POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: İsrail'in katliamları durdurulmalı
Erdoğan: İsrail'in katliamları durdurulmalı
İsrail Başbakanı Netanyahu, savaş kabinesini feshetti
İsrail Başbakanı Netanyahu, savaş kabinesini feshetti
Polis memuru, eşini ve çocuğunu öldürüp intihar etti
Polis memuru, eşini ve çocuğunu öldürüp intihar etti
Benzin ve motorine bu kez ÖTV zammı geliyor
Benzin ve motorine bu kez ÖTV zammı geliyor
27 Mayıs 2024 Pazartesi - 14:25

Erdoğan: Bu anayasa ile yola devam edemeyiz!

27 Mayıs darbesinin üzerinden 64 yıl geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de artık darbeler ve muhtıralar döneminin kapandığını belirterek "Üzerinden değil 64 sene asırlar bile geçse darbecileri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz." dedi. Yeni anasaya mesajı da veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çerçevesini darbecilerin çizdiği mevcut anayasamızla yola devam edemeyiz. 28. yasama döneminde siyaset müessesesinin yeni anayasa yapmasının milli bir ödev olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

Erdoğan: Bu anayasa ile yola devam edemeyiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Adnan Menderes Kongre Merkezi Özgürlük ve Demokrasi Adası'nda düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu millet merhum Menderes ve arkadaşlarını her zaman şükranla ve biraz da idamlarına engel olamamanın mahcubiyetiyle hatırlayacaktır. Menderes ve arkadaşlarının şahsında önce mahkum edilen sonra idam edilen bizatihi milletin özgür iradesidir." dedi.

Türkiye'nin geçmiş anayasalarını eleştiren Erdoğan, yeni anayasanın gerekliliğine dikkat çekerek çerçevesini darbecilerin çizdiği, dili sorunlu mevcut anayasa ile yola devam edilemeyeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kim ne derse desin Yassıada mahkemelerinde türlü baskılara işkenceye maruz kalan her üç devlet adamımız isimlerini milletimizin gönlüne şehit olarak yazdırmışlardır. 

"BU MİLLET MERHUM MENDERES VE ARKADAŞLARINI HER ZAMAN ŞÜKRANLA HATIRLAYACAKTIR"

Bu millet merhum Menderes ve arkadaşlarını her zaman şükranla ve biraz da idamlarına engel olamamanın mahcubiyetiyle hatırlayacaktır. Üzerinden değil 64 sene asırlar bile geçse darbecileri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Yassıada mahkemelerinde yaşanan hiçbir sahne ve alınan hiçbir karar tesadüf değildir.

"KİMİN MUKTEDİR OLDUĞU MİLLETİN HAFIZASINA KANLA YAZILMAK İSTENMİŞTİR"

Yassıada'da aynı zamanda 14 Mayıs yargılanmış, demokrasimiz, milletin ihtilali yargılanmıştır. Bu ülkede kimin muktedir olduğu iktidar gücünün kimde olduğu milletin hafızasına kanla yazılmak istenmiştir. Menderes ve arkadaşlarının şahsında önce mahkum edilen sonra idam edilen bizatihi milletin özgür iradesidir.

"27 MAYIS'IN KARANLIK GÖLGESİ HER 10 YILDA BİR TEKRARLANAN DARBELERLE MİLLİ İRADENİN PEŞİNİ BIRAKMADI"

27 Mayıs'ın karanlık gölgesi her 10 yılda bir tekrarlanan darbelerle milli iradenin peşini bırakmadı. Cunta bülteni gibi çıkan gazetelerden beşli çetelerin rol kapma yarışına kadar aynı senaryo birkaç kez yeniden tedavüle konuldu. 

"17-25 ARALIK GİRİŞİMİYLE SEÇİLMİŞ İKTİDARI ALAŞAĞI ETMEYE YELTENDİLER"

Türk siyasi tarihinin en fazla darbe girişimine maruz kalan hükümetiyiz. Anadolu ihtilalini içlerine sindiremeyenler, milli iradeyi gasbetmek için 22 yıl boyunca her yolu denediler. 17-25 Aralık girişimiyle seçilmiş iktidarı alaşağı etmeye yeltendiler. Çukur terörüyle şehirlerimizin huzuruna kastettiler. En son 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile doğrudan şahsımızı TBMM'yi ve aziz milletimizin kendisini hedef alacak kadar gözlerini kararttılar. Bunların hepsi yaşandı. Bunların dışında da gizli açık pek çok teşebbüs oldu. Ellerinin altında ne kadar vesayet aparatı varsa üzerimize saldılar. Asla geri adım atmadık. Tankla tüfekle milli iradenin teslim alınamacağını tüm vesayet heveslilerine çok net biçimde gösterdik. Bu ülkede darbe suçunun cezasız kalmayacağını ortaya koyduk.

"BU ÜLKEDE ARTIK DARBELER VE MUHTIRALAR DÖNEMİ KAPANMIŞTIR"

Bu ülkede artık darbeler ve muhtıralar dönemi kapanmıştır. Bu ülkede suyu bulandırıp bulanık suda demokrasiyi avlama dönemleri artık geride kalmıştır. Bu ülkede fezlekeler, iddianameler, tetikçiler ve terör örgütleri üzerinden siyaset mühendisliği yapıldığı günler sona ermiştir. Türkiye'de iktidara gelmenin bir tane yolu vardır o da milletin aziz iradesinin özgürce tecelli ettiği sandıktır. Demokrasimize ve milli iradeye kimsenin pusu kurmasına izin vermeyiz. Her kim kanunun dışına çıkarsa karşısında bizi bulur. Türkiye'de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Milletin fikri, talepleri, endişeleri dikkate alınmadan uzlaşma aranmadan yapılan anayasa doğumundan itibaren sakattır özürlüdür kriz üretmeye daha yakındır.

YENİ ANAYASA MESAJI

Yeni anasaya ile tüm bu kazanımları daha da öteye taşımayı hedefliyoruz. Yeni anayasaya ülkemizin niçin lüzum duyduğunu farklı vesilerle kamuoyumuzla paylaştık. Anayasa normlar hiyerarşisinin tepesinde yer alır. 1961 Anayasası'nın millete ve milli iradeye zorla giydirdiği deli gömleği 1982'de daha da daraltılmıştır. Türkiye'nin mevcut darbe anayasasına mahkum edilmesi, siyasete güveni zedeliyor. Gelinen noktada artık bazı gerçekleri kabullenmemiz gerekiyor. Çerçevesini darbecilerin çizdiği, dili sorunlu mevcut anayasamızla yola devam edemeyiz. Cumhuriyetimizin 100. yılının darbe anayasa ile geçirilmesi siyaset kurumu adına mahcubiyet kaynağıdır.

"YENİ ANAYASA MİLLİ BİR ÖDEV"

Bu utancı milletimize daha fazla yaşatamayız. 28. yasama döneminde siyaset müessesesinin yeni anayasa yapmasının milli bir ödev olduğuna inanıyorum.

İSRAİL'İN REFAH SALDIRISI

İsrail mülteci kampına füze yağdırmıştır. Bu katliam terör devletini kalleş yüzünü bir kez daha ifşa etti. Netanyahu ülkesinde iyice köşeye sıkışmaktadır, daha fazla kanla siyasi ömrünü uzatamaz. Tıpkı özendiği Hitler gibi lanetle anılmaktan kurtulamayacaklardır. Bu katillerden hesap sorulması için elimizden gelen her şey yapacağız. Rabbim Gazzeli kardeşlerimizin yardımcısı olsun." (NTV)

 
154 koro, 6 bin korist İzmir’de buluştu
 
Zafer Partisi'nden yasa tepkisi: Katliama müsaade etmeyeceğiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zafer Partisi Lideri Özdağ'a yeni başdanışman!
Gazeteci-yazar Ümit Zileli, Zafer Partisi İletişimden Sorumlu Genel Başkan ...
CHP'ye geçecek mi? Çıray merak edilen soruyu yanıtladı!
TBMM’de 4 dönem İzmir milletvekilliği yapan Aytun Çıray siyasi yol haritası ...
AK Parti İzmir'den 27 Mayıs açıklaması!
AK Parti İzmir İnsan Hakları Başkanı Halit Aydın Kayacan, 27 Mayıs 1960 ...
 
Kafe Siyaset’in haftaki konuğu Aytun Çıray
Yenigün TV ekranlarında gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe ...
CHP'den 'Büyük Emekli Mitingi'... Özel ne mesaj verdi?
CHP, 'Büyük Eğitim Mitingi'nin ardından bugün de Ankara’da 'Büyük Emekli ...
Dervişoğlu: Tencerede yemek değil, dert kaynıyor
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, "Emekli tenceresini kaynatamıyor. ...
 
Devlet Bahçeli'den asgari ücret mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Asgari ücretle muhatap olan insanların ...
Eski vekilin annesi o ilçede başkan seçildi
CHP Efes Selçuk Kadın Kolları yeni Başkanı siyaset dünyasının ünlü ismi ...
CHP’den örgüte yazı: ‘İstifa şartı’ ertelendi
CHP Genel Merkezi örgütlere gönderdiği genelgeyle kadın ve gençlik kollarında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri