POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'li başkanlar gözaltında: Muhittin Böcek tutuklandı
CHP'li başkanlar gözaltında: Muhittin Böcek tutuklandı
CHP'nin 12. mitingi Amasya'da: Özel ne mesaj verdi?
CHP'nin 12. mitingi Amasya'da: Özel ne mesaj verdi?
Yücel'den Çelik'e yanıt ve '2 Kasım' çağrısı
Yücel'den Çelik'e yanıt ve '2 Kasım' çağrısı
AK Partili Çelik'ten CHP Lideri Özel'e tepki!
AK Partili Çelik'ten CHP Lideri Özel'e tepki!
5 Temmuz 2025 Cumartesi - 14:29

Depremzedelerden 'su ve elektrik' isyanı!

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından Büyükşehir Belediyesine ait Uzundere konutlarına yerleştirilen depremzedeler, tahliye kararının mahkemece durdurulmasına rağmen evlerindeki elektrik ve sularının kesildiğini savunarak tepki gösterdi.

Depremzedelerden  su ve elektrik  isyanı!

Merkez üssü Seferihisar olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan ya da ağır hasar gören binalarda kiracı olarak oturan depremzedelere Karabağlar Yaşar Kemal Mahallesi 6004 Sokak'ta Uzundere konutları olarak bilinen belediyeye ait bazı daireler, geçici süreyle tahsis edildi.

Oturdukları binanın önünde bir araya gelen depremzedeler adına açıklama yapan avukat Melahat Özge Oğuz, İzmir depreminin ardından evleri hasar gören ailelerin dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Uzundere'deki konutlarına yerleştirildiğini hatırlattı.

Ancak bu süreçten sonra 6 ayda bir tahliye yazılarının gelmeye başladığını ifade eden Oğuz, şunları kaydetti:

"Bir şekilde sesimizi duyuralım çabalarıyla ertelene ertelene bugüne geldi. Ancak bundan 10 gün önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından gelen yazı ile 9 ailemizin tahliyesini istediler. Tahliye evrakları geldikten sonra İzmir 6. İdare Mahkemesine davamızı açtık ve yürütmeyi durdurma kararı aldık. Normal şartlarda İzmir Büyükşehir Belediyesinin göndermiş olduğu yazıda 4 Temmuz diyordu. Ancak idare mahkemesinden aldığımız kararla bu işlem durdu. Ama bugün biz hukuku yaşamıyoruz. Çünkü bugün 9 ailenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen elektrik ve suyu kesildi."

Oğuz, depremzede vatandaşların kesilen su ve elektrikler nedeniyle çok zor durumda kaldığını vurguladı.

Depremzede Günay Boylu ise 30 Ekim depreminin ardından yüzlerinin bir türlü gülmediğini anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesine tepki gösteren Boylu, "Belediye bize her tebligat gönderdiğinde bize 'işgalci' diyor biz işgalci değiliz. Bizler depremzedeyiz. Buradaki kimse isteyerek burada güle oynaya kalmıyor. Çok teşekkür ediyoruz. Tunç Soyer buraya depremzedeleri yerleştirdi. Biz burada zaman içinde şov malzemesi olarak kullanıldık. Her sene aynı terane 'çıkın artık süreniz doldu' diyorlar. Bugün bir baktık, elektriklerimiz ve sularım kesilmiş. Biz burada elektrik ve suyumuzu ödeyelim diye teklifte bulunduk. Hatta kira da ödeyelim dedik. Yürütmeyi durduruyoruz. Karar belediyeye tebliğ edilmesine rağmen bir bakıyoruz, elektrik ve suyumuz kesiliyor." dedi.

Boylu, evlerinin tamamlanmasının ardından konutlardan çıkacaklarını dile getirdi.

Metin Durur da yaşananların insanlık dışı olduğunu, mahkemeye rağmen zor durumda bırakıldıklarını anlattı. (AA)

 
Menderes Belediyesi seferber oldu
 
Orman yangınında balık kurtardılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anıtkabir'i ziyarete gelen aileye akılalmaz tuzak
Ankara'ya Anıtkabir'i ziyaret etmeye gelen bir aile, dolandırıcıların ...
Ödemiş'te ormanlar siyaha büründü: Yanacak yer kalmadı!
Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, İzmir'de meydana gelen yangın bölgesinde ...
Ateş çemberinde kaldı, ölümü göze aldı... Kuleyi terk etmedi!
İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınını ilk fark eden kule gözetleme ...
 
Orman yangınlarının sessiz mağduru!
Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Kayıkçıoğlu, ...
Ödemiş'teki yangın kabusundan 1 acı haber daha!
İzmir'in Ödemiş ilçesindeki orman yangınından bir acı haber daha geldi. ...
CHP’li belediyelere operasyonda İzmirli o isim de gözaltına alındı!
CHP'li belediyelere operasyonlar sürüyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
5 Temmuz Cumartesi günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 5 Temmuz Cumartesi günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
Bu kez Hatay yanıyor: Evleri boşaltın anonsu!
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde dün başlayan orman yangınına ekiplerin ...
Afrika sıcakları geliyor: İzmir 42'yi görecek!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre yurdun batı kesimlerinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri