POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Gazze planında son durum nedir?
Gazze planında son durum nedir?
Kimya fabrikasında patlama: Can kayıpları var!
Kimya fabrikasında patlama: Can kayıpları var!
'Tekrar barışalım' baskısı hapisle bitti!
"Tekrar barışalım" baskısı hapisle bitti!
Kardeşinin üzerine kaynar su döken cani ağabey gözaltında
Kardeşinin üzerine kaynar su döken cani ağabey gözaltında
4 Ekim 2025 Cumartesi - 16:09

Erdoğan'dan 'kooperatif' çıkışı: İzmir'de TOKİ'den bile iyi olacak dedikleri proje hüsran oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde bazı CHP’li belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturmaları üzerinden ana muhalefet lideri Özgür Özel’i hedef aldı. Erdoğan ayrıca İzmir'de devam eden 'kooperatif' davasına göndermede bulundu.

Erdoğan dan  kooperatif  çıkışı: İzmir de TOKİ den bile iyi olacak dedikleri proje hüsran oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'de katıldığı toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında iç ve dış politikaya yönelik mesajlar veren Erdoğan, Gazze konusunda ABD ve Birleşmiş Milletler nezdinde yürütülen temaslara değindi. Erdoğan, "Geçen hafta ABD’de bu yönde temaslarda bulunduk. BM’de Gazzeli çocukların yaşadığı acıları tüm dünyanın gündemine taşıdık. Sayın Trump ile de bu konuyu konuştuk" ifadelerini kullandı.

Hamas’ın barışa hazır olduğunu belirten Erdoğan, "Kalıcı barış için fırsat penceresi aralandı. İsrail’in saldırılarını derhal durdurması çok önemlidir" diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alan Erdoğan, "Ortada harcanan milyarlar var ama eser, hizmet yok. Şimdi bunun hesabı yargımız tarafından sorulmasın mı?" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Bunlar ortaya dökülünce CHP'nin başındaki zat 'siyasi operasyon' diyerek belediye soyguncularına sahip çıkıyor."

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Gazze için her anlamda imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Amacımız kardeşlerimizi bir an önce huzura, güvene eriştirmektir. Geçen hafta ABD'de bu yönde temaslarda bulunduk. BM'de Gazzeli çocukların yaşadığı acıları tüm dünyanın gündemine taşıdık. Sayın Trump ile de bu konuyu konuştuk. Hamas barışa hazır olduğunu gösterdi. Kalıcı barış için fırsat penceresi aralandı. İsrail'in saldırılarını derhal durdurması çok önemlidir. Türkiye olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Sumud filosu yolcuları 1 saat sonra İstanbul'a inmiş olacak.

Sultanbeyli ile bizim aramızda hep özel bir bağ oldu. En son 31 Mart 2024 seçimlerinde Sultanbeyli tercihini bir kez daha eser ve hizmet siyasetinden yana kullandı. Sizlere şükranlarımı sunuyorum. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Sultanbeyli'de de sizin emeklerinize, her bir kuruşunuza sahip çıkıyoruz. Sizin kaynaklarınızı sizin için kullandık, kullanıyoruz. Toplu açılış için Sultanbeyli'deyiz. Karşımda gördüğüm kardeşlerim buna ne kadar önem verdiklerini gösteriyor. 41 projenin açılışı ile 9 projenin temel atmasını gerçekleştiriyoruz. Bir İstanbullu olarak eser ve hizmetlerimizle sizlerin huzurunda olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Eserlerimizin ilçemize ve İstanbul'a hayırlı olmasını diliyorum. 1,5 yıl gibi kısa bir sürede tam 50 projeye imza atan belediyemizi huzurlarınızda tebrik ediyorum. Yatırımlarda emeği geçen tüm kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burası insanıyla, tabiatıyla ve genç nüfusuyla öne çıkan bir ilçemiz, biz de ilçemizin bu vasfını daha da yükseltme hevesindeyiz.

İZMİR MESAJI: TOKİ'DEN İYİ OLACAK DEDİKLERİ PROJE HÜSRAN OLDU!

Yaşadığımız deprem bize tekrar Marmara'da hızlı olmamız gerektiğini hatırlattı. Kentsel dönüşüm hayati öneme sahip. Bizim kentsel dönüşümdeki hassasiyetimizi herkes çok iyi bilir. Sultanbeyli'de de kentsel dönüşüme hız verdik. Kentsel dönüşüm için vatandaşlarımızın desteğine de ihtiyacımız var. Bu projeleri hayata geçirirsek çok kısa sürede çok büyük işler başarırız. Bizim yaptıklarımıza rantsal dönüşüm dediler, sabote etmeye çalıştılar. Olan maalesef millete oldu. Bizim yüreğimiz yandı. Projelerimize kara çalanların hiçbiri 6 Şubat'ta ortada yoktu. Biz hamdolsun tüm kapasitemizle deprem bölgesindeydik. Önümüzdeki ay 350 bininci konutun kurasını çekeceğiz. Gece gündüz çalışıyoruz. Bedava ev vereceğiz diyenleri bir daha gören duyan olmadı. İzmir'de TOKİ'den bile iyi olacak dedikleri proje hüsran oldu. İnsanlarımızın parasını aldılar, sonra yüz üstü bıraktılar. Şimdi mahkemede bunun hesabını veriyorlar.

Bugüne kadar 1 milyon 740 bin sosyal konut üreten TOKİ, yüzyılın konut projesini hayata geçirecek. 81 ilde 500 bin sosyal konut için düğmeye basıyoruz. İstanbul'daki fahiş kiraları engellemek için ilk kez kiralık sosyal konut inşa edeceğiz. Artık devlet olarak vatandaşımıza biz kiralık konut vereceğiz. Detayları önümüzdeki günlerde paylaşacağız.

HEDEFİNDE ÖZGÜR ÖZEL VAR

Ana muhalefet ve marjinal örgütlerin tezviratlarına prim verirsek kaybeden biz oluruz.  (Yolsuzluk soruşturmaları) Ortada harcanan milyarlar var ama eser, hizmet, icraat yok. Şimdi bunun hesabı yargımız tarafından sorulmasın mı? Soygun düzenine bizzat kendileri göz yummuş. Bunlar ortaya dökülünce CHP'nin başındaki zat 'siyasi operasyon' diyerek belediye soyguncularına sahip çıkıyor.

Bunları yapan da ihbar eden de kendi partisinden. Yargı da emniyet görevini yapmış. Ne yapsınlar sizin gibi yol mu verselerdi? Kaç kişinin hakkına girdilerse hepsinin hesabını mahkemede tek tek veriyorlar, verecekler. Biz 86 milyonun emanetini taşıyoruz. Biz bunun takipçisini olacağız. Her fırsatta yaptıklarını yüzlerine vuracağız."

 
Motosiklet tutkunlarının ilk durağı Foça!
 
Karşıyaka 4 yıl sonra Atatürk Stadı'nda: 0-0
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEM Parti'den İmralı görüşmesi açıklaması
DEM Parti İmralı heyeti, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ...
CHP’li Yücel’den Ömer Çelik’e 'fotoğraf' yanıtı!
CHP Parti Sözcüsü Yücel, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’e: “Meclis’in açılış ...
Bakan Işıkhan'dan İzmir ziyareti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir’in Aliağa ilçesinde ...
 
CHP'li Arslan’dan enerji politikaları tepkisi: 'Bu kez de doğal gaza sübvanse masalları!'
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar’ın ...
Türkiye'nin konuştuğu o fotoğrafın arka planı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM açılış resepsiyonunda siyasi parti liderleriyle ...
Bayır’dan yeni açıklama: Aslanoğlu’na karşı değilim ancak…
Eski milletvekili ve İzmir il başkanı Bayır, Genel Merkez’in İzmir il ...
 
CHP İzmir'de rakamlar ve detaylarla il kongresi!
CHP İzmir'de gözler 17 Ekim'deki il kongresine çevrildi. İşte rakamlar ...
Arınç'tan Soyer'e ziyaret ve 'tutuksuz yargılama' çağrısı!
TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, tutuklu CHP'li başkanlara yönelik açıklamalarda ...
Özel: İmamoğlu sesini duyurmaya devam ediyor
Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP'de Genel Merkez'in 'Aslanoğlu' kararı
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri