POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Trump destekçisi Charlie Kirk, silahlı saldırı sonucu öldü
Trump destekçisi Charlie Kirk, silahlı saldırı sonucu öldü
Mitingde duyurdu: Özel ve İmamoğlu'ndan kitap!
Mitingde duyurdu: Özel ve İmamoğlu'ndan kitap!
Buse Naz Çakıroğlu yarı finale yükseldi
Buse Naz Çakıroğlu yarı finale yükseldi
Sumud Filosu'na olumsuz hava engeli: Yarına ertelendi
Sumud Filosu'na olumsuz hava engeli: Yarına ertelendi
10 Eylül 2025 Çarşamba - 11:25

EFEST 2025: Çocuklar için keşif zamanı

İlham Veren Kent Efes Selçuk’un çocukları Alinda ile Celsus Kütüphanesi’ni keşfine çıkıyor. 6- 8 Eylül tarihleri arasında Efes Selçuk’un kültür sanat ve yaşam festivali EFEST 2025’te çocuklarla buluşan “Alinda Keşifte- Celsus Kütüphanesi’nin Gizemi- Parlayan Taşın Sırrı” adlı kitapta Efes Selçuklu Alinda’nın Celsus Kütüphanesi’ni keşfetmek için çıktığı yolculukta yaşadığı macera dolu olaylar anlatılıyor.

EFEST 2025: Çocuklar için keşif zamanı

Efes Selçuk’un kültür, sanat ve yaşam festivali EFEST çocuklara yeni bir kitap kazandırdı.

Selçuk Efes Kent Belleği Sorumlusu Tolga Mert tarafından yazılan, Gözde Gökalp tarafından resimlenen, editörlüğünü İlknur Ergun’un yaptığı “Alinda Keşifte- Celsus Kütüphanesi’nin Gizemi- Parlayan Taşın Sırrı” Efes Selçuklu çocukları tarihin içinde macera dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Kurtuluş şenlikleri kapsamında Efes Selçuklu çocuklara böyle bir eser armağan etmekten mutluluk duyduklarını belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, şunları söyledi:

“6-8 Eylül tarihlerinde yapacağımız kurtuluş şenliklerimizde, Kent Belleği’nde görev yapan arkadaşımız Tolga Mert’in yazdığı, Gözde Gökalp’in resimlediği bir kitabı çocuklarımızla buluşturuyoruz. Alinda Keşifte – Celsus Kütüphanesi’nin Gizemi – Parlayan Taşın Sırrı adlı bu kitapla çocukların yalnızca Efes’i gezerek değil, hayal dünyalarını kullanarak geçmişe dair kendi bakış açılarını geliştirmelerini istedik. Bu katkılarından dolayı hem Tolga Mert’e hem de Gözde Gökalp’e teşekkür ediyorum.”

Başkan Sengel, kitabın EFEST süresince çocuklara dağıtıldığını, sonrasında da Selçuk Efes Kent Belleği’nden temin edilebileceğini hatırlatarak; “Bir şeyi öğrenmek için önce hayal kurmalı, sonra o hayali gerçeğe dönüştürmek için adım atmalısınız. Bu kitabın satırları da sizin ellerinizle hayat bulacak. Keyifle okumanızı diliyoruz” dedi.

Alinda Keşifte- Celsus Kütüphanesi’nin Gizemi- Parlayan Taşın Sırrı” kitabının yazarı Tolga Mert ise, eserin çocukların dünyasında yeni kapılar açacağına dikkat çekerek; “Bilgi yaşamı maceraya dönüştürür. Çocuklar hayal kurarak gelecekteki yolculuklarına bu kitapla ilk adımı atacaklar. İlham veren kentin çocuklarına ilham olmak dileğiyle…” dedi.

EFEST 2025 süresince yazarı Tolga Mert tarafından festival alanında imzalanan Alinda Keşifte- Celsus Kütüphanesi’nin Gizemi- Parlayan Taşın Sırrı” çocuklar kadar yetişkinlerden de ilgi gördü. Kitabın kentin tanıtımı için önemli bir çalışma olduğunu belirten vatandaşlar Efes Selçuk Belediyesi’ne çocuklar için yazılan bir kitaba verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.

Alinda Keşifte- Celsus Kütüphanesi’nin Gizemi- Parlayan Taşın Sırrı” kitabı Selçuk Efes Kent Belleği’nden temin edilebiliyor.

 
Menemen FK'ya Süper Lig'den kaleci
 
3x3 Streetball İzmir'de ödüller sahiplerini buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in 15 yıllık ulaşım vizyonu hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları ...
İEF'te Bayraklı'ya tam not!
Bayraklı Belediyesi, 94. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 12 gün süresince ...
Tugay temel atma töreninde konuştu: Zorluklar vız gelir tırıs gider!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay belediyenin Gaziemir’in Sarnıç ...
 
'Çöp toplama krizinde' bir başkandan daha açıklama!
Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, kentin en önemli gündem maddelerinden ...
Bornova’da kış spor kursları başlıyor
Bornova Belediyesi’nin kış spor kursları için kayıtlar başladı. Voleybol, ...
Kış dönemi kayıtları başladı: Konak'ta 6 farklı branşta spor eğitimi
Konak Belediyesi Spor Okullarında yeni dönem kayıtları başladı. Futboldan ...
 
İEF'e Bornova damgası
Bornova Belediyesi, 12 gün süren 94. Uluslararası İzmir Fuarı’nda 140 ...
İzmir'in bütçe dostu lokantaları: 4 çeşit yemek 50 TL!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelmesi sonrasında ...
İzmir Marina’da yelken eğitimleri sürüyor
İZDENİZ’in İzmir Marina’da düzenlediği yelken eğitimleri devam ediyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Delege seçimlerinde öne çıkanlar…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri