POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
CHP'li 3 başkan resmen AK Parti'ye geçti
CHP'li 3 başkan resmen AK Parti'ye geçti
Usta oyuncu Can Kolukısa hayatını kaybetti
Usta oyuncu Can Kolukısa hayatını kaybetti
Gürsel Tekin: 16 Ekim'e kadar görevimizin başındayız
Gürsel Tekin: 16 Ekim'e kadar görevimizin başındayız
Aziz Yıldırım'dan transfer müjdesi!
Aziz Yıldırım'dan transfer müjdesi!
1 Ağustos 2026 Cumartesi - 08:05

FIFA futbolu özelleştirme planını iptal etti!

UEFA'nın boykot resti ve istifaların ardından FIFA, futbol dünyasında isyan çıkaran planından geri adım attı.

FIFA futbolu özelleştirme planını iptal etti!

FIFA, organizasyonlarını yönetecek ticari bir şirket kurulmasını ve bu yapıya özel yatırımcıların ortak olmasını öngören tartışmalı satış planından vazgeçti.

Planın rafa kaldırıldığını duyuran FIFA Başkanı Gianni Infantino, ayrışmalara yol açan projeden gelen yoğun tepkilerin ardından bu kararı aldıklarını ifade etti.

"ARTIK YARAR SAĞLAMAYACAK"

Infantino projeye ilişkin yayınladığı açıklamada "Tüm görüşleri dikkatle dinledikten sonra, projenin aldığı destek ne düzeyde olursa olsun başlangıçta belirlenen hedefler açısından artık yarar sağlamayacak nitelikte ayrışmalara yol açtığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullandı.

FIFA Başkanı "Amacımız her zaman birleştirmek ve geliştirmek oldu, bundan sonra da böyle olacak. Bu nedenle söz konusu teklif hayata geçirilmeyecek." dedi.

"FUTBOLUN RUHU SATILIYOR" TEPKİSİ

İlk kez salı günü duyurulan teklif, kısa sürede büyük tepkiyle karşılaştı. Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA, FIFA'nın futbolun "ruhunu" satışa çıkardığını savunarak organizasyonları boykot edebileceği uyarısında bulundu.

FIFA yönetimi, Dünya Kupası ile diğer organizasyonların gelirlerini yönetecek yeni bir şirket kurmayı planlıyordu. Bu şirketin yaklaşık yüzde 20 hissesinin de özel yatırımcılara satılması hedefleniyordu.

Plana UEFA başta olmak üzere çok sayıda üye federasyon "Futbol satılık değildir" diyerek tepki göstermiş ve Dünya Kupası'nı boykot edeceklerini açıklamıştı.

FIFA Başkanı'nın kıdemli danışmanı Carlos Cordeiro da projeye tepki olarak görevinden istifa etmişti.

 
Ormanlarımız alev alev: İşte son durum!
 
İspanya'ya geçen binlerce göçmen Fas'a geri gönderildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyanın en çok otomobil satan markası belli oldu
Yılın ilk yarısında küresel bazda 5.39 milyon araç satan Toyota, en yakın ...
Trump duyurdu: Hamas silah bırakıyor!
ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'nin yönetimi için 20 maddelik planıyla ...
ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımları duyurdu
ABD yönetimi, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun faaliyetlerine destek ...
 
Japonya'daki depremde ölü sayısı 23'e yükseldi
Japonya'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi. ...
ABD Başkanı Trump: İran'ı çok sert vuracağız
ABD Başkanı Donald Trump, İran'a ilişkin açıklamasında "Onları çok sert ...
İran'dan ABD üssüne saldırı
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'dan bir ABD üssüne yönelik ...
 
'Hamam Böceği' protestoları sona erdi!
Hindistan'da "Hamam Böceği Halk Partisi" destekçisi binlerce kişinin haftalardır ...
Berlin'de bir araç kalabalığa daldı: Ölü ve yaralılar var
Almanya'nın başkenti Berlin'de Christopher Street Day (LGBT) yürüyüşünün ...
Ukrayna'dan İran gemisine saldırı
İran Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Hazar Denizi'nde ülkelerine ait ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay-AK Parti iddiası: 4 senaryoya detaylı bakış!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri