POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Trabzonspor dev finalde Barcelona'ya yenildi
Trabzonspor dev finalde Barcelona'ya yenildi
Deprem çağrısı: Gelin beraber çalışalım!
Deprem çağrısı: Gelin beraber çalışalım!
Minguzzi davasında yeni gelişme
Minguzzi davasında yeni gelişme
Avrupa karanlığa gömüldü: Büyük kaos var!
Avrupa karanlığa gömüldü: Büyük kaos var!
28 Nisan 2025 Pazartesi - 17:52

Emniyet'ten jammer açıklaması: Yetkileri yok!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden jammer açıklaması geldi. Emniyet, belediye başkanlarının jammer kullanmasının yasak ve yetkisiz olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise kendisinin jammer kullamadığını dile getirip İmamoğlu'na tepki gösterdi. İmamoğlu'nun korumasının ifadesi ortaya çıktı.

Emniyet ten jammer açıklaması: Yetkileri yok!

Emniyet Genel Müdürlüğü, jammer kullanımına ilişkin açıklama yaptı. Müdürlük, belediye başkanlarının jammer kullanamayacağını, yetkisiz kullanmanın suç olduğunu açıkladı.

Müdürlüğün herhangi bir biriminin koruma görevlerine yönelik jammer ile ilgili verdiği bir eğitim bulunmadığı da açıklandı. 

YERLİKAYA'DAN JAMMER AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, Ekrem İmamoğlu'nun bir oteldeki görüşmesinden önce korumalar tarafından kameraların bantla kapatılmasını değerlendirdi.

"Bizim koruma arkadaşlarımızın böyle bir uygulaması yok." diyen Yerlikaya şöyle devam etti:

"Gidilen bir otelde güvenlik kamerasını bantla kapatmak bir cüret işidir. Hiçbir koruma polisimiz, böyle bir şey yapmaz. Gittiğim bir yerde güvenlik kameralarını kapatmak aklımın ucundan geçmez. Bakanlarımızın böyle bir uygulaması yok. Güvenlik kameralarının bantla kapatılması, bavullarla jammer taşınması... Bunlar benim bildiğim, duyduğum işler değil. Kendinden eminsen, şeffafsan neden kamera kapatırsın ki."

"BEN JAMMER KULLANMIYORUM"

İmamoğlu'nun korumalarının taşıdığı iki bavulda jammer yani sinyal kesici olduğu açıklanmıştı. Hürriyet gazetesine konuşan Yerlikaya, "Bakanlar, yanlarında valizlerle jammerlar taşıyorlar mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Ben jammer kullanmıyorum. Hiçbir zaman gittiğim yerlere jammer taşımıyorum. Bizde jammer kullanımı, sadece uluslararası toplantılarda olabilir. Birçok devlet başkanının katıldığı bir toplantıda jammer kullanımı olabilir."

GÖZALTI SAYISI YÜKSELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması devam ediyor.

Operasyon kapsamında gözaltı sayısı 52'ye yükseldi.

KORUMADAN BANT AÇIKLAMASI

Gözaltına alınan şüpheliler arasında 12 Ekim 2024 tarihli görüntülerde yer alan ve güvenlik kamerasının görüntü almasını engellediği tespit edilen Ekrem İmamoğlu'nun koruması Çağlar Türkmen de yer alıyor.

Ekrem İmamoğlu'nu İBB Başkanı olmasından dolayı tanıdığını, ticari faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmadığını savunan Türkmen'e, Beşiktaş'taki bir otelden temin edilen ve 8-12 Ekim 2024'de kaydedilen güvenlik kamera kayıtlarıyla ilgili bazı sorular yöneltildi.

Türkmen'e, iki kişinin toplantı salonu katındaki güvenlik kamerasına bant çektiği görüntüler gösterilip, "Görüntüyü karartan iki erkek şahıs kimdir?", "Görüntülerde bulunan şahıslardan biri siz misiniz?" "Bahse konu bant ne amaçla çekilmiştir?", "Kameraları ne amaçla ve kimin talimatıyla 4 gün boyunca kapalı tuttunuz?" soruları yöneltildi.

Kamera görüntülerinde yer alan iki kişiyi tanımadığını savunan Türkmen, "Görüntülerde bulunan şahıslardan biri ben değilim. Bant çekildikten sonra kamera açısından kimlerin geçtiği hakkında bilgi sahibi değilim. Kamera görüntülerini kapatan ben olmadığım için ne amaçla ve kimin talimatıyla kapatıldığını bilmiyorum. Kamera görüntülerini kapatan şahıslar arasında yer almadığım için bu görüntülere dair herhangi bir bilgim yoktur." ifadelerini kullandı.

"RUTİN OLARAK YAPILIR"

Şüpheli Çağlar Türkmen, "12 Ekim 2024'te beyaz renkli 34 EEC 632 plakalı araçtan, üzerinde siyah ceket bulunan ve elinde çekçekli valiz olan bir kişinin otele giriş yapması"yla ilgili görüntüler de soruldu.

Türkmen, aracın İBB bünyesinde kullanıldığını, sahibinin kim olduğu konusunda emin olmadığını belirterek, "Araç belediyeye ait veya kiralanmış olabilir. Aracı kimlerin kullandığını bilmiyorum. Görüntülerde elinde valiz taşıyan kişi benim. Valizin içerisinde jammer cihazı bulunmaktadır. Genelde bu cihazın bir yere götürülmesini ekip şefleri söyler. Fakat o zaman bana kimin söylediğini bilmiyorum ve neden götürüldüğü hakkında da bir bilgim yoktur." dedi.

Bu iş rutin olarak, önlem amaçlı yapıldığına dikkat çeken Çağlar, "Bana valiz verildi. ben de götürdüm. Ayrıntısını sorgulamadım. Cihazın bahse konu yere getirildiği hakkında da bilgim yoktur." beyanını verdi.

"KENDİM KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ BANTLANDIM"

Oteldeki toplantı salonunu gören kameralara bant çekilmesine ilişkin görüntü kayıtları gösterilip, "Toplantı katında bulunan kameralara bant çeken şahıs kimdir?", "Kameranın görüş açısı kapatılmak suretiyle bant çekilmesinin sebebi nedir?" soruları yöneltilen Türkmen, şunları söyledi:

"Toplantı katında bulunan kameralara bant çeken kişi benim. Ekrem İmamoğlu buraya geleceğinden dolayı kamera görüntüleri kapatılmıştır. Çünkü Balıkçı Kahraman isimli restoranda İmamoğlu'nun görüntülerinin basına sızdırılması sebebiyle, daha sonra İmamoğlu'nun gideceği yerlerdeki kamera görüntüleri bantlanır ve kameranın görüntü alması engellenir. Bu karar, Ekrem İmamoğlu'nun koruma ekibi tarafından alınmış bir karardır. Rutin olarak yapılan bir işlem olduğu için bana kimse talimat vermedi. Ben kendim kamera görüntüleri bantladım."

"VALİZDE JAMMER CİHAZI BULUNMAKTADIR"

Türkmen'e söz konusu güne ait güvenlik kamerası görüntüleriyle ilgili, "Valizle çıktığı kameralara yansımış şahıs kimdir?", "Otelden ne amaçla valizle çıkmıştır?", "Valizlerin içerisinde ne bulunmaktadır?", "Burada Ekrem İmamoğlu herhangi bir görüşme ya da toplantı yapmış mıdır?" ve "Yaptıysa kim katılmıştır?" soruları da yöneltildi.

Şüpheli Türkmen, cevabında, "Elinde 2 adet valizle otelden ayrılan şahıs benim. Elimdeki valizlerde jammer cihazı bulunmaktadır. Valizlerin 34 EEC 632 plaka sayılı araçla otelden ayrılmasının herhangi bir anlamı yoktur. Belediye hizmetlerinde kullanılan bir araçtır. O gün bu aracın kullanılması tamamen tesadüftür. Toplantı katında kimlerin bulunduğunu bilmiyorum. Ekrem İmamoğlu'nun görüşme yapıp yapmadığını bilmiyorum. İmamoğlu'nun hiçbir toplantısında yer almadım. Yapılan her görüşmede lüzum görüldüğü takdirde rutin olarak kameralar bantlanırdı." savunmasını yaptı.

"EKİPÇE ALINAN KARAR"

"Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ikametinde bulunan kamera kayıt cihazını siz mi söktünüz, söktüyseniz kimden talimat aldınız, kayıt cihazını nerede muhafaza ettiniz?" sorusunu Türkmen, "Ekrem İmamoğlu'nun ikametinde bulunan kamera kayıt cihazını ben almadım. Kimin aldığı hakkında bilgim yoktur. Kamera görüntülerinin bantlanması olayı ekipçe alınan bir karar nedeniyle yapılan rutin bir işlemdir. Valiz içerisindeki şey jammer cihazıdır. Bunun haricinde başka bir şey yoktur."şeklinde yanıtladı. (AA)

 
Altun duyurdu: Erdoğan İtalya'ya gidiyor
 
Minguzzi davasında yeni gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altun duyurdu: Erdoğan İtalya'ya gidiyor
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Nisan Salı ...
Meteoroloji'den İzmir için kuvvetli sağanak uyarısı!
İzmir, Muğla ve Aydın için kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.
İzmir'de eski il başkanının yargılandığı davada karar
İzmir'de, eski HDP İl Başkanı Vedat Çınar Altan'ın "PKK/KCK terör örgütüne ...
 
Kemalpaşa'da jandarmalı kaçak yapı yıkımı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde tarım arazisi üzerinde bulunan kaçak yapıların yıkımına başlandı.
İNGEDER Başkanı Karabulut’tan değişen İnciraltı planına ilk yorum!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya’nın kentte planlama süreci yılan hikayesine ...
İsmail Saymaz'dan ilk paylaşım: Yeniden merhaba!
Hakkında ev hapsi kararı verilen gazeteci İsmail Saymaz gözaltına alındığı ...
 
Belediyelere terör soruşturması: 25 kişiye dava!
CHP'li belediyelerde görev almış 25 şüpheli hakkında DHKP/C terör örgütüne ...
AK Partili Kaya açıkladı: Bakanlık'tan 'İnciraltı' onayı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kentte planlama süreci ...
İzmir'de ''sahte yetkili servis'' operasyonu: Tamir için götürüp çalmışlar!
İzmir'de, internet üzerinden "yetkili servis" ilanı vererek dolandırıcılık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de ‘başkanvekili krizi’nin anatomisi!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri