaydın kanun teklifinin gerekçelerine ilişkin ise şu ifadelere yer verdi:

"Bu çerçevede; mal bildiriminde bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamına Cumhurbaşkanlarının ve bakan yardımcılarının da dahil edilmesi, Cumhurbaşkanlarının, milletvekillerinin, cumhurbaşkanı yardımcılarının, bakanların ve bakan yardımcılarının eşi ve çocukları dahil olmak üzere, göreve gelmeden önceki son 10’uncu ve 5’inci yıl sonu mal varlıklarının MASAK tarafından saptanarak raporlaştırılması, halen her 5 yılda bir yapılan mal bildirimlerini her yıl yenilenmesi ve geçmişten bu yana MASAK saptaması ve şahsi bildirim niteliğindeki tüm mal varlığı bildirimlerinin, siyasi aktörün niteliğine göre TBMM Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanarak kamuoyu bilgisi ve denetimine açılması, geliriyle orantılı olmayan mal tüm varlığı artışlarının, istisnasız ve ayrımsız olacak şekilde araştırılması, idari-adli denetim süreçlerine konu edilmesi amaçlanmaktadır."

 

 
Kınay’dan çalışanlarına anlamlı ziyaret
 
Bakanlık'tan Bayraklı Belediyesi'ne 'vahşi depolama' cezası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de MYK'nın açıklanacağı tarih belli oldu!
CHP'nin 21'inci Olağanüstü Kurultayı'nda, Genel Başkan Özgür Özel'in anahtar ...
CHP'den 'nasıl imza verebilirim?' videosu!
CHP, tutuklu bulunan İBB Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ...
CHP’den AK Parti’ye FETÖ’lü ‘cunta’ yanıtı
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in Cumhuriyet Halk ...
 
CHP'li Salıcı'dan Özgür Özel'e 'şiirli' tebrik!
CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, "Şairin dediği gibi, 'Ne kadar ...
Bahçeli, 'Kılıçdaroğlu' şikayetini geri çekti
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP'nin önceki genel başkanı ...
Çelik: Yeni süreçte yeni aşamalar olacak
AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ...
 
CHP'nin yeni yol haritası ne olacak?
Cumhuriyet Halk Partisi, olağanüstü kurultayını gerçekleştirdi. Bundan ...
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna itiraz!
23 Mart'ta tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna itiraz edildi.
DEM Parti'den Erdoğan'a sitem
Bahçeli'nin başlattığı, teröristbaşı Öcalan'ın silah bırakma çağrısıyla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de ‘başkanvekili krizi’nin anatomisi!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri