POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mabel Matiz'in şarkısına erişim engeli talebi
Mabel Matiz'in şarkısına erişim engeli talebi
Fed faiz kararını açıkladı: Aylar sonra bir ilk
Fed faiz kararını açıkladı: Aylar sonra bir ilk
MİT Başkanı Kalın, Şara ile görüştü
MİT Başkanı Kalın, Şara ile görüştü
Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı! İlk açıklama geldi
Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı! İlk açıklama geldi
16 Eylül 2025 Salı - 20:57

Hakan Bilal Kutlualp başkan adaylığından çekildi

Fenerbahçe'de Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na kısa bir süre kala Hakan Bilal Kutlualp, yaptığı yazılı açıklama ile başkan adaylığından çekildiğini duyurdu.

Hakan Bilal Kutlualp başkan adaylığından çekildi

Fenerbahçe'de Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na günler kala sürpriz bir gelişme yaşandı. Hakan Bilal Kutlualp, Sadettin Saran lehine başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.

Hakan Bilal Kutlualp'in çekilmesinin ardından Fenerbahçe'de mevcut başkan Ali Koç ve Sadettin Saran başkanlık için yarışacak. 

Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, 20-21 Eylül 2025 tarihlerinde Chobani Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi ile bitişik parselde bulunan eski Kenan Evren Lisesi arsasında yapılacak.

Hakan Bilal Kutlualp, başkan adaylığından çekilmesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"20-21 Eylül'deki Seçimli Olağanüstü Genel Kurul öncesinde, Fenerbahçemizin yeniden hak ettiği günlere kavuşması için milyonlarca taraftarımızın ve kongre üyelerimizin sorumluluğunu taşıyarak yola çıktık. 26 Nisan 2025'te YDK toplantısında değişim talebini ilk kez ben dile getirdim. Sayın Başkanın "Kongre yapmayacağız" sözlerinin ardından üyelerimizle birlikte mecburi bir imza kampanyası başlattık. Wyndham Otel'de 2.500'e yakın imza topladık, diğer dernekler ve bağımsız üyelerle bu sayı 10.000'e ulaştı. Bu güçlü irade sonucunda kulüp yönetimimiz kongre kararı almak zorunda kaldı. Sonrasında gerekli 500'den fazla imzayı da Yüksek Divan Kurulumuza teslim ederek adaylık sürecini tamamladık. Geçmişte Aziz Yıldırım yönetiminde elde ettiğimiz 2 şampiyonluk ve edindiğim tecrübelerimle Fenerbahçe'ye fayda sağlayacağıma olan inancım hep tam oldu. Ancak biz Fenerbahçeliler için esas olan kişisel hedefler değil, kulübümüzün geleceğidir. Bugün yapılan anketler, değişim isteyen milyonların tercihlerinde Sayın Sadettin Saran'ın önde olduğunu göstermektedir. Ayrıca camiamızda iki adayın birleşmesine dair yoğun bir talep vardır. Kendisiyle yaptığımız detaylı görüşmeler sonucunda hiçbir hukuki sorunun olmadığını bizlere beyan etmiştir. Kulübümüzün ve Yüksek Divan Kurulumuzun da kendisinin adaylığını uygun bulduğunu açıklaması ve devlet kurumlarından herhangi bir olumsuz görüş almamış olması, kararımızda etkili olmuştur. Bu konuları birlikte değerlendirdiğimizde, bu dakikadan sonra artık Sayın Saran'a söz konusu hukuki konularda bir engel gelmesinin gerek hukuksal gerekse demokratik yarış açısından son derece yanlış ve imkânsız bir kurgu olacağını düşünmekteyiz. Tüm bu gerçekler doğrultusunda en yüksek oyu alan iki adayın ikinci turda yarışacağı bir seçim sistemimizin olmaması, imza sürecinin amacını netleştirmek ve oyların bölünmesine engel olmak adına adaylıktan çekilme kararımızı siz değerleri taraftarlarımıza ve kıymetli kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Listelerin yarın verilecek olması nedeniyle bu adımı erkenden atmayı zaruri gördük. Sayın Sadettin Saran'ın yönetim kurulu adaylarımıza teveccüh göstermesi kendi takdir ve tasarrufundadır. Tek gayemiz Fenerbahçe'dir. Dün olduğu gibi gelecekte de Fenerbahçemiz için elimizi taşın altına koymaktan asla çekinmeyeceğiz. Seçimde kazananın Fenerbahçe olması, camiamızın bir ve bütün halinde yoluna devam etmesi tek isteğimizdir. Adaylığımı açıkladığım günden bu yana yanımda olan tüm Fenerbahçe sevdalılarına ve benimle birlikte cesurca bu yolda yürüyen tüm yol arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Yarınlar Fenerbahçe'nin."

 
İzmir'in 3 ilçesinde eş zamanlı operasyon
 
Bayrampaşa Belediye Başkanı tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alman basınından Beşiktaşlı yıldıza büyük övgü!
Beşiktaş'ın yeni transferi El Bilal Toure, Başakşehir karşısında attığı ...
Bucaspor 1928 dipte: 4 haftada 12 gol yedi
TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 4 haftada sadece 1 puan toplayabilen ve son 3 ...
Alperen Şengün'ün hocası Petkim'de!
EuroBasket 2025 finali oynayan A Milli Basketbol Takımı'nın yıldızlarını ...
 
Altay'da Kurşunlu'dan kadroya ince ayar
TFF 3. Lig 4. Grup’ta sezona kötü başlayan Altay’da teknik direktör Ramazan ...
Kartal'ın kabusu Göztepe: Biletler satışta!
Süper Lig’de 6. haftanın açılışında Beşiktaş’ı konuk edecek Göztepe, geçen ...
Altınordu’da son dakika takviyesi
TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta zor günler geçiren Altınordu, transfer döneminin ...
 
12 Dev Adam'ın yıldızı Karşıyaka'ya doğru!
Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 24 yıl sonra final oynayarak tüm Türkiye'nin ...
Şampiyonlar Ligi'nde haftanın maç programı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasının ilk hafta maçları bugün başlıyor. ...
Kaf-Kaf kupada tur peşinde
Karşıyaka, Ziraat Türkiye Kupası 2’nci Tur maçında Bursa Yıldırımspor’u ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir siyasetinde gizli ve tatlı rekabet: Demir-Eşki!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri