Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti içinden kulis aktardığı yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüştüğü Melih Gökçek’e, 'Bu işi fazla uzatma' dediği söyleniyor" ifadelerini kullandı.
Selvi, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüştüğü Melih Gökçek’e, 'Bu işi fazla uzatma' dediği söyleniyor. Gökçek’in, 'Benim bu şekilde çekilmem doğru olmaz' dediği ve yerel seçimlerin yapılacağı tarihe kadar görevinin başında kalmak isteğini ilettiği söyleniyor. Erdoğan’ın ise Gökçek’e yaptığı hataları sıralayıp, Ankara’daki gerilemeye neşter vurulmadığı takdirde seçimlerin kaybedilme tehlikesini anlattığı söyleniyor. Erdoğan, değişim ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu anlatıyor ve Gökçek’in hukukunun korunacağını belirtiyor. Gökçek ayrılırken tekrar, 'Bu işi fazla uzatma' diyor. Görevden ayrılanlar için hiçbir taahhüt altına girilmiyor ama eğer Gökçek sorun çıkarmadan çekilmeyi başarırsa, onun için yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan başdanışmanlığı ve milletvekili adaylığı gibi seçenekler konuşuluyor.
Hatta Gökçek’ten sonra iki model üzerinde duruluyor. 2019 seçimlerinde büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterilebilecek yüksek profilli bir isim mi olsun, yoksa seçimlere kadar görev yapacak sadakati ön planda olan düşük profilli bir isim mi olsun şeklindeki seçenekler tartışılıyor.
Mümtaz Soysal’ın siyasete kazandırdığı bir deyimdi: 'vuruşarak çekilmek'. AK Parti geleneğinde ise vuruşmak değil, mutabakat esas alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'Bu iş ‘ben yaptım oldu’ demekle olmaz' uyarısı önemli. O nedenle Melih Gökçek başta olmak üzere istifası istenen isimlere, 'onurlu bir çekiliş' imkânı sunulmalı."
![]() |
![]() |
|||||
|
||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
|||||
|











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri