POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Borsa günü rekor seviyeden tamamladı
Borsa günü rekor seviyeden tamamladı
Akın Gürlek: Rojin Kabaiş'in telefonu Çin'e gönderilecek
Akın Gürlek: Rojin Kabaiş'in telefonu Çin'e gönderilecek
MHP'de ilk kongre tarihi netleşti!
MHP'de ilk kongre tarihi netleşti!
Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya hakkında karar
Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya hakkında karar
6 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:08

Hadi Özışık hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Eski Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Kılıç'ın PKK kurucularından Akif Kılıç'ın kardeşi olduğunu iddia ettiği için hakkında açılan davaya katılmayan Hadi Özışık için hakkında yakalama emri çıkartıldı.

Hadi Özışık hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Eski Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Kılıç'ın PKK kurucularından Akif Kılıç'ın kardeşi olduğunu iddia eden, ancak daha sonra verdiği bilginin doğru olmadığını belirterek özür dileyen Hadi Özışık hakkında dava açılmıştı.

İktidara yakınlığı ile bilinen Özışık'ın "iftira, yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, halkı kin ve düşmanlığa sevk" suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşması İstanbul Anadolu 86. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün yapıldı.

"ANKARA'DA GÖRÜŞMESİ OLDUĞU İÇİN KATILAMADI"

CHP İstanbul Hukuk Komisyonu'nun da takip ettiği duruşmaya Özışık katılmadı. Avukatı, müvekkilinin Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmesi olduğu için duruşmaya katılamadığını belirterek, gelecek duruşmada kendisinin hazır olacağını söyledi.

Ayrıca "Müvekkil bir gazetecidir, haber kaynakları vardır, bazen bu kaynaklardan kendisine yanlış bilgi gelebilir, somut dosyada da bu yanlış bilgi uyarınca bir yayın açmış katılan kendisine ulaştıktan sonra da bir tekzip videosu yayınlamıştır. Tekzip videosunu da pek çok kişi izlemiştir, bu durum müvekkilin suç işleme kastının bulunmadığını ve hakkında ek savunma verilmesini gerektirir bir durum olmadığını göstermektedir" dedi.

Image

"HALKIN KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK EDİLDİĞİ ORTADADIR"

Oktay Kılıç'ın avukatı ise "Sanığın yaptığı yayın detaylı incelendiğinde müvekkilin abisinin PKK kurucusu olduğu şeklinde yalan bilginin 1 milyon 200 bin kişinin izleyeceği şekilde yayıldığı, yine CHP tarafından PKK yanlılarının Belediye Meclisine sokulduğu iması ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik edildiği ortadadır... Nasıl bir kişi babanızı öldürdükten sonra dileyeceği özür anlamsız olacaksa sanığın 1 milyon 200 bin kişi huzurunda müvekkilin itibarına kast etmesi sonrasında dilediği özür de anlamsızdır" ifadesini kullandı.

Mahkeme, savcının da talebi doğrultusunda davetiye tebliğine rağmen duruşmaya katılmayan sanık için 'yakalama emri' çıkartılmasına karar vererek duruşmayı 17 Eylül'e erteledi.

 
Balçova Belediyesi araç filosunu güçlendirdi
 
Bayraklı’da Hıdırellez coşkusu yaşandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya hakkında karar
Bahis soruşturması kapsamında tutuklu olan Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya ...
Hakan Ayaz'dan saldırıya uğrayan avukata destek
Seferihisar’da haciz işlemi sırasında silahlı saldırıya uğrayan Avukat ...
Cinsel ilişki teklifini reddeden Ceyda'yı öldürmüştü: AYM, indirimi onadı!
İzmir'de Ceyda Yüksel'i (21) öldüren Serkan Dindar'a (46) ‘Kasten öldürme’ ...
 
Rapçi Canbay'a 4 yıla kadar hapis istemi!
Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti soruşturmasında tutuklanan Aleyna ...
Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiası ortalığı karıştırmıştı: CHP’li meclis üyesi tutuklandı!
Karabağlar Belediyesi Mayıs Ayı Meclisi’nde tartışmalara neden olan CHP’li ...
Motosikletlinin acı sonu!
İzmir'in Tire ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.
 
CHP kurultay ceza davası ertelendi
CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla, ...
Polisin takibe aldığı taksiden binlerce hap çıktı!
İzmir’in Gaziemir ilçesinde polis ekiplerinin durdurduğu takside yapılan ...
Mevlüt Çavuşoğlu'nun kardeşine silahlı saldırı!
Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kardeşi Aydın Çavuşoğlu'na ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri