POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fahrettin Altun görevden alındı!
Fahrettin Altun görevden alındı!
Çelik açıkladı: Erdoğan tarihi bir konuşma yapacak
Çelik açıkladı: Erdoğan tarihi bir konuşma yapacak
Trump'tan 'Gazze'de anlaşma' açıklaması!
Trump'tan 'Gazze'de anlaşma' açıklaması!
Özel'den Erdoğan'a 'ayakkabı kutusu' çıkışı!
Özel'den Erdoğan'a 'ayakkabı kutusu' çıkışı!
9 Temmuz 2025 Çarşamba - 16:59

CHP'li Kılıç'tan Genel Kurul'da yargı çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Herkes yargılanabilir, hukuk kişinin partisine göre şekillenemez, şu an yaşadığımız bu. Eğer eşitse zaten burada bunları konuşuyor olmazdık, eşit değilse artık bu hukukun değil, siyasetin konusu hâline gelmiştir ve isyanımız da aslında budur. Bu ülkede 23 yıldır AKP'li bakanlar, belediye başkanlarının eliyle yolsuzluğun binlerce sayfa kitabı yazıldı ve yazılmaya da daha devam ediyor" dedi.

CHP li Kılıç tan Genel Kurul da yargı çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Herkes yargılanabilir, hukuk kişinin partisine göre şekillenemez, şu an yaşadığımız bu. Eğer eşitse zaten burada bunları konuşuyor olmazdık, eşit değilse artık bu hukukun değil, siyasetin konusu hâline gelmiştir ve isyanımız da aslında budur. Bu ülkede 23 yıldır AKP'li bakanlar, belediye başkanlarının eliyle yolsuzluğun binlerce sayfa kitabı yazıldı ve yazılmaya da daha devam ediyor. Bakın, biz kimseye ayrıcalık, kayırmacılık, istismar peşinde, iltimas peşinde de değiliz. Herkes yargılansın ama tarafsız yargıda yargılansın" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Genel Kurulu'nda Yeni Yol grubu tarafından "KHK’lıların ve ailelerinin yaşadığı çok yönlü mağduriyetlerin araştırılması" için verdiği grup önerisi üzerine söz aldı. Öneri, AK Parti- MHP oylarıyla reddedildi. Kılıç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bundan tam 9 yıl önce Türkiye'de bir olağanüstü hâl ilan edildi ve süre 7 kez uzatıldı. Sonra, iki yıl sonra baktılar ki artık süreyi, olağanüstü hâli uzatmaya gerek yok çünkü artık bitmeyen bir olağanüstü hâlin çilesine dönüştü. O gün yaşadıklarımız belki süreli OHAL'lerdi ama o günden bu yana süresiz OHAL, olağanüstü hâlin pençesindeyiz hepimiz. Bugün bu ülkede yaşananların adı aslında olağanüstü OHAL'e kadar gitmiş durumda. Şu anda ülkemizde yaşananların ülkemize, demokrasiye, hukuka verdiği ve vereceği zararları burada dakikalarla, saatlerle, günlerle anlatmaya kalksak, inanın, belki de bir yasama dönemi bile yetmez. Şu anda önceki dönem ve mevcut belediye başkanlarımız tutuklu, il başkanımız tutuklu, yüzlerce belediye meclis üyemiz, başkan yardımcıları, bürokratlar, danışmanlar yargılanıyor. Gözaltılar, tutuklamalar, itibarsızlaştırma kampanyaları devam ediyor. Bu, bir hukuk operasyonu değil; bu, tam anlamıyla bir siyasi sindirme harekâtıdır ama herkes siner, Cumhuriyet Halk Partisi sinmez.

"Çığlıkları duyulamamış yüz binlerin sesi olmasına ben de tanık oldum"

Tam üç yıl önce bugün bu ülkede yüzyılın felaketini yaşadık. Deprem olur olmaz ben de Adıyaman'a gittim arkadaşlarla birlikte. İnsanların nasıl sahipsiz bırakıldığını, enkaz başlarında ölümlerin çaresizlikle uğurlandığını ben de gözlerimle gördüm, orada yaşadım. O gün 'Adıyaman'da hiçbir şey yok' diyenlerin pişkinliği yüzünden yüzlerce, binlerce insan öldü. Bir ay boyunca Adıyaman'da Abdurrahman Tutdere'nin yıkılmış bir kentin umudu, çığlıkları duyulamamış yüz binlerin sesi olmasına ben de tanık oldum. Dün itibarıyla kaderine terk edilmiş bir halkın da hakkını, iradesini gasbettiniz. Gelelim Zeydan Karalar'a. Yıllardır milyonlarca insanın 'benim irademdir' diyerek sahiplendiği bir isimdir; dürüstlüğün, mertliğin adı olmuştur Zeydan Karalar. Zeydan Karalar'a uyduruk soruşturmalarla, ucuz itirafçılarınızla karalayamazsınız çünkü Zeydan Karalar Adana'dır, Adana Zeydan Karalar'dır. Beylikdüzü Belediye Başkanımıza. Kanserle 2 kez mücadele etmiş, hayati riski doktor raporuyla sabit. Cezaevinde de hastanede de ziyaret ettim. Maalesef bugün bir haber aldık ki cezaevine gönderildi ve yeniden cezaevinde fenalaştı. Ya, gerçekten soruyorum size Allah aşkına; bu mudur vicdan, bu mudur hukuk? 

Herkes yargılanabilir, hukuk kişinin partisine göre şekillenemez, şu an yaşadığımız bu. Eğer eşitse zaten burada bunları konuşuyor olmazdık, eşit değilse artık bu hukukun değil, siyasetin konusu hâline gelmiştir ve isyanımız da aslında budur. Bu ülkede 23 yıldır AKP'li bakanlar belediye başkanlarının eliyle yolsuzluğun binlerce sayfa kitabı yazıldı ve yazılmaya da daha devam ediyor. Bakın, biz kimseye ayrıcalık, kayırmacılık, istismar peşinde, iltimas peşinde de değiliz. Herkes yargılansın ama tarafsız yargıda yargılansın, hukuk çerçevesinde yargılansın." (ANKA)

 
İzmirli vekilden cezaevi ziyareti sonrası çarpıcı CHP'lilik mesajı!
 
Olimpik Lyon'un ligden düşürülme cezası kaldırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'nin 'TRT' çağrısına yeşil ışık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün 'İBB duruşmaları TRT'de yayınlasın' ...
Erdoğan'dan İzmir operasyonu çıkışı: Halk Partisi olmuş Haraç Partisi!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında konuştu.
Özel Karalar'a destek için Adana'da mitinge katılacak
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar'ın tutuklanmasının ...
 
Saygılı Tire'de konuştu: Laf değil eser üretiyoruz
AK Parti Tire İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan İl Başkanı Bilal Saygılı, ...
Yücel'den flaş 'Cemil Tugay' çıkışı: Proje devam etmediği için Soyer hapiste!
CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Buca Kırıklar Cezaevinde ...
DEM Parti'den Terörsüz Türkiye mesajı
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Türkiye halklarının bu ...
 
'Kanıtlarla geldim' dedi... Özgür Özel dosyaları bir bir açtı!
CHP Lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantında açıklamalarda bulundu.
Memleket Partisi’nde veda zamanı: Kurultay tarihi belli oldu!
Memleket Partisi Genel Başkanı İnce’nin CHP’ye geçmesinin ardından partinin ...
'Ertelenen' görüşmenin perde arkasında ne var?
DEM Parti İmralı Heyeti'nin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile yapacağı görüşme ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP’de atama şıkkı oluşursa oklar tek bir ismi işaret ediyor
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri