POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
TBMM Genel Kurulu '6 Şubat' gündemiyle toplanıyor
TBMM Genel Kurulu '6 Şubat' gündemiyle toplanıyor
Baskın yapılan evden silah, mermi ve maymun çıktı!
Baskın yapılan evden silah, mermi ve maymun çıktı!
Trump: Hamaney çok ama çok endişelenmeli
Trump: Hamaney çok ama çok endişelenmeli
Galatasaray, kupada İstanbulspor'u mağlup etti
Galatasaray, kupada İstanbulspor'u mağlup etti
4 Şubat 2026 Çarşamba - 22:08

Erdoğan: İran'a müdahale bölge için risk

Mısır'da Cumhurbaşkanı Sisi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'a yapılacak dış müdahalenin tüm bölge için risk olduğunu söylerken, "Sorunların diplomatik yollarla çözümü önemlidir" dedi.

Erdoğan: İran a müdahale bölge için risk

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahire'deki temasları kapsamında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile bir araya geldi. 

Erdoğan, Türkiye Mısır Üst Düzeyli Stratejik işbirliği konseyine eşbaşkanlık edecek. Mısırlı mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

“İRAN'A MÜDAHALE BÖLGE İÇİN RİSK”

İran'a yapılacak dış müdahalenin tüm bölge için risk olduğunu söyleyen Erdoğan, "Komşumuz İran'la özellikle dış müdahalelerin özellikle tüm bölge için önemli riskler teşkil edeceği kanaatindeyiz. İran'la nükleer dahil tüm meselelerin diplomatik yollarla çözülmesi en isabetli yöntemdir." ifadelerini kullandı.

Suriye ilgili de açıklamalardan bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toprak bütünlüğü korunmuş, siyasi birliği sağlanmış bir Suriye'nin en büyük kazananı bölgemiz olacaktır. Suriye'deki büyük dönüşümün destekçisiyiz." diye konuştu. 

TİCARET HACMİ HEDEFİ 15 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk toplantının arından Mısır'ı iki kez daha ziyaret ettiğini belirtirken, " Dışişleri bakanlarımız ise 7 kez bir araya geldiler. Bugün kabul ettiğimiz ortak bildiri ile ilişkilerimizi ahdi zeminini pekiştiriyoruz. Son 3 yıldır 8 ila 9 milyar dolar aralığında seyreden ticaret hacmimizi 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. 

“GAZZE'DE İNSANİ DRAM DEVAM EDİYOR”

Gazze'de ateşkese rağmen insani dramın devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Ateşkesten bu yana 500'ün üzerinde Gazzeli hayatını kaybetti. Anlaşmayı sabote etmeyi amaçlayan bu saldırıları reddediyoruz. Gazze'de barışı mümkün kılacak girişimlerde Mısır'la birlikte çalışıyoruz. Gazze'nin yeniden imarı için de aynı şekilde elden geleni sağlayacağız. ” diye konuştu. 

“BÖLGEMİZ KRİZLERE GEBE, İŞBİRLİĞİ YAPMAMIZ LAZIM”

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, "Mısır Afrika kıtasında Türkiye'nin birinci ortağı sayılabilir. Biz ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Bölgemiz çok hızlı şekilde krizlere gebe, çok olaylar meydana gelmektedir. Derinlemesine bu işbirliğini pekiştirmemiz lazım. Türkiye, Mısır, Katar ve ABD'nin çabaları ile Gazze'de savaşın durması için çabalarımızı yaptık. Filistin'de kutsal topraklar var hepsinin korunması gerek. Sudan'daki gelişmeleri de ele aldık. Tabi Somali'nin bölünmemesi gerekmektedir. Suriye'nin birliğini destekliyoruz. Sayın Erdoğan Mısır'ın en aziz misafiridir. " dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi ile düzenledikleri ortak basın toplantısının ardından Türkiye-Mısır İş Forumu'na katıldı.

“GAZZE'NİN YENİDEN İMARINDA BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Türkiye-Mısır İş Forumu buluşmasında da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Mısır'ın Türkiye'nin Afrika'daki en büyük ticaret ortağı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ile hedefleri olan 15 milyar dolar ticaret hacminin halen gerisinde olduklarını ancak bu konudaki mesailerini kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti. Erdoğan "İnşallah Mısırlı dostlarımızdan güzel haberler almayı bekliyoruz" dedi. 

Mısır'ın halen Türk yatırımlarının en çok yöneldiği ikinci ülke konumunda olduğunu belirten Erdoğan, "Ekonomilerimizin birlikte güçlenerek büyüyebileceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Şunu da ifade etmek isterim Türkiye ve Mısır iki kardeş ülke olmasının yanı sıra bölgesinde sınırlarının ötesinde sorumluluklara sahip iki güçlü ülkedir. İsrail'in Gazze'ye saldırıları boyunca Mısır ciddi sınamalardan başarıyla geçmiştir. Gazze'ye yolladığımız yardımların ulaşmasında Mısırlı yetkililerin sergiledikleri çabaları şükranla yad ediyoruz. Gazze'nin yeniden imarında Mısır ile birlikte çalışmak istiyoruz. İki ülke arasında muazzam iş birlikleri mevcut.” 

ZİYARETTE YER ALAN İSİMLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile bazı yetkililer de Mısır'da bulunuyor.

 
Göztepe'de Konyaspor mesaisi
 
Galatasaray, kupada İstanbulspor'u mağlup etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hatay Depremzede Derneği'den 3. yıl raporu
Hatay Depremzede Derneği, 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında bölgede ...
İzmir'de kaybolan yaşlı kadın ölü bulundu!
İzmir'in Bayındır ilçesinde hakkında kayıp ihbarı bulunan 80 yaşındaki ...
İzmir'de iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı
İzmir’in Ödemiş ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.
 
Fenomen Mükremin Gezgin tutuklandı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen uyuşturucu soruşturması ...
İzmir'de 2 kooperatife soruşturma: 38 milyonluk yolsuzluk iddiası!
İzmir'in Kiraz ilçesinde, 2 ayrı tarımsal kalkınma kooperatifine yönelik ...
Buca Cezaevi arazisi için plan değişikliği kararı!
Kamuoyunda Buca Cezaevi arazisi olarak bilinen alana ilişkin imar planı ...
 
Böcek ailesinin ölümüne ilişkin iddianame tamamlandı
İstanbul'da kaldıkları otelde yaşamını yitiren Böcek ailesinin fertlerinin ...
SRC belgesi alacaklar için kritik uyarı!
Ticari araç kullanmak isteyenlerin yeterlilik belgesi almak için girdiği ...
Kardeşi gözaltına alınmıştı: İlk açıklama!
Kardeşi Ali Kaya'nın gözaltına alınmasına ilişkin açıklamada bulunan Dilek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri