POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Emine Ülker Tarhan, CHP'ye geri döndü!
Emine Ülker Tarhan, CHP'ye geri döndü!
Gürlek'in mal varlığı: Bir tapu memuru gözaltında!
Gürlek'in mal varlığı: Bir tapu memuru gözaltında!
İtalyan devinden Barış Alper Yılmaz'a kanca!
İtalyan devinden Barış Alper Yılmaz'a kanca!
Erol Köse'nin cenazesi kızına teslim edildi
Erol Köse'nin cenazesi kızına teslim edildi
3 Şubat 2026 Salı - 11:09

Çeşme'de 3 önemli proje hayata geçiyor

Çeşme Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Lâl Denizli başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Çeşme’nin kamusal alanlarını, kent belleğini ve sosyal yaşamını güçlendirmeyi hedefleyen üç önemli proje meclis üyelerinin bilgisine sunuldu.

Çeşme de 3 önemli proje hayata geçiyor

Çeşme Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Lâl Denizli başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Çeşme’nin kamusal alanlarını, kent belleğini ve sosyal yaşamını güçlendirmeyi hedefleyen üç önemli proje meclis üyelerinin bilgisine sunuldu.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Denizli, mecliste belirli aralıklarla proje sunumları yapma kararı aldıklarını belirterek, bu sunumların hem meclis üyelerinin bilgilendirilmesi hem de projelerin meclis çatısı altında değerlendirilmesi açısından önem taşıdığını ifade etti. 

Gülşah Durbay Fikir Banyosu

Sunumların ilkinde, Şifne’de yer alan ve uzun yıllar atıl durumda kalan eski tesisin dönüştürülmesiyle hayata geçirilecek olan “Gülşah Durbay Fikir Banyosu” projesi tanıtıldı. Kent hafızasını korumayı amaçlayan projede, mevcut yapıların yıkılmadan güçlendirilerek yeniden işlevlendirilmesi hedefleniyor.

Gençlerin odağında şekillenen projede; fikir üretimi, eğitim, sanat ve akademik çalışmaların bir arada yürütülebileceği bir alan oluşturulması planlanıyor. Çadır konaklama alanları, butik öğrenme mekânları, kütüphane, kapalı amfi, açık hava etkinlik alanları ve sosyal donatılar projede yer alıyor. Yıl boyunca kesintisiz hizmet verecek tesisin, Çeşme için eğitim turizmi açısından yeni bir değer oluşturması amaçlanıyor.

Çiftlik Mahallesi Sahil Yenileme ve Modernizasyon Projesi

İkinci sunumda, Çiftlik Mahallesi sahil hattını kapsayan yenileme ve modernizasyon projesi ele alındı. Üç etap halinde planlanan çalışmanın birinci etabının 18. Sokak üzerinde başladığı belirtildi. Proje kapsamında sahil bandının mekânsal kalitesinin artırılması, yaya ve bisiklet kullanımının daha konforlu ve güvenli hale getirilmesi, sosyal alanların daha tanımlı bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

Sahil boyunca modern, güneş enerjisiyle çalışan aydınlatmaların kullanılacağı, kent mobilyalarının yenileneceği ve bölgenin doğal dokusuna uygun peyzaj düzenlemelerinin yapılacağı ifade edildi. Birinci etabın 15 Ocak’ta başladığı, yaklaşık üç aylık bir çalışma süresi öngörüldüğü ve 20 Nisan’da tamamlanmasının hedeflendiği aktarıldı. Projenin ikinci etabının 2027’de, üçüncü ve son etabının ise 2028’de tamamlanarak bütüncül bir sahil dönüşümünün hayata geçirilmesi planlanıyor.

Balıkçılar ve Terziler Sokağı Sağlıklaştırma Projesi

Üçüncü ve son sunumda ise 16 Eylül Mahallesi Balıkçılar ve Terziler Sokaklarını kapsayan sokak sağlıklaştırma projesi paylaşıldı. Proje öncesinde esnafla yapılan toplantılar doğrultusunda şekillenen çalışmalarda, zemin döşemelerinin yenilenmesi, altyapının güçlendirilmesi ve yağış kaynaklı sorunların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Tarihi dokunun korunacağı projede; dokuya uygun sundurmalar, standart tabelalar, yöresel bitkiler, kent mobilyaları ve aydınlatmalarla sokakların estetik ve işlevsel bir görünüme kavuşturulması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ilgili sokakların motorlu trafiğe kapatılması ve sezon öncesinde, Mayıs ayı içerisinde projenin bitirilmesi hedefleniyor.

Toplantının sonunda Başkan Denizli, projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm belediye ekiplerine teşekkür ederek, Çeşme’nin kamusal alanlarını daha nitelikli, erişilebilir ve sürdürülebilir hale getirmek için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

 
Eski İzmir milletvekiline gözaltı
 
Aziz İhsan Aktaş davası: İlk duruşmada ikinci hafta
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Yılmaz 8 Şubat 2026 Pazar 14:34

Turizm açısından marka olan Çeşme''yi foseptiklere ve vidanjörlere mahküm etmeyiniz. Turkuaz görünümlü denizi, harika plajlari ile ülkemizin göz bebeği Çeşme''nin Ardıç mahallesinde kanalizasyonu maalesef yok.Alt yapının acilen yapılması gerekir.

Yorumu oyla      0      0  
Hakan güvenç 6 Şubat 2026 Cuma 22:40

Ilıcada yapilan termal dinlenme tesisleri odenek olmadigından durdurulduğu söyleniyor.öncelikle devam eden projeleri bitirin.

Yorumu oyla      0      0  
jale Atsan 5 Şubat 2026 Perşembe 21:16

Sayın başkan sizin komşunuz olarak soruyorum bizi sinemdan nicin mahrum ettiniz bunca sene ceşmede oturan biri olarak sinemamızı nicin kapattınız bana cevep verirmisiniz l?tfen ..0542.5137655..

Yorumu oyla      0      0  
Süleyman Portakal 5 Şubat 2026 Perşembe 13:25

Dalyan mahallesi üvey evlat değildir diye düşünüyorum sayın başkan.

Yorumu oyla      0      0  
Serdar gursoy 5 Şubat 2026 Perşembe 12:19

Musallah mahallesine neden imar yok ne tarlamiz belli ne parsellerdeki yerimiz bir chp li olarak utanc diyuyorum lutfen cevap

Yorumu oyla      0      0  
Ben serdar gursoy bir chpli olarak yaziyom 5 Şubat 2026 Perşembe 12:16

Her sey yolunda degil musallah mahallesinde imar niye yok ne tarlamiz belli nede yeni cizilen pirozedeki yerimiz buna kim karar vercek lutfen cevap

Yorumu oyla      0      0  
506& sokak sakini Ilıca mah. 5 Şubat 2026 Perşembe 05:16

5065 sokak araç geçislerinde hız sınırı yok 90 kilometre ye çıkan araçlar var ayrıca Çesme seyahat otobüslerinin güzergahları değiştirilmeli. Yağmurda ortalık mahşer oluyor 2 sene ônce kanalizazsyon yenilendi bu sene 2 kez evimi su bastı Seçim zamanı oy istersini değilmi çok zor 4500 cıvarında kişiye oy olarak ne yapacağıma ben karar verdireceğim Bunu böyle bilesiniz nokta.

Yorumu oyla      0      0  
Hatay Aloğlu 4 Şubat 2026 Çarşamba 15:51

Yalı mahallesine kanalizasyon yapmayı düşünüyormusunuz.

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet Sonmez 4 Şubat 2026 Çarşamba 08:56

Sayin baskan, çalismalarinizi begeniyor ve destekliyoruz Ancak Cesme''nin gobeginde Fahrettin Pasa mah 22001 sok ve civari. Etrafi kanazilizasyon sebekesi ile cevrilmis biz 20 ailenin 16 yildir foseptik ile ugrastigimizi gorseniz cok memnun olacagiz. Iyi calismalar dileriz

Yorumu oyla      0      0  
Ufuk so.maz 4 Şubat 2026 Çarşamba 04:16

Dalyan. MahLlesininde düzenlenmesı. ?ütfen

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da rekor sürede TİS imzası!
Bornova Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası 7 No’lu Şube arasında yürütülen ...
Başkan Çiçek Ankara'dan müjdelerle döndü!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, Ankara'daki temasları kapsamında ...
Efes Selçuk'a yüzme havuzu müjdesi!
Efes Selçuk Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı, art arda gerçekleştirilen ...
 
Bornova’da sel seferberliği: 'Askıda Eşya' başlıyor!
Bornova Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan ...
Buca'da yangın paniği: Hızlı müdahale facia önledi!
İzmir’in Buca ilçesindeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın, itfaiyenin ...
Genç yetenekler sahneye hazırlanıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Hazırlık Kursu 2026 dönemi sınavları ...
 
Büyükşehir’den ailelere 'iyi bir başlangıç' desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk ...
Fakir Baykurt Ödülleri'ne başvurular sürüyor
Çiğli Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenleyeceği Fakir Baykurt Roman ...
Konak'ta altyapı değişimi dönemi başlıyor!
Konak Belediyesi’nin şubat ayı meclis birleşiminde konuşan Başkan Mutlu, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
‘Güç’ sınav: CHP İzmir’de ses var, görüntü yok!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri