POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
İmamoğlu'ndan gençlere: Hür vicdanınız en doğru rehberdir
İmamoğlu'ndan gençlere: Hür vicdanınız en doğru rehberdir
Bahçeli’den ‘CHP’ mesajı: ‘Paralel liderlik’ vurgusu
Bahçeli’den ‘CHP’ mesajı: ‘Paralel liderlik’ vurgusu
Özel ve Ağbaba hakkındaki dosyalar Ankara'ya gönderildi
Özel ve Ağbaba hakkındaki dosyalar Ankara'ya gönderildi
Tarih belli oldu: Trump, Ankara'ya geliyor
Tarih belli oldu: Trump, Ankara'ya geliyor
3 Haziran 2026 Çarşamba - 10:13

Dikili’de kadın emeği sanatla buluştu

Dikili Belediyesi’nin yıl boyunca sürdürdüğü el sanatları, çini ve seramik kurslarında hazırlanan eserler iki ayrı sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Dikili’de kadın emeği sanatla buluştu

Dikili Belediyesi, ilçede kültür ve sanat hayatını canlandırmaya, yerel üretimi ve kadın istihdamını desteklemeye yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler  Müdürlüğü bünyesinde bir yıl boyunca sürdürülen el sanatları ile çini ve seramik kursları, düzenlenen iki büyük sergiyle taçlandı. Kursiyerlerin büyük bir emekle hazırladığı eserler, ilçenin iki farklı noktasında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin uzun soluklu emeğinin ürünü olan sergiler, kentin iki farklı noktasında kapılarını açtı. Toplam 37 kursiyerin özgün çalışmalarından oluşan “Kadın Eli, Sanat Dili” temalı El Sanatları Sergisi, Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün katılımıyla açıldı.

Dikili Belediyesi ile Dikili Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilen Çini ve Seramik Sergisi ise Çandarlı Fabrika Kafe’de kapılarını açtı. Geleneksel Türk sanatının örneklerini ve modern seramik formlarını barındıran sergiye de sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

“KADINLARIN GÜCÜ VE SANATIN BİRLEŞTİRİCİ RUHU DİKİLİ’Yİ GÜZELLEŞTİRİYOR”

Açılış konuşmasında kadının sosyal ve ekonomik hayattaki rolüne ve sanatın dönüştürücü gücüne vurgu yapan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Bir yıl boyunca büyük bir sabır, özveri ve estetik anlayışla çalışan kursiyerlerin bu büyük emeklerini bugün sergi salonlarımızda görmek, bizim için çok büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. ‘Kadın Eli, Sanat Dili’ sergimiz yalnızca sergilenen objelerden ibaret değil; bu sergi, Dikili’nin yaratıcı ruhunun, kadınların üretimdeki gücünün ve sanatın birleştirici dilinin en somut yansımasıdır.” dedi.

ÜRETTİKÇE DİKİLİ KALKINACAK

Yerel yönetim olarak sanata ve üretici kadınlara her zaman destek verdiklerini belirten Başkan Kırgöz, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:  Biz yerel yönetim olarak sadece bir kentin çevre düzenlemesini yapmıyoruz; bir kentin ruhunu oluşturan kültür ve sanat damarlarını da sürekli besliyoruz. Özellikle kadınların sosyal yaşamın içinde daha aktif yer alması, el emeklerini ekonomik değere dönüştürebilmesi bizim en öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Kadınlar ürettikçe, üretime dahil oldukça Dikili daha da kalkınacak ve güzelleşecektir. Kurslarımıza katılan, cesaret gösteren ve bu harika eserleri ortaya çıkaran tüm kursiyerlere, onlara yol gösteren değerli eğitmenlerimize ve iş birliği içinde çalıştığımız Halk Eğitim Merkezimize yürekten teşekkür ediyorum. Buradan tüm hemşehrilerime ve ilçemizi ziyaret eden misafirlerimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum: Lütfen bu sergileri ziyaret edin, bu büyük emeğe ortak olun. Dikili Belediyesi olarak kültür, sanat ve eğitim alanındaki projelerimizi büyüterek, desteğimizi bundan sonra da kararlılıkla sürdüreceğiz. Sanatla parıldayan bir Dikili için çalışmaya devam edeceğiz.

 
Bornova’da üretim ve sanatın renkli finali
 
SMA'lı Aslan Efe zamanla yarışıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da üretim ve sanatın renkli finali
Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’na katılan kursiyerlerin ...
Karabağlar'da kentsel dönüşüm polemiği: Kişisel şovların yeri burası değil!
Karabağlar Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın birinci ...
Balçova'da asfaltlama mesaisi
Balçova Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı 3. etap asfaltlama çalışmaları ...
 
Bornova’da altyapı ve uluslararası iş birlikleri güçleniyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında toplanan Haziran ayı ...
Urla'ya 40 kilometrelik hayat hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın Kadıovacık, ...
Körfez'de 14'üncü kez aynı manzara: Çevre katilleri iş başında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dron destekli rutin denetimlerinde, kasım ...
 
İzmir'e bir nostaljik durak daha geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kentin tarihinden ve ...
Çiğli'de robot personel devrede!
Çiğli Belediyesi, park ve yeşil alanların bakımında teknolojiyi hizmet ...
İzmir'in 3 ayrı kıyısında seferberlik!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2 Haziran ve siyasetin cilvesi
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri