POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
10 Ekim 2019 Perşembe - 14:12

Dervişoğlu'ndan 'istihdam tartışması' mesajı: Biz 'liyakat' dedik!

İzmir’de Millet İttifakı’nda yaşanan istihdam tartışmaları hakkında konuşan İYİ Partili Dervişoğlu, "Millet İttifakı’nın adayı olarak iş başına gelenlerin başarısız olma lüksü yoktur. Tunç Bey’den İzmirliler olarak büyük başarılara imza atmasını bekliyoruz. İzmir’de basında Millet İttifakı’nın arasında; işe adam koyma tartışmalarının yaşandığını görüyor ve biraz da yadırgıyorum. Biz, bir yere, birisi yerleştirilecekse liyakatlı olması gerektiğini söyledik” dedi.

Dervişoğlu ndan  istihdam tartışması  mesajı: Biz  liyakat  dedik!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu partisinin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yöneticileri ve ilçe başkanları da bulundu.

Gündemine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, İzmir’de İYİ Parti’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelere yönelik ‘istihdam’ çıkışları hakkında da konuştu. Dervişoğlu ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili de önemli mesajlar verdi.

YEREL YÖNETİMLERİN TEMEL GÖREVLERİNDEN BİRİ İSTİHDAM OLUŞTURMAK
Ülkedeki işsizlik sorununa dikkat çeken Dervişoğlu, “Türkiye’de ciddi sorunlar var. Bu sorunların başında ekonomik problemler geliyor. İşsizlik kanayan bir yaradır. Her hanede işsiz genç bulunmakta.. Aileler bütün yatırımlarını çocuklarının eğitimlerine yapmıştır. Ancak çok ciddi bir genç işsizlik hüküm sürüyor. Bunların büyük bir çoğunluğu da üniversite mezunudur. Aileler çocuklarına iş aramak durumundadırlar. İstihdam böylesine aşağılara düştüğünde başka sosyal problemler kendisini göstermeye başlar. Türkiye’de işsizlikten kaynaklı çok büyük sorunlar yaşanmaktadır. Bu konuda merkezi hükümet üzerine düşeni yapmadığı zaman yerel alanlarda iş ve istihdam oluşturulması arzu ediliyor. Dolayısıyla yerel yönetimlerin bu konudaki sorumlulukları konuşuluyor. Talepler belediyelere gidiyor. Aileler çocuklarının yerel yönetimlerin iş  oluşturabildiği yerde işe kavuşmasını istiyor. Yerel yönetimin temel görevlerinden birisi istihdam oluşturmaktır” dedi.

‘İŞE ADAM KOYMA’ TARTIŞMALARINI YADIRGIYORUM
İzmir’de Millet İttifakı arasında son günlerde tartışmalara sebep olan istihdam tartışmalarına değinen Dervişoğlu, “Yönettiğiniz bölgeyi yerli ve yabancı sermayenin yatırım yapabileceği bir alana dönüştürmeniz gerekir. İşsizlik problemini yerel yönetimlerle göğüslemeye çalışıyoruz. İzmir’de de böyle diğer yerlerde de böyle. Millet İttifakı olarak seçime girdiğimiz bölgelerde bize de yoğun talepler geliyor. Hükümet 17 senedir işsizlik problemini göğüsleyebilecek önlemleri almadığı için talepler bize geliyor. Çözüme kavuşacağına inanıyorum, sabır gerekiyor. İzmir’de basında Millet İttifakı’nın arasında; işe adam koyma, işte belediye şu kadar adam aldı gibi tartışmaların yaşandığını görüyor ve biraz da yadırgıyorum. Biz, bir yere, birisi yerleştirilecekse liyakatlı olması gerektiğini söyledik. CHP’nin işsizleri, AK Parti’nin, MHP’nin işsizleri diye bir şey yok. Bizim gönlümüzden geçen İzmir’de tek bir işsiz gencimizin kalmamasıdır. Yerel yönetimlerimizin İzmir’i çok büyük bir yatırım alanına çevirebilecek projeleri hayata geçirmelerini temenni ediyorum. Sokakta işsiz gencimizin kalmamasını temenni ediyorum, bu onu da hem hükümetin hem de yerel yönetimlerin hayata geçirecekleri projelere destek olacağımızı söylüyorum”  diye konuştu.

MİLLET İTTİFAKI’NIN SEÇTİĞİ BAŞKANLARIN BAŞARISIZ OLMA LÜKSÜ YOK!
“Tartışmalara sebep olan CV meselesiyle alakalı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşecek misiniz?” sorusunu yanıtlayan Dervişoğlu, “Kendisini görevimden kaynaklı yoğunluk sebebiyle henüz ziyaret edemedim. TBMM’de yargı paketi tartışılıyor hiç değilse meclisin akşam seansına yetişmek için yola çıkacağım. Ama Tunç Beyle iyi bir hukukumuz var. Yerinde ziyaret edemedim ama bir daha ki gelişimde ziyaret edeceğim. Yaşadığımız yer bir taraftan baktığımızda sanayi, bir taraftan baktığımız turizm, eğitim kenti… Tunç Bey’in İzmir için istihdam yaratabilecek projeleri hayata geçirmek için çaba sarf ettiğini biliyorum. Zamana yaymak gerek. Yerel yönetimlerde de doğru kararlar alınacağına inandığımız belediye başkanlarımızın yanında duruyoruz. Biz onları Millet ittifakı olarak seçtik. Millet İttifakı’nın adayı olarak iş başına gelenlerin başarısız olma lüksü yoktur. Tunç Bey’den İzmirliler olarak büyük başarılara imza atmasını bekliyoruz. Bu yolda çaba sarf etmesinin görüyor ve gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İ ZATEN CHP YÖNETİYORDU
İzmir’de yerel yönetimler bağlamında bir parti değişikliği olmadığının altını çizen İYİ Partili Dervişoğlu, “İzmir’i zaten CHP yönetiyordu, yine CHP yönetiyor. Vay efendim el değiştirdi onu çıkar bunu al türünden bir şey yapılması mümkün değil. İşsizlik kanayan bir yaradır, bu yarayı tedavi etmek de müşterek görevimizdir. Hep birlikte yapacağız ama bazı alanlarda fevri beyanlarda bulunmayı çok yerinde bulmuyorum” dedi. 

 
Kemeraltı lezzetlerine 'Selluka' damgası
 
Karşıyaka'da işler yolunda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Harekatta 109 terörist öldürüldü
Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP'den hükümete harekatla ilgili iki tavsiye
CHP'de olağanüstü MYK toplantısından hükümete iki tavsiye çıktı. CHP, ...
HDP'li Temelli ve Buldan hakkında soruşturma!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamaları ...
 
CHP'li Polat: Bu bir algı operasyonudur
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a destek açıklaması yapan ...
CHP’li Beko'dan 20 soruluk önerge ile 'Karaburun' çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Karaburun Yarımadası’nın giderek artan ...
CHP ve 4 partiden 'kayyum yasaklansın' önerisi
CHP'nin, AK Parti'nin yargi paketi hazırlığının kamuoyuna yansımasının ...
 
Erdoğan: Kürtlerle sorunumuz yok, sorunumuz terörle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ...
Türkiye'den o zirvenin sonuç bildirisine tepki
Dışişleri Bakanlığı'nca, Mısır-Yunanistan-Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ...
CHP'de 'sertifika' buluşması: Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?
CHP İzmir İl Başkanlığı sandık görevlileri için teşekkür sertifikası töreni ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri