POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
6 Mayıs 2024 Pazartesi - 15:40

Enginarın Kalbi Urla’da attı

Enginarın hikayesini yeniden daha güçlü ve daha lezzetli yazmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, “Urla, insanların sokaklarında mutlu dolaştığı bir kent olacak” dedi

Enginarın Kalbi Urla’da attı

10. Uluslararası Urla Enginar Festivali üç günlük bir lezzet şöleni ve karnaval havasıyla son buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, Ekonomi Üniversitesi, Urla Ziraat Odası, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Urla Kent Konseyi işbirliğiyle Urla’nın ekonomisine cansuyu sağlamak ve tarım alanlarını arttırmak amacıyla düzenlenen festival; üreticisinden, esnafına, çocuğundan yaşlısına herkesin yüzünü güldürdü. Günler öncesinden otel ve uçak rezervasyonlarının yapıldığı Urla’da 3 gün boyunca adeta insan seli yaşandı. Urla’ya festival boyunca binlerce araç girişi oldu. Türkiye’nin dört bir tarafından turların düzenlendiği festivalde yüz binlerce kişi akın akın Urla’yı ziyaret etti.

450 TEZGAH, YÜZLERCE ÇEŞİR ENGİNAR YEMEĞİ

Enginarın ham halinin yanı sıra, çeşit çeşit yemeklerinin yer aldığı 450 stantta ayrıca takı, hediyelik eşya, giyim gibi ürünler de satışa sunuldu. Enginarın pilavından dolmasına, suşisinden dönerine, cheesecakeinden reçeline, midyesinden kokoreçine, cipsinden böreğine, boyozundan kısırına birçok çeşidi ziyaretçilerin damaklarını tatlandırdı. Cumhuriyet Meydanı’nda mutfaklarda ünlü şefler enginara kendi yorumlarını kattılar. Ayrıca meydanda yer alan sahnede festival süresince yazar ve akademisyenler tarafından enginar ile ilgili söyleşi gerçekleştirildi. Demirciler Sokakta kurulan sahnede ise çıkan müzik gruplarına eşlik eden konuklar eğlenceyi doyasıya yaşadı. Urla Kent Tarihi ve Arşivi Müzesinde (UKTA) de enginarla ilgili söyleşiler gerçekleştirildi. 

“EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

Festivalle ilgili değerlendirme yapan Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, festival boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtirken festivalde üreticinin, esnafın ve vatandaşların mutlu olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki senelerde festivalin kalitesini ve kapsamını arttırarak ilerleme kaydedeceklerinin altını çizen Selçuk Balkan, “Üç günlük festivalimizin sonuna geldik. Üreticinin ürünlerini doğrudan tüketici ile buluşturduğu, yoğun katılımda esnafımızın ve vatandaşımızın mutlu olduğu bir festivali geride bıraktık. Yoğun ziyaretçi akışında ilçemizde bir sorun yaşanmaması, altyapı hizmetlerinin aksamaması adına gerekli önlemleri almıştık. Personelimizin özverili çalışması ile herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan festivalimizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda hem festivalimizin kalitesini artıracağız hem de kapsamını genişleteceğiz. İlçemiz, Gastronomi Turizminde marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İlçemizdeki birbirinden değerli şeflerimize de festivalde ortaya koydukları eşsiz lezzetler için teşekkür ederim” dedi.

“ÜRETİCİYİ VE ESNAFI KALKINDIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Artan maliyetler ve geçim sıkıntısı içinde sıkışmış durumda olan üreticileri ve esnafların yerelde kalkınması için gerekli çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Selçuk Balkan, “İlçemiz zengin bir kültüre sahip. Gelişen ve büyüyen ilçemizde üreticimizi ve esnafımızı korumak zorundayız. Hem kültür zenginliğimizi uluslararası boyuta taşıyacak, hem üreticimizi ve esnafımızı koruyacağız. Sadece bir festival yapmadık. Tarihiyle, sanatıyla ve kültürüyle ilçemizi tanıttık. Bunu yaparken de üreticimizi ve esnafımızı kalkındırdık. Tarım arazilerimizi korumak, sürdürülebilir kırsal kalkınma politikaları geliştirip, pazar payımızı büyütmek en büyük hedeflerimizden biri. Bu hedefimiz doğrultusunda Urla’da hiçbir tarım arazisinin imara açılmayacağını da yineliyoruz. Urla, insanların sokaklarında mutlu dolaştığı bir kent olacak” dedi.

10. Uluslararası Urla Enginar Festivali’nin ikinci gününde düzenlenen konserde Yeni Türkü sahne aldı. 

Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konsere binlerce vatandaş katıldı. Katılımcılar, Yeni Türkü’nün eşsiz performansıyla keyifli saatler geçirdi.

 
Karabağlar’da aday olmuştu… Tunç görevine geri döndü
 
Tugay Büyükelçi Morris'i ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar’da ‘Yaz’ teyakkuzu
İzmir’in en uzun plajına sahip ilçesi olan Seferihisar’da belediye, Ürkmez ...
Eşki ‘Üç Fidan’ı andı: İdeallerini unutmayacağız
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ...
Selçuk’ta ‘Tarihin Işığında Yeni Deneyim’
Efes Antik Kenti’nde başlayan gece müzeciliği uygulamasının hayata geçmesi ...
 
Doğanın yeniden uyanışı Çeşme'de kutlandı
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliği Çeşme ve Alaçatı’da ...
İzmir’de sınırları kaldıran buluşma
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Güney Afrika’nın Cape ...
Bayraklı’da baharın gelişi kutlandı
Bayraklı Belediyesi, baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez'i Doğançay'da ...
 
Karşıyaka’yı Hıdırellez coşkusu sardı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Hıdırellez Şenliği” büyük ...
Torbalı’da renkli Hıdırellez programı
Torbalı Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez ...
Narlıdere baharı Yukarıköy'de karşıladı
Narlıdere, bolluk ve bereketin simgesi Hıdırellez’i Tarihi Yukarıköy’de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri