POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Terörsüz Türkiye başarıya ulaşacak
Erdoğan: Terörsüz Türkiye başarıya ulaşacak
'Bayram sonrası TBMM'ye önemli görev düşüyor'
'Bayram sonrası TBMM'ye önemli görev düşüyor'
CHP Lideri Özel'den  AK Parti'ye '47 gün' çıkışı
CHP Lideri Özel'den AK Parti'ye '47 gün' çıkışı
Bakan Yerlikaya'dan bayram sabahı trafik uyarısı
Bakan Yerlikaya'dan bayram sabahı trafik uyarısı
3 Haziran 2025 Salı - 17:21

Ege Planlama Ajansı Başkanı Aykut Erdoğdu’nun ifadesi ortaya çıktı

İBB'ye yönelik 5'inci dalga operasyonda gözaltına alınan Ege Planlama Ajansı Başkanı ve eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Emniyet'te verdiği ifade ortaya çıktı. Ertan Yıldız ile ilişkilerinin iyi olmadığını vurgulayan Erdoğdu, suçlamaları reddetti ve Ertan Yıldız'ın kendisini kurtarmak için iftira attığını söyledi.

Ege Planlama Ajansı Başkanı Aykut Erdoğdu’nun ifadesi ortaya çıktı

CHP’li belediyelere yönelik son operasyonda gözaltına alınan Ege Planlama Ajansı Başkanı ve eski CHP milletvekili Aykut Erdoğdu, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Emniyet'te verdiği ifade ortaya çıkan Erdoğdu, "Ertan Yıldız ile ilişkilerimiz çoğunlukla iyi olmadı. Kişisel bir husumetten veya Ertan Yıldız’ın kendini kurtarmak amacıyla yaptığı iftiradır. Aleyhimde hiçbir somut delil olmadan gözaltına alınmış bulunmaktayım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Erdoğdu’ya “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak”, “rüşvet”, “ihaleye fesat karıştırma”, “edimin ifasına fesat karıştırma” “irtikap” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamaları yöneltilmişti.

Erdoğdu’ya İBB’ye yönelik “yolsuzluk” soruşturmasının şüphelilerinden olan ve daha sonra “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlanmak için “itirafçı” olduğu bildirilen Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı ve İBB Meclis İştirakler Komisyonu Başkanı Ertan Yıldız’ın ifadeleri soruldu.

Erdoğdu, ifadesinde şunları kaydetti:

“Görevim dolayısıyla iş dünyasından gelen talep ve şikayetleri ilgili makamlara iletmek benim görevimdi. Bu kapsamda Türkiye ekonomisine ve İBB’ye büyük katkı sağlayacak yenilenebilir enerji konusu ile ilgili gelen talebi İBB yetkilerinden kim olduğunu hatırlamadığım birilerine ilettim. Asla bir maddi menfaat olmamıştır. Bu yönde bir aracılık da yapmadım. Bu iddiaların tamamını reddediyorum. İfademde anladığım kadarıyla da işlem AK Parti döneminde yapılan bir işlemdir. Sözleşme devir işlemi ise 2020 senesinde gerçekleşmiştir. Dolayısıyla benim bu sözleşmeyle bir alakam yoktur. Ertan Yıldız ile ilişkilerimiz çoğunlukla iyi olmadı. Kişisel bir husumetten veya Ertan Yıldız’ın kendini kurtarmak amacıyla yaptığı bir iftiradır. Aleyhimde hiçbir somut delil olmadan gözaltına alınmış bulunmaktayım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Derhal serbest bırakılmamı talep ediyorum.” (BirGün)

 
CHP'li Aslanoğlu'ndan Aliağa Cezaevi'ne ziyaret: Ülkenin yarınları tutsak edilemez
 
Ankara'da kritik buluşma: Tugay'dan Bakan Uraloğlu'na ziyaret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Aslanoğlu'ndan Aliağa Cezaevi'ne ziyaret: Ülkenin yarınları tutsak edilemez
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Aliağa Cezaevi’nde tutuklu bulunan ...
CHP'nin sekizinci mitinginde adres değişti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı çarşamba akşamları ...
Özel'den 'kayyım' çıkışı: 2 milyon üyemiz alnını karışlar!
CHP Lideri Özel, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Erdoğan ...
 
CHP İzmir'den Ekrem İmamoğlu mesajı
CHP İzmir İl Başkanlığı Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı ...
DEM Parti’den İzmir’deki grevci işçilere destek!
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında ...
İmamoğlu'nun doğum günü: Oğlundan duygusal mektup
Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun ...
 
Kim, nerede olacak? Liderlerin bayram programı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayramı İstanbul'da; ...
Ekrem İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş paylaşımı
CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Bahçeli: Terörsüz Türkiye kazanım olacak
MHP lideri Devlet Bahçeli, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında "Terörsüz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri