POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Ahmet Denizolgun için fethi kabir kararı
Ahmet Denizolgun için fethi kabir kararı
Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini açıkladı
Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini açıkladı
Galatasaray 10 numarasına kavuşuyor!
Galatasaray 10 numarasına kavuşuyor!
Site içinde erkeklere şort giyme yasağı!
Site içinde erkeklere şort giyme yasağı!
18 Ağustos 2026 Salı - 14:56

CHP'li Demir'den 'Menderes' yorumu: Yol kazası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Demir, parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Demir, Menderes Belediye seçimlerinde yaşananlara ilişkin, "Herkesin en önce bu kimlik altında bu sorumluluğu taşıması lazım. Bundan sonra daha hassas olacağız. CHP adıyla seçim kazananlar, bugün, 'Bizim CHP diye bir kimliğimiz yok' diyor, bu da çok üzücü" değerlendirmesinde bulundu.

CHP li Demir den  Menderes  yorumu: Yol kazası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Demir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda adaylığına ilişkin, "Genel Başkanımızın en büyük amacı, partiyi bu kaostan çıkartıp güvenli limana bir an önce götürmektir. Ben tabii ki genel başkanımızın aday olmasını isterim canıgönülden." dedi.

Demir, parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Menderes Belediyesinde yapılan seçimde CHP ve Yeni Partinin farklı adaylar çıkarması ve üyeler arasında kamuoyuna yansıyan tartışma görüntülerine ilişkin soruyu yanıtlayan Demir, yaşananları "yol kazası" olarak nitelendirdi.

Demir, olaya karışanlar hakkında disiplin sürecinin işleyeceğini belirterek, "İki taraf da meclis üyelikleri noktasında tam kontrol sağlayamamış. Orada maalesef ikili bir yapı oluştu. İnşallah, bir daha böyle şeyler yaşanmaz." temennisinde bulundu.

Menderes Belediye seçimlerinde Yeni Partili isimlerin de daha önce CHP kimliğiyle seçime girdiğini hatırlatan Demir, "Herkesin en önce bu kimlik altında bu sorumluluğu taşıması lazım. Bundan sonra daha hassas olacağız. CHP adıyla seçim kazananlar, bugün, 'Bizim CHP diye bir kimliğimiz yok' diyor, bu da çok üzücü." ifadelerini kullandı.

Demir, amaçlarının kavga görüntüsü vermek olmadığını ve hiçbir parti yöneticisinin Yeni Parti'yi hedef alan söylemlerde bulunmadığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da yaşananlara ve seçim sonucuna üzüldüğünü aktardı.

Soru üzerine Demir, Yeni Parti ile diyalog zeminini kurmak istediklerini ifade ederek, "Ne kadar birbirimize el uzatıp, aynı masa etrafında bir araya gelirsek, o kadar bu süreçleri sorunsuz atlatırız diye düşünüyorum. Önemli olan aynı masa etrafında bir araya gelip CHP'lilik kimliğini korumaktır." değerlendirmesini yaptı.

"TABİİ Kİ GENEL BAŞKANIMIZIN ADAY OLMASINI İSTERİM"

CHP'li Demir'e, Kılıçdaroğlu'nun partinin olağan kurultayında aday olup olmayacağı soruldu.

Kılıçdaroğlu'nun bu soruyu daha önce yanıtladığını hatırlatan Deniz Demir, şunları kaydetti:

"Benim o cevaptan sonra değerlendirme yapmam yanlış olur. Tabii ki delegeler aday gösterir, dışarıdan kimse gelip 'Siz gelin aday olun' demez. Genel Başkanımızın en büyük amacı, partiyi bu kaostan çıkartıp güvenli limana bir an önce götürmektir. Ben tabii ki Genel Başkanımızın aday olmasını isterim canıgönülden. Genel Başkanımızın yaptığı çalışmalar, özellikle helalleşme noktasında gösterdiği adımlar, bugün yüzde 48 gibi bir oya ulaştı. Partinin son yerel seçimdeki başarısı, genel başkanımızın ortaya koymuş olduğu emeğin, katkının, helalleşmenin, CHP'ye oy vermeyen kesimlere yönelik atmış olduğu adımların bir sonucu. Bugün ben de Yeni Yol Partisinde siyaset yapanlar da Genel Başkanımızın liderliğinde bu konumlara geldik. Bizim için Genel Başkanımız çok kıymetlidir. Bu konuda herkesin daha hassas, daha özverili olmasını istiyoruz."

Demir, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın Yeni Yol Partisine geçmesiyle ilgili, "Kemal Bey bu helalleşme ve 6'lı masanın eski ortaklarına dönük politikasını tekrar başlatma kararı mı aldı?" sorusunu da yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun daha önce İYİ Partiye de milletvekili gönderdiğini hatırlatan Demir, şöyle konuştu:

"Bu demokrasi açısından çok büyük bir katkıdır. Belki o hareket olmasa bugün İYİ Parti gibi bir seçenek olmayabilirdi. Genel Başkanımız helalleşme süreci adı altında yüzde 50+1'in alınması için siyasette ittifakın ne kadar önemli olduğunun bilincinde. Yeni Yol Partisinde bir istifa oldu, Genel Başkanımız grup düşmesin diye bir arkadaşımızı oraya gönderdi. Çünkü, Genel Başkanımız çok sesliliğe çok inanıyor. Biz her zaman Meclis'in daha kapsayıcı, bütün siyasi renklerin olması noktasında ne gerekiyorsa yaparız. Yarın herhangi bir siyasi partide böyle bir sorun olursa genel başkanımız hiç çekinmeden demokrasi adına bu vekil gönderme işlemini yapabilir."

"YENİ PARTİDEKİ ARKADAŞLAR BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL"

Demir, "Seçimde Yeni Parti ile bir ittifak olur mu?" sorusuna karşılık, "Sonuçta Yeni Partideki arkadaşlar geçmiş yıllarda uzun süre mesai yaptığımız kişiler, bizim düşmanımız değil. Siyaset ne getirir ne götürür zaman bilir ama ileride bir seçim olduğu zaman belki aynı adayı destekleyebiliriz, başka kararlar alabiliriz. O yüzden herkesin bu sorumlulukla davranması gerekiyor. Kimsenin kimseyi incitmemesi, bir araya gelme koşullarını ortadan kaldıracak eylemlerde bulunmaması gerektiğinin altını çiziyorum." cevabını paylaştı.

Parti içi disiplin dosyalarıyla ilgili soruya Demir, "Eğer siz CHP üyesi olup başka bir partinin paylaşımlarını, üye çağrısını yaparsanız, bu her partide parti etiğine uymaz. Bir başka partinin paylaşımını yapıyorsan, bunun adresi bellidir; partinin disiplin kurulu." yanıtını verdi.

Demir, bazı milletvekilleri hakkında TBMM'deki dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili CHP'nin tavrının ne olacağına ilişkin, "Partinin kurumsal yapılarıyla görüşülür, Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu toplanır, milletvekilleriyle bir araya gelinir oradan bir karar çıkar." açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Demir, toplantının ardından gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
İzmir milletvekili: Kılıçdaroğlu’nu desteklediğim için pişmanım!
 
Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir milletvekili: Kılıçdaroğlu’nu desteklediğim için pişmanım!
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle Gelecek Partisi’nden AK Parti’ye ...
Cemil Tugay o başkan vekili ile ipleri kopardı!
Büyükşehir ile Buca hattında kriz… Sercan Avcı’nın Egemax Tv’de gündeme ...
Gazeteci Avcı'dan 'Menderes' yorumu: YENİ Parti kazanmak istemedi!
AK Parti’nin Menderes’te zaferle ayrıldığı olaylı başkan vekili seçimini ...
 
AK Partili İnan’dan İzmir çıkarması: İşte saat saat program!
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 18-23 ...
Menderes’te kriz, Karşıyaka’da fair-play!
Menderes’te CHP ile YENİ Parti arasında ipler gerilirken Karşıyaka’da ...
TBMM'de YENİ Parti-CHP düzeni: Oda dağılımı netleşti
YENİ Parti ile CHP'nin Meclis'te kullanacağı odalar belirlendi. TBMM Başkanlığının ...
 
"Aday olmayacak, aday gösterilecek"
Butlan CHP'sinde gelecek ay başlaması beklenen kurultay sürecine ilişkin ...
Güç'ten o fotoğrafa yorum: Ortak hareket ettiklerinin belgesi!
Menderes’te AK Partili Asuman Şen’in başkan vekili seçilmesinin ardından ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay-AK Parti iddiası: 4 senaryoya detaylı bakış!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri