POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Gazeteci Fatih Altaylı tutuklandı
Gazeteci Fatih Altaylı tutuklandı
YKS'nin üçüncü oturumu YDT başladı
YKS'nin üçüncü oturumu YDT başladı
Beşiktaş'ta olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı
Beşiktaş'ta olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı
Kontrol altına alınmıştı: Manisa'da yeniden yangın!
Kontrol altına alınmıştı: Manisa'da yeniden yangın!
22 Haziran 2025 Pazar - 13:40

Dışişleri'nden saldırılara ilişkin 'müzakere' mesajı

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarına ilişkin, "İran’ın nükleer programına ilişkin ihtilafın tek çözüm yolu müzakerelerden geçmektedir. Uluslararası toplumu, taraflar arasında diplomatik bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeye çağırıyoruz. Türkiye, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve yapıcı katkılar sunmaya hazırdır" açıklamasını yaptı.

Dışişleri nden saldırılara ilişkin  müzakere  mesajı

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarına ilişkin, "İran’ın nükleer programına ilişkin ihtilafın tek çözüm yolu müzakerelerden geçmektedir. Uluslararası toplumu, taraflar arasında diplomatik bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeye çağırıyoruz. Türkiye, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve yapıcı katkılar sunmaya hazırdır" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'nca, ABD'nin İran'ın nükleer tesislerini vurmasının ardından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye olarak, bölgede İsrail saldırganlığıyla başlayan çatışmanın yayılması ve güvenlik ortamının istikrarsızlaşması riskine her vesileyle dikkat çekmiştik. İran’ın nükleer tesislerine ABD tarafından bugün yapılan saldırı, söz konusu riski en üst düzeye çıkarmıştır.

Türkiye, ABD’nin İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer tesislerine yönelik saldırısının muhtemel sonuçlarından derin endişe duymaktadır. Yaşanmakta olan gelişmeler bölgesel ihtilafın küresel düzeye taşınmasına neden olabilecektir. Bu felaket senaryosunun hayata geçmesini istemiyoruz. İlgili tüm tarafları sorumlu davranmaya, saldırıları an itibarıyla karşılıklı olarak durdurmaya ve daha fazla can kaybına ve yıkıma yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz.

İran’ın nükleer programına ilişkin ihtilafın tek çözüm yolu müzakerelerden geçmektedir. Uluslararası toplumu, taraflar arasında diplomatik bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeye çağırıyoruz. Türkiye, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve yapıcı katkılar sunmaya hazırdır." (ANKA)

 
YKS’nin ikinci oturumu AYT tamamlandı
 
Buca'da çöp krizine Büyükşehir müdahalesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YKS’nin ikinci oturumu AYT tamamlandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il ve Lefkoşa'da ...
Kazada yaralanmıştı: Hastaneden acı haber geldi
İzmir’in Ödemiş ilçesinde kamyonla motosikletin çarpışması sonucu ağır ...
İzmir'de tüm yangınlar kontrol altında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, hafta sonu kentin farklı ...
 
Buca'da grev sonucu oluşan çöp yığınları tepki yarattı
İzmir'in Buca ilçesinde belediye işçilerinin grevi nedeniyle biriken çöp ...
Eski Başkan Kılıç, hakkındaki iddialara yanıt verdi!
Buca Belediyesi eski Başkanı Erhan Kılıç, son günlerde kamuoyu gündeminde ...
FETÖ'ye güncel yapılanma operasyonunda yeni gelişme!
İzmir polisinin düzenlendiği operasyon kapsamında örgütün faaliyetlerini ...
 
Gazeteci Fatih Altaylı tutuklandı
'Cumhurbaşkanına tehdit ve hakaret' suçlamasıyla gözaltına alınan gazeteci Fatih Altaylı tutuklandı.
Özgür Özel, Nehir Zeyrek'i yine yalnız bırakmadı
CHP lideri Özgür Özel, elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybeden ...
Seferihisar'da Atatürk portresi önünde skandal poz!
Seferihisar’daki Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nde Atatürk portresi önünde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri