POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
İzmir açıklarında korkutan deprem
İzmir açıklarında korkutan deprem
Erdoğan'dan flaş 'ara seçim' açıklaması!
Erdoğan'dan flaş 'ara seçim' açıklaması!
Araştırmacı Yalçın Küçük hayatını kaybetti
Araştırmacı Yalçın Küçük hayatını kaybetti
Benzin ve motorin zammı iptal edildi
Benzin ve motorin zammı iptal edildi
6 Nisan 2026 Pazartesi - 11:37

Enginarın kalbi 1-2-3 Mayıs’ta Urla’da atacak

Ege’nin bereketli topraklarında yetişen enginar, bu yıl da Urla’da yalnızca bir lezzet değil, bir yaşam kültürü olarak sahneye çıkıyor. 12. Uluslararası Urla Enginar Festivali, 1-2-3 Mayıs tarihlerinde ziyaretçilerini gastronomi, sanat ve doğayla iç içe bir deneyime davet ediyor.

Enginarın kalbi 1-2-3 Mayıs’ta Urla’da atacak

Üç gün boyunca yerli ve yabancı şeflerden üreticilere, akademisyenlerden binlerce ziyaretçiye uzanan geniş bir katılımla gerçekleşecek olan festival; gastronomi atölyeleri, ilham verici söyleşiler, konserler ve belgesel gösterimleriyle Urla’nın köklü tarım geleneğini ve kültürel mirasını tüm yönleriyle gözler önüne serecek.
Enginarın mutfaklardaki hikayesinin ötesine geçerek sürdürülebilir tarım, yerel üretim ve kültürel değerlerin korunması açısından taşıdığı anlamı da öne çıkaracak festivalde; “Urla Sakız Enginarı ve Coğrafi İşaret”, “Ege Otları ve Halk Kültürü” ve “Gastrofarm Urla: Tarım, Turizm ve Gastronomi” başlıkları altında gerçekleştirilecek etkinlikler, katılımcılara hem bilgi hem de ilham sunacak.

Üç gün boyunca sürecek etkinliklerle gastronomi turizmi ve sürdürülebilir üretim zincirinin devamlılığına dikkat çekilecek festival için Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan gerçekleştirdiği davet açıklamasında “Bu yıl festivalimizde Urla’nın üretim kültürünü ve doğayla uyumlu yaşam anlayışını öne çıkarırken, yerel değerlerin geleceğe taşınmasını da en önemli hedeflerimizden biri olarak görüyoruz. Urla’nın tarımsal mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluklarımızdan biri. Üretim zincirinin her halkasını destekleyerek yerel üreticimizin kalkınmasını sağlamak için çalışıyoruz. Enginar Festivali de bu anlayışın en güçlü yansımalarından biri. Toprağa, üreticiye ve emeğe sahip çıkan bu kültürü birlikte büyütmeye devam edeceğiz. Doğanın cömertliğini, emeğin değerini ve lezzetin inceliğini bir araya getiren Uluslararası Urla Enginar Festivalimize tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

 
Türk sahipli 3 gemi Hürmüz Boğazı’ndan geçti
 
Türkiye'nin gözü İzmir'deki kritik maçta olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bolu'da gözaltına alınan meclis üyesi serbest!
Bolu Belediyesi’nde jandarma ekiplerince yapılan aramanın ardından gözaltına ...
Doğa ve patili dostlar şifa dağıtıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Patili Dostumuz” projesiyle engelli çocuklar ...
Kedili Park artık güvende: Nefes aldıran çalışma!
Bornova Belediyesi, yarım kalan restorasyon nedeniyle atıl kalan Paterson ...
 
O ilçede meclis grubunda kriz: İl Başkanlığı'ndan müdahale kararı!
Çiğli Belediyesi’nde CHP'li yedi meclis üyesi ‘köyiçi planları’ ve ‘faaliyet ...
İzmir’de dönüşüm evlere yayıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son iki yılda hayata geçirdiği atık yönetimi ...
Karşıyaka’da heyecan dolu pump track yarışı!
Karşıyaka Belediyesi, heyecan dolu bir pump track bisiklet yarışı düzenledi. ...
 
Konak’ta bağımlılık ile mücadele eğitimleri
 Konak Belediyesi Psikososyal Destek Merkezi’nin semt merkezlerinde ve ...
Buca’da 'Bokaşi Kompostu' eğitimi verilecek
Buca Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 9 Nisan’da Şirinyer’de ...
Karşıyaka’da ortak alanlara sıkı denetim
Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki apartmanlarda projeye aykırı kullanımları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir’de başkanların geride kalan 2 yılı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri