POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Meclis'te yeni haftada gündem yoğun
Meclis'te yeni haftada gündem yoğun
Firari üç FETÖ'cü İstanbul'da yakalandı
Firari üç FETÖ'cü İstanbul'da yakalandı
18 il için 'sarı' ve 'turuncu' kodlu uyarı
18 il için 'sarı' ve 'turuncu' kodlu uyarı
Yük asansörünün halatları koptu, işçi yaşamını yitirdi
Yük asansörünün halatları koptu, işçi yaşamını yitirdi
17 Ekim 2026 Cumartesi - 23:40

EÜ'deki can dost kriziyle ilgili Eşki'den açıklama: Hiç şüpheniz olmasın... İçiniz rahat olsun!

Ege Üniversitesi kampüsünde bulunan köpeklerin toplanmasıyla ilgili tartışmaların ardından Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kamuoyuna ve hayvanseverlere yönelik yazılı açıklama yaptı. "Ne kararı alan ne de emniyet güçlerini üniversiteye davet eden kesinlikle Bornova Belediyesi değildir" diyen başkan Eşki, "hiç şüpheniz olmasın, şu an yerleşkemizde korumamız altında olan 83 canımızın sağlık durumları gayet iyi. İçiniz çok rahat olsun" ifadelerini kullandı.

EÜ deki can dost kriziyle ilgili Eşki den açıklama: Hiç şüpheniz olmasın... İçiniz rahat olsun!

İzmir’de Ege Üniversitesi kampüsünde, öğrencilerin ve hayvanseverlerin uzun yıllardır bakımını üstlendiği köpeklerin bulunduğu padok alanına gece yarısı operasyon düzenlenmişti.

Ege Üniversitesi kampüsünde bulunan köpeklerin toplanmasıyla ilgili tartışmaların ardından Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kamuoyuna ve hayvanseverlere yönelik yazılı açıklama yaptı. "Ne kararı alan ne de emniyet güçlerini üniversiteye davet eden kesinlikle Bornova Belediyesi değildir" diyen başkan Eşki, "hiç şüpheniz olmasın, şu an yerleşkemizde korumamız altında olan 83 canımızın sağlık durumları gayet iyi. İçiniz çok rahat olsun" ifadelerini kullandı. 



Başkan Eşki'nin açıklaması şöyle;
"Dün akşam, birlikte omuz omuza çalışmaktan her zaman gurur duyduğumuz Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu’nun canla başla yönettiği köpek eğitim alanındaki 83 can dostumuz, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün talebi ve Bornova Kaymakamlığı’nın idari talimatı doğrultusunda belediyemizin Can Dostları Yerleşkesi'ne misafir olarak alındı.

İçinizin rahat etmesi ve gerçekleri ilk ağızdan duymanız için önemli birkaç konunun altını çizmek istiyorum:
İlk olarak bu karar Bornova Belediyesi’nin değildir. Alınan idari talimat gereği İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ekiplerimiz sahada görev aldı. Ne kararı alan ne de emniyet güçlerini üniversiteye davet eden kesinlikle Bornova Belediyesi değildir. Biz bu süreçte sadece o masum canların sığınacağı güvenli liman olma sorumluluğunu üstlenen kurumuz.

İkinci olarak vurgulamak isterim ki hayvan hakları konusundaki çizgimizden bir milim sapmadık. 5199 sayılı Kanun'da 2024 yılında yapılan ve sokaktaki canlarımızı bizden koparmayı hedefleyen değişikliklere, ilk günden beri hep birlikte sesimizi yükselttik. Bu anlayışın, onların en kutsal hakkı olan yaşam hakkını ellerinden aldığını söyledik. Her zaman, her koşulda can dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz ve bu duruşumuzdan asla geri adım atmayacağız.

Son olarak hiç şüpheniz olmasın, şu an yerleşkemizde korumamız altında olan 83 canımızın sağlık durumları gayet iyi. İçiniz çok rahat olsun. Sahiplendirilmiş olan çocukları 19 Ekim Pazartesi gününden itibaren heyecanla bekleyen ailelerine kavuşturacağız. Geriye kalan tüm canlarımızın da sevgi dolu, güvenli yuvalara kavuşması için gece gündüz çalışacağız. Bu sürecin her anını, her adımını tüm şeffaflığıyla sizlerle paylaşacağız.

Şunun bilinmesini isterim ki bu mesele bizim için asla sadece resmi bir evrakın, bürokratik bir işin yerine getirilmesi değildir. Yerleşkemizdeki her bir canın nefesi, bizim vicdani sorumluluğumuzdur. Evet, bu kararı biz vermedik ama o masum gözlerin arkasındaki sorumluluğu gururla sırtlandık. Onları yalnızlığa ve çaresizliğe asla terk etmeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yaşam hakkını savunmaya, can dostlarımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

 
Çeşme'deki cinayette 4 tutuklama
 
Güç-Kocaoğlu yarışında ilçe ilçe sonuçlar: Kim kaç oy aldı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay: 'Sağlıklı kentler için birlikte çalışacağız'
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin Gaziantep’te düzenlenen 46’ncı Olağan ...
Gaziemir’de Ekolojik Ev hizmete açıldı
Gaziemir Belediyesi’nin hayata geçirdiği; yenilenebilir enerji kaynaklarından ...
Cemil Tugay'dan Fatma Şahin'le Gaziantep mesaisi
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Karşıyaka'dan enerji verimliliği hamlesi
Karşıyaka Belediyesi, enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve enerji ...
Konak'ta kaldırım işgallerine geçit yok!
Düzenli, güvenli ve herkes için erişilebilir bir Konak hedefiyle çalışmalarını ...
İş’te İzmir iş sahibi yapıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş arayanlarla işverenleri buluşturduğu ...
 
Bergama'da taşkınlara karşı 22 milyonluk yatırım
İZSU’nun Bergama’da taşkın riskini azaltmak ve içme suyu altyapısını güçlendirmek ...
Büyükşehir’den amatörlere 36 milyon TL’lik destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılında kent genelinde faaliyet gösteren ...
Bornova'da başkan sokakta!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçenin her mahallesine hak ettiği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
YENİ Parti’de gözler il kongresi ön seçiminde… Kulisler hareketli!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri