POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Böcek ailesinin ölümünde ‘fosfin’ bulgusu!
Böcek ailesinin ölümünde ‘fosfin’ bulgusu!
Galatasaray'da Union SG maçı öncesi flaş gelişme
Galatasaray'da Union SG maçı öncesi flaş gelişme
Şanlıurfa Adliyesi'nde patlama meydana geldi!
Şanlıurfa Adliyesi'nde patlama meydana geldi!
Lewandowski'den Kanarya'ya dikkat çeken transfer şartı!
Lewandowski'den Kanarya'ya dikkat çeken transfer şartı!
25 Kasım 2025 Salı - 17:55

Ergün Atalay'dan asgari ücret açıklaması

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, Balıkesir'de konuştu. Asgari ücretin 10 yıl önce ülkenin yüzde 13'ünü ilgilendirirken şu anda ülkenin yüzde 45'ini ilgilendirdiğini söyleyen Atalay, asgari ücretin etkilediği yaklaşık 100 kalem olduğunu, bu kalemlere ilişkin çalışmaların ayrı ele alınması gerektiğini söyledi. Atalay ayrıca, "Hükümet komisyonu değiştirmediği zaman o komisyona katılmayız" dedi.

Ergün Atalay dan asgari ücret açıklaması

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Asgari ücret 10 yıl önce ülkenin yüzde 13'ünü ilgilendirirken şu anda ülkenin yüzde 45'ini ilgilendiriyor" dedi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir otelde düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Atalay, TÜRK-İŞ'in, asgari ücret görüşmeleri, kamu sözleşmeleri, kıdem tazminatı gibi konularda gündeme geldiğini söyledi.

Sendikalarla ilgili birçok gündem maddesinin olduğunu ifade eden Atalay, doğum izni, analık izni, babalık izni konusunda memur ile işçi arasında farklar olduğunu vurguladı.

Atalay, 200 bini kamu olmak üzere 1 milyon 350 bin üyeye sahip olduklarını belirtti.

"ASGARİ ÜCRET ŞU ANDA ÜLKENİN YÜZDE 45'İNİ İLGİLENDİRİYOR"

Asgari ücret tespit görüşmelerine TÜRK-İŞ'in katılmadığını hatırlatan Atalay, şöyle konuştu:

"Asgari ücretle ilgili SSK primi, isteğe bağlı sigorta, yurt dışı hizmetleri borçlandırma, idari para cezası, işsizlik maaşı, kısa çalışma, doğum izni, şehit maaşı etkileniyor. Yaklaşık 100 kalem var. Evvela devletin, ülkeyi yönetenlerin bu kalemlerden bizi ayrı tutması lazım. 22 bin lira asgari ücretin ayrı olması lazım. Bu kalemlerle ilgili yaptıkları ve yapacaklarının ayrı olması lazım. Bunları aynı torbanın içine koyuyorlar, bu işin içinden çıkamıyorsun. Asgari ücret 10 yıl önce ülkenin yüzde 13'ünü ilgilendirirken şu anda ülkenin yüzde 45'ini ilgilendiriyor. Asgari ne demek? En az ücret demek ama öyle bir noktaya geldik ki geçim ücreti oldu. Yani insanlar bununla geçiniyorlar."

Atalay, bazı partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının asgari ücretle ilgili rakamlar telaffuz ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Asgari ücreti o komisyonda olan yetkililer söyleyecek. Hükümetin bir haftası daha var. Komisyonunu değiştirirse konuyu yönetime, başkanlar kuruluna getirip, tartışıp karar verecek. Komisyonu değiştirmediği zaman o komisyona katılmayız. Katılamamak ne demek? Katılmamakla en azından meseleyi gündeme getirmeye çalışıyoruz. Yönetimin yapısı yahut başka sendikalar katılmış, onlar problem değil." (AA)

 
Buca'da mahalleliden 'çöp' tepkisi
 
CHP İl Başkanı Güç'ten '25 Kasım' mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akaryakıtta tabela değişti: Motorine indirim geldi
Motorine 2 lira 44 kuruş indirim geldi.
Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor!
Elektrikli devlet desteğine ilişkin yeni düzenleme 1 Ocak'ta yürürlüğe ...
Bakan Işıkhan'dan İzmir'de 'genç istihdamı' vurgusu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı ...
 
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, ...
İZFAŞ ve HELEXPO arasında iş birliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık vizyonu doğrultusunda çalışmalarını ...
Motorine indirim geliyor: 60 TL'nin üzerinde!
Motorininin litre fiyatına 2,44 lira indirim gelmesi bekleniyor.
 
Oyuncak ithalatında yeni dönem!
Ticaret Bakanlığı, 1 Ocak 2026'dan itibaren ithalat aşamasındaki oyuncak ...
Akaryakıtta son durum: İşte güncel fiyatlar
Brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik, döviz kurundaki dalgalanmalar ...
Motorine indirim: 60 liranın altına inecek
Akaryakıt ürünlerinden motorinin litre fiyatına indirim gelmesi bekleniyor.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Kamuda Türkiye ilki: Açık Ofis... Başkan Tugay'a sordum!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri