POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Fenerbahçe turu zora soktu: Kadıköy'de farklı mağlubiyet!
Fenerbahçe turu zora soktu: Kadıköy'de farklı mağlubiyet!
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
Fidan: Türkiye, Gazze'ye asker göndermeye hazır
Fidan: Türkiye, Gazze'ye asker göndermeye hazır
Gazeteci Alican Uludağ gözaltına alındı
Gazeteci Alican Uludağ gözaltına alındı
19 Şubat 2026 Perşembe - 18:20

Ege KYK'da öğrenciler isyanda: Yönetime istifa çağrısı!

İzmir’de Ege Üniversitesi KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, sıcak su kesintileri, yemeklerin sağlıksız ve fiziki koşulların yetersiz olduğu gerekçesiyle yurt önünde eylem yaptı. Öğrenciler, “Ocak ayında 50’den fazla arkadaşımız zehirlendi” diyerek yönetime istifa çağrısında bulundu.

Ege KYK da öğrenciler isyanda: Yönetime istifa çağrısı!

İzmir’de Ege Üniversitesi KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, sıcak su kesintileri, yemeklerin sağlıksız ve fiziki koşulların yetersiz olduğu gerekçesiyle yurt önünde eylem yaptı. Öğrenciler, “Ocak ayında 50’den fazla arkadaşımız zehirlendi” diyerek yönetimi göreve çağırdı.

Ege Üniversitesi KYK Erkek Öğrenci Yurdu'nda barınan öğrenciler, dün yurt binası önünde eylem yaptı. Uzun süredir su kesintileri nedeniyle mağdur edildiklerini kaydeden öğrenciler, yemeklerin sağlıksız ve yurdun fiziki koşullarının yetersiz olduğunu belirterek yurt yönetimine ‘istifa’ çağrısında bulundu.

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci, ANKA Haber Ajansı'na yurtta yaşananları anlattı. Yurtta uzun süredir sıcak su sorunu yaşandığını aktaran öğrenci, şunları söyledi:

“Sıcak suyun verildi saatlerde ise su dakikalarca sarı renkte akıyor”

“Yurtta yaklaşık bir haftadır sıcak suya erişimimiz kısıtlı, gün içinde sürekli sıcak su kesiliyor sadece soğuk su akıyor bazı saatlerde sular komple kesiliyor. Yurt yönetimi kazan dairesinde bir arıza olduğuna dair açıklama yaptı ama bir türlü çözemediler. Bugün hala sıcak su yok. Sıcak suyun verildiği saatlerde ise su dakikalarca sarı renkte akıyor ve üst katlara ulaşmıyor. Sıcak su problemi için talebimizi bildirdikten sonra çalışmalar yapıldığı için kesinti yaşanacağını bildirdiler ama sonraki günlerde herhangi bir bilgi verilmeden kesintiler devam etti.”

“Ocak ayının başında 50’den fazla arkadaşımız zehirlendi”

Yurtta sıkça zehirlenme vakası yaşandığını ileri süren öğrenci, yemekler konusunda taleplerinin karşılık bulmadığını ifade ederek “Yemekhanede çıkan yemekler her zaman kalitesizdi. Ocak ayının başında 50’den fazla arkadaşımız zehirlendi. Bunun üzerine her hangi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz haftalarda da yurda ambulans girdiği çok oldu. Bir kısmının zehirlenme vakasına geldiği konuşuluyordu. Yemekhane talebimize her zaman ilgisizlerdi. Dün geceki eylemde müdür menünün Ankara’da belirlendiğini söyleyip sorumluluk almayı reddetti, oysa ki biz, menüyü değil yemeklerin sağlıksız ve kalitesiz olmasını protesto ediyoruz. Biz yemekhane şirketinin değişmesini istiyoruz” dedi.

“2 bin kişi için sadece iki asansör var”

Asansörler ve çamaşırhane konusunda da sorun yaşadıklarının altını çizen öğrenci, mağduriyetlerin uzun süredir devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“A Blok asansörlerinde yalnızca ikisi çalışıyor ve 2 bin kişi için sadece iki asansör var. Bu öğrencilere yetmiyor. Asansör için defalarca yönetime gidilse bile yurt müdürü gerekli yerleri aradığını ama parça bulamadığını söylüyor. Asansörler çok uzun süredir çalışmıyor bu süreçte yurttaki tüm arızaları bildirdiğimiz dosyaları, öğrenciler olarak asansör sorunuyla doldurduk ama hiç bir açıklama yapma zahmetinde bile bulunmadılar. Dün gece olan eylemde parça sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdiler.

“Çoğumuz haftalarca çamaşır yıkayamıyoruz”

Aynı zamanda ciddi bir çamaşırhane sıkıntısı var yağmur yağdığında giderler tıkanıyor ve A blokun çamaşırhanesi kullanılamaz hale geliyor. Zaten çamaşır yıkamak için randevu almamız gerekiyor ve randevular çok hızlı doluyor bir de iki blok tek çamaşırhaneyi kullanınca birçoğumuz haftalarca çamaşır yıkayamıyoruz.”

“Temiz, sıcak suya kesintisiz erişmeyi, sağlıklı yemekler istiyoruz”

Öğrenciler olarak yönetimden taleplerini yineleyen KYK öğrencisi, “Yönetimden aylardır bozuk olan asansörlerin onarılmasını temiz, sıcak suya kesintisiz erişmeyi ve sağlıklı kaliteli yemek yiyebilmek için ya yemek şirketinin değiştirilmesini ya da sürekli denetlenmesini istiyoruz” dedi. (ANKA)

 
Zam fırtınası: Bir sigara grubunda daha etiket değişti!
 
Özel’den Boğaziçi’ne destek ziyareti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir aile paramparça olmuştu: Beton kemer faciasında mahkemeden karar!
İzmir'in Menemen ilçesinde düğün salonunun dekoratif beton kemerinin yıkılması ...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı belli oldu!
Akın Gürlek'in Adalet Bakanı olarak atanmasının ardından İstanbul'un yeni ...
Erdoğan, Adalet Bakanı Gürlek'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Şubat günü yayımlanan Resmi Gazete ile Adalet ...
 
İzmir'e 'kuvvetli rüzgar' ve 'fırtına' uyarısı
İzmir'de yarın sabah saatlerinden itibaren il genelinde güney yönlerden ...
5 günlük bebeği darbetmişti: Bir anlık refleksle oldu!
Kahramanmaraş'ta Deniz Esin Bozoklar'ı (5) henüz 5 günlükken darbedip, ...
Ödemiş'te heyelan: Köy yolu ulaşıma kapandı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle mahalle yolu ulaşıma kapandı.
 
Yeraltı dizisinin son bölümünde Bahçeli'ye jest
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ‘Yeraltı’ dizisinin başrol oyuncularından ...
İl il iftar vakitleri 2026: İzmir'de iftar saat kaçta?
19 Şubat 2026 Perşembe günü ilk oruçlarını tutmaya başlayan vatandaşlar ...
Hakan Taşıyan'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama
İki hafta önce kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırılan Hakan Taşıyan, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri