POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filminde başrolde
Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filminde başrolde
Arne Slot'tan Galatasaray eşleşmesi için açıklama
Arne Slot'tan Galatasaray eşleşmesi için açıklama
Mert Hakan ve Metehan hakkında hapis istemi!
Mert Hakan ve Metehan hakkında hapis istemi!
Doktora 'yanlış iğne' iddiası: Yoğun bakıma alındı
Doktora 'yanlış iğne' iddiası: Yoğun bakıma alındı
27 Şubat 2026 Cuma - 13:03

Hasan Ali Yücel Konak’ta anıldı

Konak Belediyesi’nin Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği İzmir Şubesiyle birlikte düzenlediği Hasan Âli Yücel anmasında konuşan Başkan Mutlu, “Onun ülkede yaktığı meşale bizim Konak Belediyesi’nde yaptığımız çalışmalarda her zaman yol gösterici oldu. Açtığımız kütüphanelerimizde, sanat etkinlerimizde, kreşlerimizde, eğitimi desteklediğimiz her alanda bize yol gösteriyor. Bu aydınlanma meşalesi Konak’ta, İzmir’de hiç sönmeden yanmaya devam edecek” dedi.

Hasan Ali Yücel Konak’ta anıldı

Köy Enstitüleri’nin fikir mimarı, Cumhuriyet aydınlanmasının unutulmaz ismi Hasan Âli Yücel, aramızdan ayrılışının 65. yılında Konak Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) İzmir Şubesinin birlikte düzenlediği etkinlikle anıldı. Şef Deniz Aygün Araal ve Cumhuriyet Sesleri Korosu’nun ezgileriyle taçlanan anma etkinliğine ev sahibi Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, YKKED İzmir Şube Başkanı Özgün Utku, İzmir Kent Konseyi Başkanı Özgür Topaç, Atatürkçü Düşünce Derneği Konak Şube Başkanı Pelin Uğur, Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Şen, Eğitim İş 3 No’lu Şube Başkanı Barış Düdü, Köy Enstitüsü mezunlarının çocukları, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğretmen Kadir Karpuz’un şiirleriyle anlam kattığı gecede, Köy Enstitülülerin marşlarını seslendiren, Anadolu’nun dört bir yanından türküler söyleyen koro büyük alkış aldı.

Mutlu: Onun yaktığı meşale, çalışmalarımızda her zaman yol gösterici oldu

Anma programının açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak’ta aydınlanma ışığının hiçbir zaman sönmeyeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Köy enstitülerinin kurulmasını sağlayarak bütün Türkiye’de, bugün eşit yurttaşlık dediğimiz, herkesin eğitimden eşit yararlanmasını sağlaması; dünya klasiklerini Türkçeye çevirterek dünyayla Türkiye’nin entegre olmasını sağlaması gibi pek çok vizyonu hayata geçiren çok kıymetli bir vizyoneri, Türkiye’nin en büyük şanslarından birini anıyoruz. Onun ülkede yaktığı meşale bizim Konak Belediyesi’nde yaptığımız çalışmalarda her zaman yol gösterici oldu. Açtığımız kütüphanelerimizde, sanat etkinlerimizde, kreşlerimizde, eğitimi desteklediğimiz her alanda bize yol gösteriyor. Bugün, hepimiz baskı altındayız, ülkede zor koşullardan geçiyoruz ama onların en zor koşullarda neler yaptığını unutmadan her zaman önümüzde bir ışık olarak taşıyarak, yaptıkları çalışmaları rehber edinerek çalışmaya devam edeceğiz. Bu aydınlanma meşalesi Konak’ta, İzmir’de hiç sönmeden yanmaya devam edecek.”

“Ben hayatta en çok babamı sevdim”

Can Yücel’in babası Hasan Âli Yücel’e yazdığı “Ben Hayatta En Çok Babamı Sevdim” şiirini okuyarak konuşmasına başlayan YKKED İzmir Şube Başkanı Özgün Utku, Yücel’in başarılarla dolu yaşamını ve devrim niteliğindeki çalışmalarını anlattı. Utku, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi ve, “Bu etkinlik için yola çıktığımız andan itibaren kucaklayıcı tavrıyla ev sahipliğimizi yapan Konak Belediye Başkanımız Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya, ekip arkadaşlarına, Şefimiz Deniz Aygün Araal’a, koroda görev yapan koristlerimize, saz üstatlarımıza, piyanoda bize eşlik eden Caner Araal’a, şiirleriyle gecemizi güzelleştiren öğretmenimiz Kadir Karpuz’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 
CHP'li Arslan AK Partili vekillere seslendi: Yanlıştan dönün!
 
Çeşme'de yol yenileme seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay'dan Vakıflar'a 'kiralama' çıkışı: Atatürk'ün emanetleri sahipsiz değil!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ...
Meslek Fabrikası Örnekköy'e mi taşınacak? Büyükşehir'den açıklama!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait üç simge taşınmazın Vakıflar Genel ...
İzmir'e sokak hayvanları için doğal yaşam alanı geliyor!
Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli Belediyeleri, Karşıyaka sınırları içinde ...
 
Menemen tarihi kitap oldu!
Son yapılan arkeolojik çalışmalarla geçmişi 8 bin yıla dayanan Menemen'in ...
Buca’da minik yüreklerden büyük dayanışma
Buca’da dayanışma kültürü bu kez anaokulu sıralarından yükseldi. Hayme ...
Balçova'da mahalle mahalle birlik sofraları
Ramazan’ın ilk iftar programında Çetin Emeç ve Eğitim Mahallesi sakinleri ...
 
Efes Selçuk'un yerel tohumları Türkiye'ye yayılıyor
“Tüm Türkiye Eksin” sloganıyla 2020 yılından bu yana üretimi teşvik etmeyi ...
Hocalı’nın acısı Bornova’da unutulmadı
Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992’de Hocalı’da katledilen 613 Azerbaycanlı ...
Büyükşehir’den çalışanlara kapsamlı afet tatbikatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına acil durum bilinci kazandırmak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri