POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Güneş patlamaları kuraklığa çare olabilir
Güneş patlamaları kuraklığa çare olabilir
Yerlikaya'dan önemli mesaj: Yerle bir edeceğiz
Yerlikaya'dan önemli mesaj: Yerle bir edeceğiz
50 ilde 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme!
50 ilde 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme!
Ankara'da hareketli gece: İşte ayrıntılar!
Ankara'da hareketli gece: İşte ayrıntılar!
29 Nisan 2024 Pazartesi - 13:22

Çiğli; Hasret Gültekin’i unutmadı

Çiğli Belediyesi, 1993 yılında Sivas Madımak Otel’de katledilen 33 aydından biri olan Ozan Hasret Gültekin’i özel bir geceyle andı.  Doğum günü 1 Mayıs olan Gültekin’in hayatını ve türkülerini müzisyen Deniz Türkan’ın sahneye koyduğu geceye eşi Yeter Gültekin de katıldı.

Çiğli; Hasret Gültekin’i unutmadı

Tarihe Sivas katliamı olarak geçen Madımak olayında hayatını kaybeden Halk Ozanı Hasret Gültekin için Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda anma gecesi düzenledi. Gültekin’in eşi Yeter Gültekin’in de katıldığı gece, Sivas’ta hayatını kaybeden 33 aydın için saygı duruşu ile başladı. Etkinliğe ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız; müzikal öncesi yaptığı konuşmada derin duygular yaşadığını vurgulayarak şunları söyledi; “Sivas’la bağım, geçmişe dayalı. 18 Yaşında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni kazandım ve o kadim coğrafyayla yolum kesişti. Pir Sultan’ın yetiştiği topraklarda yaşamış olmak, beni ben yapan değerleri kazanmamda etkili oldu. Madımak Oteli’nde yaşananlar, toplumun vicdanında kanayan bir yara olmayı sürdürüyor. Bugün burada, Hasret Ağabeyi anarken derin duygular yaşıyorum.  Nesimi Çimen’ler, Muhlis Akarsular toplumun aynası insanlar. Aydınlığın karanlıkla mücadelesi sürüyor. Bu anlamlı geceye katkı sunan, katılan herkese teşekkür ederim. Yeter Ablamıza tüm Çiğli için bir kez daha sarılmak istiyorum. Çiğli, Madımak’ta yanan ateşin semahına dönenleri asla unutmayacak, unutturmayacak.

 

Gecede; Şirin Aktemur’un yazıp yönettiği müzikalde Hasret Gültekin’i, müzisyen Deniz Türkan canlandırdı.  Türkcan, bağlaması ile Gültekin’in annesi, oğlu ve eşi Yeter Gültekin’in olmak üzere; Mazlum Çimen gibi yakın arkadaşlarının özel anlarını seyirciyle buluşturdu. Çiğlililerin salonu hınca hınç doldurduğu müzikalde duygu dolu anlar yaşandı, Deniz Türkan’ın gösterisi ayakta alkışladı.

 

Yeter Gültekin: “Gerçek suçluların yakalandığını düşünmüyoruz”

 

Hasret Gültekin’in eşi Yeter Gültekin ise Deniz Türkan’a ve müzikalin yazarı Şirin Aktemur’a teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı; “Şirin Aktemur, Uğur Mumcu’yu, Nazım Hikmet’i yazdı. Hasret Gültekin’i de yazmak ona çok yakıştı. Deniz Türkan Hasret’i yaşatmayı benimle birlikte omuzlamış bir kardeşimiz. Hasret’in katledilişin 31’inci yılındayız. Bu yalnız aydın katliamı değil aynı zamanda çocuk katliamı. 30 yıldır mahkemedeyiz. Duruşmalar bitmek bilmiyor, dosyalar kapatılıyor. Duruşma salonlarında katledildiğimiz için suçluymuşuz gibi muamele görüyoruz. Kimi hastalıktan kimi yaş nedeniyle affediliyor. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı’nın hastalık nedeniyle affettiği son sanıklardan biri ile ilgili adıma itiraz dilekçesi verildi. Henüz cevap yok. Gerçek suçluların yakalandığını düşünmüyoruz. Biz, bu bozuk düzende sağlam çark aramıyoruz. Duruşmaları sahipsiz bırakmayacağız, bırakmıyoruz. Kendi tarihimizi, bu kadar belgeli bir katliamı doğru yazmak zorundayız. Bizim derdimiz toplumun vicdanıdır. Evlatlarımızı barışa; hak, hukuk, eşit yurttaşlığa inanan bireyler olarak yetiştireceğiz. Bu türküleri söylemeye devam edeceğiz.”

 

 
Tugay’dan başkanlarla yeni dönem zirvesi!
 
Karşıyaka'da kongre tarihi belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak
Bornova Belediyesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Yeni Türkü konseriyle ...
Başkan İrfan Önal ilk nikahlarını kıydı
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, belediye başkanı seçildikten sonra ilk nikahlarını kıydı
Güzelbahçe'ye dolmuş müjdesi: Son durak Çamlı!
Güzelbahçe - Fahrettin Altay dolmuş hattının son durağı artık Çamlı Köyü’ne kadar hizmet verecek.
 
İzmir'de temizlik seferberliği: 850 personel her gün sahada!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sağlıklı bir kent ve temiz çevre ...
Bornova’da ilk sanayi meclisi toplandı… Eşki’den destek sözü
Bornova’nın ilk sanayi meclisi Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin ...
Başkan Tugay’dan Karşıyaka’ya destek mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 1912 Karşıyaka Derneği ...
 
Karabağlar’ın geleceği gençlerle şekillenecek
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde ...
İzBB Yayınları’ndan 9 yeni kitap
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları (İzBB Yayınları) edebiyattan akademik ...
Karşıyaka 7'den 70'e Zübeyde Ana'ya koşacak!
Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen “Zübeyde Hanım ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri