POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İşte illere göre bayram namazı vakitleri
İşte illere göre bayram namazı vakitleri
3 ilde denize girmek yasaklandı
3 ilde denize girmek yasaklandı
Irak ve Suriye’de 17 terörist etkisiz hale getirildi
Irak ve Suriye’de 17 terörist etkisiz hale getirildi
Dolandırıcıların HGS borcu tuzağına dikkat!
Dolandırıcıların HGS borcu tuzağına dikkat!
22 Mayıs 2024 Çarşamba - 20:12

Deniz Aslanı-2024 tamamlandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştirilen Deniz Aslanı-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın fiili bölümü sona erdi.

Deniz Aslanı-2024 tamamlandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştirilen Deniz Aslanı-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın fiili bölümü sona erdi.

Türk Arama Kurtarma Bölgesi içinde Ege Denizi'nin uluslararası suları ve Türk hava sahasında düzenlenen tatbikat tamamlandı.

Tatbikatı, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir ile 15 ülkeden 28'i yabancı toplam 39 gözlemci ile basın mensupları, TCSG Umut gemisinden takip etti.

Midilli ve Sakız adalarının batısında kalan uluslararası sularda tatbik edilen ilk senaryoda, bir ticari gemiden alınan yardım çağrısı üzerine Türk Sahil Güvenlik Komutanlığınca arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Arama kurtarma görevi için Kara Kuvvetleri Komutanlığından 1 arama kurtarma helikopteri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 1 fırkateyn, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 1 arama kurtarma uçağı ve 1 arama kurtarma helikopteri, Jandarma Genel Komutanlığından 1 arama kurtarma helikopteri, Sahil Güvenlik Komutanlığından 2 korvet, 3 bot, 1 arama kurtarma uçağı ile 2 arama kurtarma helikopteri görevlendirildi.

Arama kurtarma operasyonları ve geniş sorumluluk sahasının kontrolü ve gözetimi için görev yapan, havada 8 saat kalabilen Hava Kuvvetlerine ait CN-235 CASA arama kurtarma uçağı, kazazedelerin yerini tespit ve işaretleme görevini yerine getirdi.

Sahil Güvenlik arama kurtarma uçağı da kazazedelerin bulunduğu bölgeye arama kurtarma kiti (SAR) atarak kazazedelerin şişme platforma tutunması ve su yüzeyinde kalmasını sağladı.

Denizde bulunan bir kazazede Sahil Güvenlik helikopteri tarafından kurtarılıp en yakın sağlık merkezine sevk edildi. Arama kurtarma kitlerindeki 2 kazazede ise Türk mühendisler tarafından inşa edilerek 2014'de hizmete giren arama kurtarma gemisi TCSG Güven gemisindeki hızlı kurtarma botlarınca kurtarıldı. Kazazedelere ilk tıbbi müdahale gemideki sağlık personeli tarafından yapıldı.

Sudaki diğer kazazedelerin kurtarılmasında da Jandarma Genel Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki arama kurtarma helikopterleri görev aldı.

Türk mühendisleri tarafından tasarlanarak Türk tersanelerinde inşa edilen 80 sınıfı Sahil Güvenlik botu tarafından sudaki bir manken kurtarıldı.

Sahil Güvenlik helikopteri, sudaki bir kazazedeyi çıkartarak TCSG Güven gemisine tıbbi tahliyesini gerçekleştirdi, kazazedeye ilk müdahale yapıldı.

Denizdeki bazı kazazedeler de Kaan 19 sınıfı Sahil Güvenlik botu ile alabora olduğunda kendini doğrultma özelliğine arama kurtarma sınıfı Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

İki senaryo halindeki tatbikatın birinci senaryosundaki faaliyetler başarıyla tamamlandı.

- Yangını söndürüp kazazedeleri kurtardılar

Tatbikatın ikinci senaryosunda ise Türk Arama Kurtarma Bölgesi Ege Denizi'nin uluslararası sularında bir yolcu motorundan yardım çağrısı alınması üzerine yolcu motoru ile telsiz irtibatı kuruldu.

Gemide yangın çıktığının öğrenilmesi üzerine Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kurtarma faaliyeti başlatıldı.

Kara Kuvvetleri'nden 1 arama kurtarma helikopteri, Deniz Kuvvetleri'nden 1 fırkateyn, Hava Kuvvetleri'nden 1 arama kurtarma helikopteri, Jandarma Genel Komutanlığından 1 arama kurtarma helikopteri, Sahil Güvenlik Komutanlığından 2 korvet, 3 bot, 1 uçak ile 1 helikopter görevlendirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait arama kurtarma uçağı, kazazedelerin yerini tespit ederek duman kandiliyle işaretledi.

Yolcu motorunun kurtarma botundaki kazazede, Sahil Güvenlik helikopterince kurtarılarak tıbbi müdahale için TCSG Güven'e götürüldü. Diğer helikopterlerin kurtardığı 3 kazazede ise en yakın sağlık merkezine tahliye edildi.

Senaryo gereği panik yaparak yolcu motorundan denize atlayan 2 kazazede, Sahil Güvenlik botlarınca denizden çıkarıldı.

Yolcu motorundaki yangına TCSG Güven ve TCSG-18 tarafından su topları kullanılarak müdahale edildi.

TCSG Güven'deki yangın söndürme sistemi deniz suyunu sıkarak yangını söndürdü.

Yolcu motoru, emniyetli bir limana götürülmek üzere TCSG Güven tarafından yedeklendi.

Ege Denizi'nin uluslararası sularında gerçekleştirilen tatbikatın fiili bölümü başarıyla tamamlandı?.

Deniz Aslanı-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'na iştirak eden hava ve deniz unsurlarından oluşan arama kurtarma birimleri tören geçişiyle Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir'i selamladı.

- "Deniz Aslanı-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı başarıyla tamamlandı"

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, TCSG Umut gemisi helikopter platformunda basın açıklaması yaptı.

Deniz Aslanı-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın başarıyla tamamlandığını belirten Tümamiral Kendir, "Bugün burada başarıyla tamamlanan tatbikat, Türk Arama Kurtarma Bölgesi'nde her türlü hava ve deniz koşulunda 7 gün 24 saat arama kurtarma faaliyeti icra edilebileceğini, ulusal ve uluslararası kamuoyunun gözleri önüne sermiştir." dedi.

Tatbikatın arama kurtarma teşkilatı içerisinde yer alan tüm kurumları, denizlerde oluşabilecek tehlike durumlarına karşı hazırlıklı olmak ve hızlı reaksiyon göstermek üzere sürekli olarak imkan ve kabiliyetlerini geliştirdiğini vurgulayan Kendir, şunları kaydetti:

"Dünyayı etkisi altına alarak global bir kriz haline gelen düzensiz göç olayları, dünya kamuoyunun gündemini her geçen gün bu yöne doğru kaydırmakta, denizde arama kurtarma yapan tüm ülkelerin arama kurtarma teşkilatlarını 'hızlı, etkin ve sürekli hazır' halde olmaya zorlamaktadır. Türk Arama Kurtarma Bölgesi'nde 7 gün 24 saat görev yapabilen arama kurtarma unsurlarımızın başarı ile gerçekleştirdiği bu tatbikat, arama kurtarma teşkilatının ve kurumlarının sahip olduğu üst seviyedeki koordinasyonun ve etkinliğin göstergesidir."

Kendir, tatbikatta görev alan ve tatbikata fiilen iştirak eden personeli başarılarından dolayı tebrik etti.

Açıklamanın ardından aile fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi.

Tatbikat, yarın yapılacak değerlendirme toplantısının ardından sona erecek. (AA)

 
Ömer Çelik: Bazı yerlerde görev değişimi olacak
 
Yangın faciası: Dumandan etkilenerek öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yengesiyle işbirliği yapıp ağabeyini zehirlemiş
İstanbul-Esenyurt'ta evinde ölü bulunan 2 çocuk babası Eyüp Çevik’in cinayete ...
Bunu da gördük! SMA’lı Gülsima’nın ismiyle dolandırıcılık
Karabağlar Belediyesi, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, belediye ...
İzmir'de 12 milyonluk vurgun: Tefecilere baskın!
İzmir'de, yüksek faizle borçlandırıp senet imzalattıkları kişilerden yaklaşık ...
 
Haydar Dümen’in eşi tefeci kurbanı
İstanbul Silivri’de tefecilik yapan çeteye ilişkin operasyonda yeni ayrıntılar ...
Metro çalışanları kazan kaldırdı, Başkan Tugay'a seslendi: Bu zulme dur de!
İzmir Metro A.Ş çalışanı Demiryol-İş Sendikası üyesi işçiler tarafından ...
Korkunç iddia... Öğrencilerini istismar etti!
İstanbul Çekmeköy'de öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ...
 
Komşu cinayeti: Sokak ortasında defalarca bıçakladı!
İzmir'in Tire ilçesinde G.Ç. (32), sokakta karşılaşıp, tartıştığı komşusu ...
11 kişiye mezar olmuştu... Yılmaz Erbek davası Yargıtay'a taşındı!
İzmir'de 4 yıl önce yaşanan depremde 11 kişinin hayatını kaybettiği Yılmaz ...
Merve öğretmen kaza kurbanı oldu
Adana'da yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı 26 yaşındaki fen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri