POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İşte illere göre bayram namazı vakitleri
İşte illere göre bayram namazı vakitleri
3 ilde denize girmek yasaklandı
3 ilde denize girmek yasaklandı
Irak ve Suriye’de 17 terörist etkisiz hale getirildi
Irak ve Suriye’de 17 terörist etkisiz hale getirildi
Dolandırıcıların HGS borcu tuzağına dikkat!
Dolandırıcıların HGS borcu tuzağına dikkat!
12 Aralık 2023 Salı - 00:38

Erdoğan'dan hakeme yumruklu saldırı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, "Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor, şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı. Türkiye Fubol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi de "Bu olaya katılan herkes bedelini ödeyecek. Kimse, kimseye yumruk atamaz. Özellikle bir hakeme bunu yapamazlar. Çok üzgünüm." dedi. Siyasilerden de art arda tepkiler geldi.

Erdoğan dan hakeme yumruklu saldırı açıklaması!

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra saha içinde hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı.

Yumruklu saldırı sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakkında ise gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hakem Meler'e saldıran Ankaragücü Kulübü Başkanı Koca emniyet gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemi gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı. 

SON DAKİKA: Hakeme yumruklu saldırı | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hakeme saldırıya tepki gösterdi. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor, şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz."

SON DAKİKA: Hakeme yumruklu saldırı | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz - 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş da saldırıyı kınadı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında yaşanan tasvip edilemez şiddet olaylarını kınıyor, saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler’e ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 2024 yılı merkezi bütçe kanun teklifi görüşmelerine başkanlık ettiği Genel Kurul'da yaptığı açıklamada, "Bu akşamki maçta hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı Türkiye Büyük Millet Meclisi adına şiddetle kınıyorum. Böyle bir saygısızlık olmaz. Spor sahasında böyle bir saldırının olması asla kabul edilemez" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda maçın hakemi Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sporun ruhuna ve Türk futboluna asla yakışmayan bu görüntüleri sahalarımızda görmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜRK FUTBOLUNA UTANÇ DOLU BİR YUMRUK ATILDI"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

Büyükekşi açıklamasında, "Acilen yönetim kurulumuzu toplantıya davet ettim. Her fırsatta hakemleri hedef gösteren, bunu yaparken de bu işin sonunun nereye gidebileceğini hesap edemeyen herkes bu olayı enine boyuna düşünsün." dedi.

TFF Başkanı açıklamasının devamında, "Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya katılan herkes, bedelini ödeyecek. Kimse, kimseye yumruk atamaz. Özellikle bir hakeme bunu yapamazlar. Çok üzgünüm. Detayları kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullandı. 

 
Ankaragücü Başkanı'na AK Parti'den ihraç istemi!
 
Yerlikaya açıkladı: Faruk Koca için gözaltı kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin bütçeye ret oyu vereceğini açıkladı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda 2024 bütçesi üzerine ...
İlçe başkanı adaylık için istifa etmişti... Yeni başkan belli oldu
CHP Tire'de belediye başkan aday adaylığı için istifa eden Nejat Bozkurt'un ...
İYİ Parti'den ''Ankara ittifakı'' iddiasına yanıt
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP ile İYİ Parti'nin Ankara'da ortak ...
 
Konak Belediye Başkan aday adayı Yılmaz'dan önseçim çağrısı!
CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Ali Yılmaz, neden belediye başkan ...
Erdoğan: Enflasyonun ateşi düşmeye başladı
DSİ'nin toplu açılış törenine Beştepe'den katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
CHP İzmir'de 3 gündemli başkanlar zirvesi!
CHP İl Başkanı Aslanoğlu yarın ilçe başkanlarıyla bir zirve yapacak. İl ...
 
CHP’li Çağatay Öngünşen engellilerin sesi olmak için yola çıktı
Karşıyaka Belediye Meclis Üyeliği için yola çıkan CHP’li Çağatay Öngünşen'in ...
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin kısa adı belli oldu
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin yeni kısa ismi DEM Parti oldu
İzmir’de adaylık virajı!
Yerel seçimlere doğru hızla giderken, partilerin İzmir’de göstereceği adaylar merak konusu...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri