GERÇEKİZMİR - Gazeteci İsmail Saymaz’ın aktardığı kulis bilgilisine göre; CHP’den istifa ettikten sonra görevini bağımsız olarak sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay 7 Ekim Çarşamba günü saat 11.30’da AK Parti Genel Merkezi’ne gelecek. Tugay’ın AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılması bekleniyor.
Rozeti Cumhurbaşkanı Erdoğan Takacak
Saymaz'ın haberine göre Cemil Tugay, 7 Ekim Çarşamba günü saat 11.30’da AK Parti Genel Merkezi’ne gelecek. Tugay’a parti rozetinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılması bekleniyor.
Kulisleri Hareketlendiren Süreç
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay, 18 Haziran'da partisinden istifa ederek görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıklamıştı.
Tugay'ın AK Parti'ye geçişine dair iddialar, 30 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği basına kapalı görüşmenin ardından yeniden ivme kazandı. Sosyal medyada gelen "AK Parti'ye geçtiğinizde çalışanları işten çıkaracak mısınız?" sorularına iddiaları yalanlamayarak "İşini yapan hiçbir kimseye bir şey olmaz" şeklinde yanıt vermesi de bu iddiaları güçlendirmişti.
Siyasi kulislerde, Tugay ile birlikte İzmir'in bazı ilçe belediye başkanlarının da AK Parti'ye katılabileceği konuşuluyor.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri