POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu!
Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu!
Beşiktaş Gain derbide kazandı, liderlik yarışı kızıştı!
Beşiktaş Gain derbide kazandı, liderlik yarışı kızıştı!
CHP'den 'oy karşılığı işe alım' iddialarına yanıt
CHP'den 'oy karşılığı işe alım' iddialarına yanıt
Davutoğlu'ndan CHP'ye 'arınma' çağrısı!
Davutoğlu'ndan CHP'ye 'arınma' çağrısı!
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 14:57

Güreşin efsaneleri Menemen'e geliyor

Menemen'de bu yıl ilk kez Uluslararası düzenlenecek 16. Emiralem Çilek Festivali'nde bu yıl Türk güreşinin iki efsane ismi de yer alacak.

Güreşin efsaneleri Menemen e geliyor

Menemen'de bu yıl ilk kez Uluslararası düzenlenecek 16. Emiralem Çilek Festivali'nde bu yıl Türk güreşinin iki efsane ismi de yer alacak. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül ile 5 Dünya, 13 Avrupa şampiyonluğu bulunan Rıza Kayaalp, Çilek Festivali'nin açılışına katılarak, jüri üyesi olacak. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Türk’ün gücünü dünyaya gösteren gururlarımız Milli sporcularımızla Menemen’de bir araya gelmenin mutluluğu içindeyiz” dedi.

Bu yıl uluslararası nitelik kazanarak sadece İzmir'i, Ege'yi ve Türkiye'yi değil, Avrupa'nın çilek üreticisi ülkelerini de buluşturacak olan 16. Uluslararası Emiralem Çilek Festivali, dev isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Müzikten dansa, en lezzetli çileklerden doğal ürünlere kadar birçok farklı özelliği bir araya getirecek olan festival, bu yıl spora da kucak açtı. Ülkemizde ata sporu olarak anılan ve büyük kıymet verilen güreşin iki efsane ismi Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, Çilek Festivali için Menemen'e gelecek. İki dev isim festivalde jüri üyesi olarak yer alacak ve birbirinden güzel çileklerin tadımını gerçekleştirecek.

Madalya avcısı ikili

Menemen'de Çilek Festivali kapsamında vatandaşlarla buluşacak olan Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'in madalya tablosu da dikkat çekiyor. 2024 yılında Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı görevine seçilen Taha Akgül'ün bir olimpiyat, 3 Dünya, 11 Avrupa şampiyonluğu, 2 kez olimpiyat üçüncülüğü ve toplamda 31 şampiyonluğu bulunuyor. Aktif güreş kariyerine devam eden Rıza Kayaalp'in ise 1 olimpiyat ikinciliği, iki olimpiyat üçüncülüğü ile birlikte 5'i Dünya şampiyonluğu, 13'ü Avrupa şampiyonluğu olmak üzere toplam 53 şampiyonluğu bulunuyor.

"Milli gururlarımızı hemşehrilerimizle buluşturacağız"

Dünya çapında başarılı sporcuların Menemen'e gelecek oluşunu değerlendiren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Başarılarıyla ay yıldızlı bayrağımızı yıllar boyunca en yüksek noktaya astıran, İstiklal Marşı'mızı dünyanın dört bir tarafında dinleten Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, yalnızca bugünün sporcuları değil, zaferleriyle isimlerini ülkemiz spor tarihine altın harflerle yazdırmış olan iki sporcumuzdur. Biz de Menemen Belediyesi olarak aralarında güreşin de bulunduğu 17 farklı branştaki ücretsiz spor kurslarımızla, evlatlarımızın spor altyapılarını oluşturmak ve onları yarınlarda ülkemizin gururu olabilecek noktaya taşımak için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sanatın ve lezzetin en güzel tonlarını ziyaretçilerimizle buluşturacağımız festivalimizde, spor tarihimizin iki dev ismini ağırlayacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

 
Tugay, İstanbul'da konuştu: Sağlıklı kent için hastaneler yetmez!
 
Ailesini katletti, savunma yapmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay, İstanbul'da konuştu: Sağlıklı kent için hastaneler yetmez!
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Kadifekale’de gökyüzü uçurtmalarla renklendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların, kadınların ve mahalle sakinlerinin ...
Kemeraltı'nda şenlik var!
Konak Belediyesi’nin önce Alsancak’ta başlattığı etkinlikler, vatandaştan ...
 
Buca'nın +1 Kafe'sine Kırmızı Bayrak!
Buca Belediyesi 1923 Buca Göksu +1 Kafe, erişilebilirlik standartlarını ...
Karşıyaka'nın şampiyonları mutfakta!
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ...
Karabağlar’da 4. etap imar planı mesaisi
Karabağlar ‘da üç kez mahkeme kararlarıyla iptal edilen 4. Etap Karabağlar–Cennetoğlu ...
 
Gaziemir’de temizlik seferberliği
Filosuna kattığı yeni temizlik araçlarıyla temizlik hizmetlerinin kalitesini ...
Bornova'dan dev temizlik atağı!
Bornova Belediyesi, ilçedeki temizlik hizmetlerini güçlendirmek amacıyla ...
Konak’ta vergi ödeyeceklere kolaylık
Konak Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam vergisi ödemeleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri