POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Emekli yurttaş kürsüde ağladı, AK Parti'ye seslendi!
Emekli yurttaş kürsüde ağladı, AK Parti'ye seslendi!
Bahçeli: Demirtaş yuvasına dönmeli!
Bahçeli: Demirtaş yuvasına dönmeli!
Aziz İhsan Aktaş davası: İlk duruşmada ikinci hafta
Aziz İhsan Aktaş davası: İlk duruşmada ikinci hafta
Beşiktaş'ta transfer harekatı: 4 isim tamam!
Beşiktaş'ta transfer harekatı: 4 isim tamam!
3 Şubat 2026 Salı - 11:53

Deprem İzmir'e getirdi: Kalpler Hatay’da kaldı...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde Hatay'da çalıştığı kebapçı dükkanı ile evi zarar gören Bedi Alvanoğlu ve ailesi, depremin ardından İzmir'de yeni bir hayat kursalar da memleket özlemi yaşıyor.

Deprem İzmir e getirdi: Kalpler Hatay’da kaldı...

Ailesiyle birlikte Antakya ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası 47 yaşındaki Bedi Alvanoğlu'nun evi "asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerde ağır hasar gördü. Çalıştığı kebapçı yıkılan Alvanoğlu, depremden 15 gün sonra yaşadığı şehri değiştirdi.

Bir tanıdığının önerisiyle İzmir'e gelen Alvanoğlu, Buca'da kebapçı açtı. Oğlu 23 yaşındaki Toprak ile ızgaranın başına geçen Alvanoğlu, eşinin de desteğiyle memleketi Hatay'ın lezzetlerini İzmirlilere sunuyor.

"Aç olmayan bile gelip yardım etsin diye yemek yedi"

Bedi Alvanoğlu, AA muhabirine, depremin yaşamında dönüm noktası olduğunu söyledi.

Deprem anını hala unutamadığını belirten Alvanoğlu, "Sanki bir rüyaymış gibi. Boğuk bir ses. Birden yataktan fırladım. Çocuklarımı dışarı çıkardım. Her şey yıkılıyor. Çaresizlik ve soğuk. Allah kimseye yaşatmasın. Çok acı bir olay." dedi.

Alvanoğlu, İzmir halkının depremden bu yana kendilerine destek olduğunu ifade ederek, "Herkes gerektiğinden fazla yardım etti. Aç olmayan insan bile yemek yedi, sırf yardım etsin diye. Allah herkesten razı olsun. İşte Türkiye budur. Biz Hatay'da acıyı yaşadık ama bizimle birlikte, Türkiye'nin her yerinde bu acıyı insanlar yaşadı. Şimdi buradayız. Ailemleyiz. Eşim normalde ev hanımı ama o da burada iş kadını, oğlum usta oldu." diye konuştu.

"Memleketsiz olmaz"

Alvanoğlu, depremin ardından devlet kurumlarının zarar gören kentleri ayağa kaldırmak için seferber olduğunu anlattı.

Hatay'da yapılan çalışmaları da yakından takip ettiğini kaydeden Alvanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Evler yapılıyor. Tekrar ayağa kalkacak. Biz büyük bir devletiz. Üstesinden de geleceğiz, geldik de sayılır. İlla ki döneceğiz. Hatay'sız yapamam. Birkaç sene daha... Oğlumu usta yaptık. Sonra o kalır, ben giderim memlekete. Memleketsiz olmaz." diye konuştu.

"İnsan evlerinin yapıldığını görünce mutlu oluyor"

Çimen Alvanoğlu da İzmir'in kendisine ve ailesine ikinci bir yuva olduğunu anlattı.

İzmirlilerin kendilerine çok sıcak davrandığını belirten Alvanoğlu, "İş kurduk, ailecek çalışıyoruz. Çok şükür Allah'a, kendimize bir düzen kurduk. Allah bir daha yaşatmasın diyorum, tek dileğim bu." dedi.

Alvanoğlu, anne, babası ve kardeşlerinin Hatay'da yaşamaya devam ettiğini belirterek, tatillerde gittiği memleketine doyamadığını dile getirdi.

Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için devletin seferber olduğunu söyleyen Alvanoğlu, "İnsan evlerinin yapıldığını görünce mutlu oluyor. Acı da çekiyorsun eski halini düşündükçe. Bizim Antakya'mız, Harbiye'miz çok güzeldi. Komşularım, akrabalarım öldü. Evimi, komşumu ve oranın havasını özledim. İlerleyen yıllarda dönmek isterim. İnsan, memleketini bırakmak istemez." ifadelerini kullandı. (AA)

 
Adıyaman-Buca arasında ücretsiz eğitim dayanışması
 
Karşıyaka'da e-Ruhsat dönemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'zehir' evine baskın!
İzmir’de uyuşturucu ticaretine yönelik düzenlenen operasyonda bir eve ...
Eski İzmir milletvekiline gözaltı
Eski HDP İzmir Milletvekili ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş ...
İzmir'de yağışlar Gördes'i bile doldurdu!
İzmir’de etkili olan son yağışlar barajlarda sınırlı artışlar yarattı. ...
 
Barış Murat Yağcı için mahkemeden karar!
'Uyuşturucu' soruşturması kapsamında gözaltına alınan oyuncu Barış Murat ...
İzmir'de MLKP operasyonu!
İstanbul merkezli İzmir dahil 22 ilde MLKP silahlı terör örgütüne yönelik ...
3 Şubat Salı günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 3 Şubat Salı günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ...
 
Önce trafik levhasına, sonra duvara çarptı: Motosikletlinin feci sonu!
İzmir’in Foça ilçesinde, direksiyon hakimiyetini kaybettiği motosikletle ...
Uyuşturucu soruşturmasında bir gözaltı daha!
Ünlülere yönelik 'uyuşturucu' soruşturması kapsamında sanal medya ünlüsü ...
Katliam gibi kazada kahreden ayrıntı!
Antalya'da, pazar günü meydana gelen ve 10 kişinin ölümü, 24 kişininse ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri