POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Video oyun salonuna silahlı saldırı
Video oyun salonuna silahlı saldırı
Restoranda silahlı çatışma. 2 ölü, 4 yaralı
Restoranda silahlı çatışma. 2 ölü, 4 yaralı
Ekonominin üç yıllık rotası bugün açıklanıyor
Ekonominin üç yıllık rotası bugün açıklanıyor
DEM Partili belediye başkanı hayatını kaybetti
DEM Partili belediye başkanı hayatını kaybetti
6 Eylül 2026 Pazar - 11:52

Dikkat! Liman Caddesi'nde ekipler bu kez karşı yönde çalışacak

İZSU Genel Müdürlüğü’nün Liman Caddesi’nde yürüttüğü altyapı çalışmasının ilk etabı planlanandan iki ay erken tamamlandı. Bornova-Karşıyaka yönünden Alsancak’a ulaşımı sağlayan güzergâh yeniden trafiğe açıldı. Ekipler bir sonraki aşamada karşı yönde çalışmaya başlayacak.

Dikkat! Liman Caddesi nde ekipler bu kez karşı yönde çalışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, iklim krizinin etkisiyle artan ani ve yoğun yağışlara karşı kentin altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Dünya Bankası finansmanı ve İller Bankası (İLBANK) aracılığıyla yürütülen Türkiye Deprem, Sel ve Orman Yangınları Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında kent merkezindeki yağmur suyu ve kanalizasyon sistemleri birbirinden ayrılıyor. Konak, Bayraklı ve Karabağlar’ı kapsayan 3 milyar liralık yatırımın ikinci etabında Alsancak Liman bölgesi, Liman Caddesi ve bağlantılı güzergâhların altyapısı güçlendiriliyor.

3 aylık çalışma 1 ayda tamamlandı

Projenin önemli noktalarından Liman Caddesi ile Halkapınar Aktarma İstasyonu çevresinde yürütülen çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Bornova-Karşıyaka yönünden Alsancak istikametine ulaşımı sağlayan güzergahta yağmur suyu ve atık su altyapısına yönelik imalatlar gerçekleştirildi.

Ulaşım ve günlük yaşam üzerindeki etkileri en aza indirmek amacıyla çalışma programını yoğunlaştıran İZSU ekipleri, üç ay sürmesi planlanan çalışmayı yaklaşık bir ayda tamamladı. Altyapı imalatlarının ardından asfalt serimi de yapılarak güzergâh yeniden araç trafiğine açıldı.

Ekipler şimdi karşı yönde çalışacak

İlk etabın tamamlanmasının ardından proje kapsamında çalışmalar bu kez Alsancak istikametinden Bornova-Karşıyaka yönüne giden güzergahta sürdürülecek. Altyapı imalatlarının güvenli şekilde gerçekleştirilebilmesi için çalışma yapılacak bölüm geçici olarak araç trafiğine kapatılacak.

İZSU ekipleri, ilk etapta olduğu gibi karşı yöndeki çalışmalarda da yoğun bir program uygulayacak. İmalatların mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak yolun yeniden trafiğe açılması hedefleniyor. Çalışma süresince ulaşım alternatif güzergâhlardan sağlanacak.

Alsancak’a 16 kilometreyi aşan yeni altyapı

Alsancak’ta nüfus yoğunluğu ve eski altyapı hatlarının birleşik sistemle çalışması nedeniyle bölge, projenin kritik noktaları arasında yer alıyor. Proje kapsamında Alsancak Liman bölgesinde 8,4 kilometre yağmur suyu hattı ve 8 kilometre atık su hattı ile 3 yağmur suyu terfi merkezi inşa ediliyor.

Bölgede toplam 16 kilometreyi aşan yeni altyapı hattı oluşturulacak. Yağmur suyu ve atık su sistemlerinin birbirinden ayrılmasıyla özellikle şiddetli yağışlarda kanalizasyon sisteminin üzerindeki yükün azaltılması amaçlanıyor. Yeni sistem sayesinde yağmur sularının daha hızlı ve sağlıklı şekilde tahliye edilmesi, su baskını ve taşkın risklerinin azaltılması hedefleniyor.

İzmir’in altyapısı geleceğe hazırlanıyor

TEFWER kapsamında ilk projenin inşaat çalışmaları Konak’ın Umurbey, Halkapınar, Mersinli ve Çınarlı mahalleleri ile Bayraklı’nın Adalet Mahallesi’nde yürütülüyor. Çalışmalar kapsamında mevcut birleşik sistem yenilenerek yağmur suyu ve atık su hatları birbirinden ayrılıyor. Özan Abay Caddesi üzerindeki Piyale Kolektörü de iki sistemin ayrı çalışmasını sağlayacak şekilde düzenleniyor.

Karabağlar’ın Bahçelievler ve Bahar mahallelerinden başlayarak Konak’ın Akın Simav, Atilla, Çimentepe, Duatepe, Güneşli, Kemal Reis, Kılıç Reis, Murat Reis, Piri Reis, Mithatpaşa, Zafertepe, 1. Kadriye ve 2. Kadriye mahallelerini kapsayan etapta da yağmur suyu ve kanalizasyon altyapısı yenileniyor.

Projenin dördüncü etabının Bornova’da, beşinci etabının ise Buca’da gerçekleştirilmesi planlanıyor. Etapların tamamlanmasıyla yağmur suyu ve atık su hatlarının ayrıştırılması, kanalizasyon sisteminin yükünün azaltılması ve yoğun yağışlarda yaşanabilecek su baskını ile taşkın risklerinin azaltılması hedefleniyor.

İZSU’nun altyapı yatırımlarının, İzmir Körfezi’nin temizlenmesine yönelik çalışmalar ile atık su arıtma tesisi yatırımlarını da desteklemesi amaçlanıyor.

 
İzmir'de KPSS heyecanı!
 
İzmir'de bir araç dolusu makaron ele geçirildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da 9 Eylül coşkusu sokaklara taşacak: Bayrağını al gel!
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, Karşıyaka’da ...
Afet farkındalığı çocuk yaşta başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetlere dirençli bir kent oluşturma hedefiyle ...
İEF'de çim konserleri sahneyi İğrek ile açtı
Bu yıl 95'incisi düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, “Fuar Şehrin Kalbinde” ...
 
Geleceğin Bornovası İEF’de tanıtılıyor
Bornova Belediyesi, 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda teknolojik yatırımları, ...
İzmir'in 3 ilçesinde su kayıplarını azaltmak için 147 milyonluk neşter!
İZSU’nun Bayraklı, Çiğli ve Karşıyaka’yı kapsayan 147 milyon 248 bin liralık ...
İEF kapılarını 95’inci kez açtı
Türkiye’nin fuarcılık serüvenini başlatan İzmir Enternasyonal Fuarı, 95’inci ...
 
Menderes'te okullar yeni döneme hazırlanıyor
Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelinde yer alan okullarda temizlik ...
Karabağlar’da Zabıta Teşkilatı’nın 200. yılı kutlandı
Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 200. yılı Karabağlar Belediyesi’nde düzenlenen ...
Konak'ta zincir marketlere sıfır atık denetimi
Konak Belediyesi, ambalaj atıklarının ayrı toplanması ve geçici depolanmasına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir istifanın anlattığı ve Büyükşehir Adaylığı adımı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri