POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Deniz Göktaş'ın tutuklanmasına tepki
Deniz Göktaş'ın tutuklanmasına tepki
Ezhel’den, Deniz Göktaş için Berlin'de protesto çağrısı
Ezhel’den, Deniz Göktaş için Berlin'de protesto çağrısı
Özgür Özel: Bir dönüm noktasındayız!
Özgür Özel: Bir dönüm noktasındayız!
Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı
Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı
3 Temmuz 2026 Cuma - 23:47

Güç'ten Onur Yiğit açıklaması: Seçmen iradesine müdahale!

İçişleri Bakanlığı tarafından Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in görevden uzaklaştırılmasının ardından görevden uzaklaştırılan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ten tepki geldi. Güç'ün açıklamasında kararın "millet iradesine açık bir müdahale" olduğu ifade edilirken, hukukun üstünlüğü ve demokratik temsil hakkı vurgulandı.

Güç ten Onur Yiğit açıklaması: Seçmen iradesine müdahale!

GERÇEKİZMİR - İçişleri Bakanlığı tarafından Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in görevden uzaklaştırılmasının ardından görevden uzaklaştırılan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ten tepki geldi. Güç'ün açıklamasında kararın "millet iradesine açık bir müdahale" olduğu ifade edilirken, hukukun üstünlüğü ve demokratik temsil hakkı vurgulandı.

Güç'ün açıklamasının tamamı şöyle: 

Balçova Belediye Başkanımız Onur Yiğit'in İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması, kesinlikle hukuki değil art niyetli siyasi bir tasarrufun kabul edilmez bir örneğidir. Soruşturmaya konu edilen iddialar hiçbir şekilde Balçova Belediyesi ile alakalı değilken Başkanımız Onur Yiğit Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.

Halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarının yargı süreçleri gerekçe gösterilerek görevlerinden uzaklaştırılması, seçmenin iradesine açıkça müdahale anlamı taşımaktadır. İktidarın hukuku ve adalet sistemini kendi hesapları için kötüye kullanması artık kabul edilemez seviyeye ulaşmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ısrarla hukukun üstünlüğünü, masumiyet karinesini ve demokratik temsil hakkını savunmaya devam edeceğiz.

Çünkü biliyoruz ki, er ya da geç bu kötülükleri yapanlar hem kanunlar önünde hem de milletin vicdanında yargılanacaklar ve en ağır cezayı alacaklar. Balçova halkının iradesi kesinlikle yalnız değildir. Başkanımız Onur Yiğit’in en kısa sürede görevine döneceğine ve adaletin tecelli edeceğine olan inancımız tamdır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın; halkın iradesi kazanacak, adalet mutlaka yerini bulacaktır. Ülkemiz yeniden demokratik ve hukuk devleti olacaktır.

 
Balçova'da başkan vekili seçimi için tarih belli oldu!
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Göktaş'ın tutuklanmasına tepki
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı ...
Güç’ten Gençlik Kolları İl Başkanı olarak atanan Orbay'a tebrik
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın ve yönetiminin kararıyla, ...
Foça'da 'yayını kapat, ben bağırırım' sözleri ortalığı karıştırdı: AK Parti'den tepki!
CHP’li Foça Belediyesi'nde Temmuz ayı meclis toplantısında mazot soruşturması, ...
 
Çağatay Güç'ten 'Deniz Göktaş' tepkisi: Korku iklimi yaratarak bu ülkenin evlatlarını sindiremezsiniz!
MYK kararıyla CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden alınan Çağatay Güç, komedyen ...
Özgür Özel: Bir dönüm noktasındayız!
Özgür Özel, stand-up gösterisi gerekçe gösterilerek tutuklanan komedyen ...
Kemeraltı Esnaf Derneği’nden Gümrükçü’ye veto!
CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki MYK kararıyla İzmir İl Başkanlığı ...
 
Özgür Özel'den 'grup toplantısı' kararı
Özgür Özel, 7 Temmuz Salı günü bir dizi programa katılmak üzere Eskişehir’i ...
Özel, mesajını yineledi: Yeni bir yol açacağız
Kastamonu'da orman köylüleriyle bir araya gelen Özel, ekonomik sorunlara ...
Kılıçdaroğlu ve ekibine adliyede protesto!
Kur'an-ı Kerim ile ilgili ifadeleri nedeniyle gözaltına alınan komedyen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Kılıçdaroğlu için ‘doğru’, Gümrükçü için ‘yanlış’, Güç için ‘Özel’ tablo!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri