POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Fenerbahçe'nin play-off turundaki rakibi belli oldu!
Fenerbahçe'nin play-off turundaki rakibi belli oldu!
Erbakan ve Arıkan'dan ittifak görüşmesi!
Erbakan ve Arıkan'dan ittifak görüşmesi!
Ankara dönüşü gizli uçuşu doğruladı!
Ankara dönüşü gizli uçuşu doğruladı!
Resmi Gazete'de yayımlandı: TBMM tatile girdi
Resmi Gazete'de yayımlandı: TBMM tatile girdi
12 Ağustos 2026 Çarşamba - 09:03

Çiğli'de sinema günlerine yoğun ilgi

Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen Mahalle Sinema Günleri, Cumhuriyet Mahallesi Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen “Deli Dumrul” film gösterimiyle sona erdi. Dört farklı mahallede düzenlenen açık hava sinema gösterimleri, toplam 2 bin 300 vatandaşı bir araya getirdi.

Çiğli de sinema günlerine yoğun ilgi

Dört mahallede kurulan beyaz perde, yaz akşamlarını sinema keyfine dönüştürdü. Yaz boyunca kültür-sanat etkinliklerini mahallelere taşıyan Çiğli Belediyesi, Mahalle Sinema Günleri ile sinema salonu deneyimini açık havaya taşıdı. Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği gösterimlerde vatandaşlar; patlamış mısırını, çekirdeğini ve içeceğini alarak aileleri ve komşularıyla birlikte keyifli yaz akşamları geçirdi.

Dört Günde 2 Bin 300 Kişi Sinema Keyfi Yaşadı

Mahalle Sinema Günleri kapsamında ilk gösterim Egekent Mahallesi Tören Alanı’nda “Vizontele” filmiyle gerçekleştirildi. Ardından Evka 5 Mahallesi’nde “Aile Arasında”, Yakakent Mahallesi’nde “Sen Kiminle Dans Ediyorsun?” filmleri izleyiciyle buluştu. Etkinliklerin son durağı ise Cumhuriyet Mahallesi oldu. Pazar yerinde kurulan açık hava sinemasında “Deli Dumrul” filmini izleyen vatandaşlarla birlikte Mahalle Sinema Günleri tamamlandı. Mahallerde toplam dört günde 2300 kişi açık hava sineması ile buluştu.

Başkan Yıldız: “Kültür Ve Sanatı Mahallelerimizin Kalbine Taşıdık

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Mahalle Sinema Günleri’nin yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kültür ve sanat etkinliklerini mahallelerde vatandaşlarla buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Yıldız, “Kültür ve sanatı mahallelerimizin kalbine taşıdık. Dört mahallemizde 2 bin 300 hemşehrimizle birlikte yaz akşamlarının keyfini hep beraber yaşadık. Kimi zaman ailemizle, kimi zaman komşularımızla aynı perdeye bakıp güzel anılar biriktirdik. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve büyüklerimizin aynı etkinlikte bir araya gelmesi bizim için çok kıymetli. Biz Çiğli’yi sadece yolları, parkları ve meydanlarıyla değil; kültürü, sanatı ve sosyal yaşamıyla da güzelleştirmek istiyoruz. Bu nedenle etkinliklerimizi kentimizin farklı mahallelerine taşıyor, hemşehrilerimizin hayatına biraz olsun renk ve keyif katmaya çalışıyoruz. Mahalle Sinema Günleri’ne gösterilen ilgi de bizleri çok mutlu etti. Önümüzdeki dönemde de Çiğli’nin her mahallesinde kültür ve sanatla buluşmaya, birlikte gülmeye, birlikte eğlenmeye ve güzel anılar biriktirmeye devam edeceğiz” dedi.

 
Herkes uykudayken onlar görevde!
 
Çamdibi'nde '282' hedefi için seferberlik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Herkes uykudayken onlar görevde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yolcu trafiğinin durduğu gece saatlerinde ...
Tugay hal esnafıyla buluştu: Sorunları çözmek için göreve geldim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sebze ve Meyve ...
Tugay gruptan ayrılma kararı almıştı: WhatsApp krizinde yeni gelişme
Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ın, CHP ve YENİ Parti meclis üyelerinin ...
 
Bayraklı'da kaçak döküme suç üstü!
Bayraklı Belediyesi ekipleri, kamu alanına kaçak atık döken kişiyi suçüstü ...
Efsane Başkan Aydın Erten’e anma
Gültepe’de halkçı belediyeciliği ve devrimci kimliğiyle efsaneleşen unutulmaz ...
Karşıyaka'da kadınlar yalnız değil!
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan kadın danışma merkezleri, ...
 
GAZİDEK öğrencileri başarılarıyla fark yarattı
Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Kursu'nda (GAZİDEK) eğitim gören öğrencilerin ...
Çiğli'de 1.747 kişi yaz okullarından faydalandı
Çiğli Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çocukların, ...
Geleceğin şefleri Bornova’da yetişecek!
Bornova Belediyesi ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası, işsizlikle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay-AK Parti iddiası: 4 senaryoya detaylı bakış!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri