POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu
İncirlik Üssü'nde siren sesleri: MSB'den açıklama!
İncirlik Üssü'nde siren sesleri: MSB'den açıklama!
Kılıçlı yemin davasında bir teğmen hakkında daha karar!
Kılıçlı yemin davasında bir teğmen hakkında daha karar!
Eğlence mekanına silahlı saldırı: 3 ölü, 2 yaralı!
Eğlence mekanına silahlı saldırı: 3 ölü, 2 yaralı!
27 Mart 2026 Cuma - 12:51

Eski Başkan Aksoy'un yargılandığı davada yeni gelişme!

İzmir Menemen Belediyesine yönelik "zimmet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında açılan davada eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'a "basit zimmet" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası hukuka uygun bulundu.

Eski Başkan Aksoy un yargılandığı davada yeni gelişme!

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi, sanık Aksoy hakkında Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesince kurulan hükme ilişkin dosyayı yeniden yargılama yapılması için aynı mahkemeye iade etti.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Temmuz 2024'te Sayıştay emekli uzman denetçilerinden oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar vererek yeniden rapor talep etti.

Hazırlanan bilirkişi raporunun ardından 24 Aralık 2025'te yeniden yargılama yapan mahkeme, Aksoy hakkında daha önce verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına ilişkin hükmü aynı şekilde kurdu.

Kararı 12 Mart'ta yeniden inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi, dosya kapsamındaki duruşma tutanakları, deliller, gerekçe ve istinaf dilekçeleri üzerinde yaptığı değerlendirmede yerel mahkemenin kararında usul ve esasa ilişkin hukuka aykırılık bulunmadığını belirledi.

Daire, diğer sanıklar yönünden de eylemlerin doğru nitelendirildiği, delillerin değerlendirilmesinde isabetsizlik olmadığı ve hükmün kanuni çerçevede kurulduğu kanaatine vararak hapis cezasını kesinleştirdi.

- Operasyon ve adli süreç

Menemen Belediyesi'nde "zimmet" ve "irtikap" suçlarına yönelik soruşturma kapsamında 20 Kasım 2020'de İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlenmiş, Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı.

Suçlamalar arasında Menemen Belediyesine ait hurdalıkta yer alan eşyanın ihalesiz şekilde özel firmalara satıldığı, gelirinin zimmete geçirildiği iddiaları da yer almıştı.

Aksoy, İçişleri Bakanlığınca geçici tedbir kararı olarak görevden uzaklaştırılmış ve 25 kişi hakkında "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suçu bildirmeme" ve "zimmet" gibi suçlardan dava açılmıştı.

Tutuklu sanıkların ilk celsede adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmişti. Daha sonraki celsede tüm sanıkların adli kontrolleri de kaldırılmıştı.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Nisan 2023'teki karar duruşmasında Aksoy'a, "suç delillerini gizlemek suçundan" ceza verilmesine gerek olmadığına karar vermiş, sanığa "basit zimmet" suçundan 2 yıl 6 ay hapis vermişti.

Diğer sanıklar hakkında da beraat ve 6 ay 20 gün ile 2 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verilmişti. (AA)

 
İzmir’de asırlık mutluluk: 100. yaşına özel unutulmaz kutlama
 
Hande Erçel Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de asırlık mutluluk: 100. yaşına özel unutulmaz kutlama
İzmir'de 100. yaşını doğum günü partisiyle kutlama dileği huzurevi yönetimince ...
Müdürlük'ten 112'ye 'kırmızıda geçersen cezayı yersin' yazısı!
Hayat kurtarmak için saniyelerle yarışan 112 Acil Sağlık Hizmetleri personellerine, ...
27 Mart Cuma günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 27 Mart Cuma günü İzmir'de arıza ve bakım çalışmasına bağlı su kesintisi ...
 
İzmir'e kuvvetli sağanak yağmur geliyor!
İzmir’de bugün öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış ...
İzmir'de korkunç olay: Eski eşini öldürüp, intihar etti!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde ayrıldığı eşi 2 çocuğunun annesi Havva Çubukçu’yu ...
Anne Kalaycıoğlu: Kızım tehdit altındaydı!
Ümraniye'de silahlı saldırıda hayatını kaybeden futbolcu Kubilay Kaan ...
 
CHP'li 2 belediyeye operasyon: 14 gözaltı!
Rüşvet ve usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturmada CHP'li Uşak ve Marmaris ...
Bostanlı İskelesi için kritik imar kararı!
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yer alan Bostanlı İskelesi’ne ilişkin imar ...
Diyarbakır’da patlama: Sivil polis aracı üzerinden geçti!
Diyarbakır’da sivil polis aracının geçiş yaptığı bölgede yol kenarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
‘Güç’ sınav: CHP İzmir’de ses var, görüntü yok!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri