POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
29 Nisan 2024 Pazartesi - 22:56

Dervişoğlu'ndan partiye geri dönen Özlale için çarpıcı açıklama!

İyi Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Yeni anayasa ile ilgili parti olarak nasıl bir tavır alacaklarına yönelik soruya yanıt veren Dervişoğlu, istifa etmesinin ardından GİK üyesi olarak partiye dönen İzmir Milletvekili Özlale için ise, "Kendisi partimiz için vazgeçilmez" dedi.

Dervişoğlu ndan partiye geri dönen Özlale için çarpıcı açıklama!

Kurucu Genel Başkan Meral Akşener'in yerine yeni Genel Başkan seçildiği kongrenin güzel geçtiğini belirten Dervişoğlu, "Kongre ile birlikte yorgunluğun atıldığını, teşkilatımızın yeni bir yolculuğa çıkacağının bilinci ile heyecan dalgası oluşturacağını öngörüyorum" dedi.

Kongrenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP lideri Özgür Özel'in, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun kendisini aradığını diğer genel başkanların da tebrik mesajı yayınladığını kaydeden Dervişoğlu, Akşener'in de arayıp tebriklerini ilettiğini söyledi.

Kongrede yarıştığı Koray Aydın ve Tolga Akalın ile görüştüğünü kaydeden Dervişoğlu, Çarşamba günü genel başkanlığı devralacağını belirtti.

ÖZLALE SÖZLERİ!

Daha önce istifasını açıklayan Ümit Özlale ile çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Dervişoğlu, "Kendisi partimiz için vazgeçilmez" ifadesini kullandı. TBMM'de görev alacak isimlerin parti yönetiminde görev alamayacağını anımsatan Dervişoğlu, birtakım değişiklikler olabileceğinin sinyalini verdi.

Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın istifasını değerlendiren Dervişoğlu, kongre sürecinde kendisini desteklemediğini bu yüzden istifa ettiğini anımsatarak "Onurlu bir davranış. Zerafeti için teşekkür ediyorum" dedi.

"MİLLETİN BAĞRINDA OLACAĞIM"

Anayasa değişikliği ile ilgili görüşmelerin başladığını, İYİ Parti'yi de bekleyen sorumluluklar olduğunun altını çizen Dervişoğlu, nasıl bir genel başkan olacağına yönelik soruya da "Sürekli sahada olacağım. Aslında bulunmamız gereken yerde milletin bağrında olacağım. Bir meseleye ziyadesiyle vakıf olmadan ayaküstü cevaplar beklemeyin" yanıtını verdi.

"MERKEZDE YERİMİZİ ALDIK"

İYİ Parti'nin Türkiye'nin merkezinde kurulduğunu anımsatan Dervişoğlu, kendisinin siyasetin marjinal tarafında hiç bulunmadığına deikkat çekerek "İYİ Parti, milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir parti. Bu da merkez tanımına uygun. Dolayısıyla bu programı siyasetin boşalan merkezine parti kurarak getirmek de arkadaşlarımızın ortak açbasıdır. Geldiğimiz yerdeki kimlikleri İYİ Parti'ye taşımadık. Bir merkez parti kurduk ve herkes o partide yerini aldı" diye konuştu.

"HATALARINI KABUL EDERLERSE..."

Siyasette iz bırakmış kişilerin de görüşlerinden istifade edeceğini kaydeden Dervişoğlu, "Bir davet olacak mı" şeklindeki soru üzerine "Herkese kapımız açık olduğu gibi gönlümüz de açık" ifadesini kullandı. Partiden ayrılanların anımsatılması üzerine de Dervişoğlu, "Ayrılmanın zamanlamasını planlayarak ayrılanlarla, maksadını aşan eleştirilerde bulunup hakaretamiz ifade kullananlarla mesafeyi kapatmayacağım. Ama her konuda olduğu gibi siyasette de nedamet diye bir şey var. Hatalar kabul edilir ve bundan pişmanlık duyduğu ifade edilirse ben de o açtığım mesafeyi kapatırım" dedi.

"KİTABIN YENİ SAYFALARINA TALİBİM"

Dervişoğlu, "Meydanlar uzun süredir öksüz. Meydanlarda bir kişi var, Recep Tayyip Erdoğan, o hakmiyeti alacağız" ifadesini kullanırken eski yönetimde de eleştirilerini dile getirdiğini ifade etti: "Yönetim anlayışından kaynaklı eleştirilerimiz var, bunları Sayın Genel Başkan'ın olduğu toplantılarda yaptık. O eksikliklerin giderilmesi için çaba sarf edeceğiz. Yeni bir kitap olma derdinde değilim. İYİ Parti bir kitap. Ben yazılan bir kitabın yeni sayfalarından biri olmaya talibim."

"PARLAMENTER SİSTEM İLE GELİNİRSE TARTIŞIRIZ"

Yeni anayasa ile ilgili soruya yanıt veren Dervişoğlu, şunları söyledi: "Önümüze ne getireceklerini bilmiyoruz. Her partinin zaten bu konuya çalışmışlığı var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diye tanımlanan ve tek adamlığa evrilen bir sistemle yönetilen Türkiye gerçeği var. Mevcut sistemin parlamenter demokrasi ile yer değiştirmesi özeleştirisi ile gelinirse meseleye başka bakarız. Tek adamlığı kökleştiriecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz. Bu şartlarda Sayın Erdoğan bir daha aday olamıyor. Bir daha yönetme iddiasını serdedebileceği bir anayasal düzenlemeyi dayatabilir. O zaman ben Sayın Cumhurbaşkanı'nı demokratik bir yarışa davet ediyorum. Parlamenter demokratik sisteme geçmek amacına matuf düzenleme ile gelinirse tartışılır bulur. Ama Sayın Cumhurbaşkanı'na yeniden cumhurbaşkanı adayı olmayı getiren bir düzenlemeyi o metnin içine taşımak adımlarına sıcak bakamayız."

Dervişoğlu, TBMM içinden çıkacak bir hükümet ile TBMM'nin denge ve denetleme mekanizmasını güçlendiren adımları destekleyebileceklerini ifade etti.

"BEKA SÖZ KONUSU İSE DEVLETİN YANINDAYIZ"

Dervişoğlu, İYİ Parti'nin iktidar karşısında nasıl konumlanacağına ilişkin bir soru üzerine de "Türkiye'nin bekası ile kararlarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında dururuz. İktidarın yanlış işlerine karşı da Cumhur İttifakı'nın karşısında oluruz" yanıtını verdi.

 
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
 
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ...
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel ...
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
İYİ Parti Olağanüstü Kongresi'nde Koray Aydın'ı desteklediğini açıklayan ...
 
CHP’li Aslanoğlu’ndan muhtarlara mektup!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 31 Mart Yerel ...
Tugay’dan başkanlarla yeni dönem zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ilçe belediye başkanları ile Tarihi ...
Aslanoğlu'ndan teşekkür turu: Startı o ilçeden verecek!
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu partisinin elde ettiği yerel seçim zaferinin ...
 
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ...
Başkanların 3 sınavı
Başkanların 3 sınavı
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Doğan’dan kurultay mesajları: Omuzlarımızdaki yük ağırlaştı!
İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Kurultay’ında İzmir Milletvekili Müsavat ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri