POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ENAG, haziran enflasyonunu açıkladı!
ENAG, haziran enflasyonunu açıkladı!
Dünya turuna çıkmıştı: Özel jet düştü!
Dünya turuna çıkmıştı: Özel jet düştü!
Netanyahu'nun oğlu adını değiştirmiş!
Netanyahu'nun oğlu adını değiştirmiş!
Narin cinayetinde iki isim için tahliye istendi!
Narin cinayetinde iki isim için tahliye istendi!
2 Temmuz 2025 Çarşamba - 18:16

Hasar tespiti tamamlandı: İşte, yangının bilançosu!

İzmir’de 25 Haziran–1 Temmuz tarihleri arasında çıkan orman yangınlarında, 110’u ağır hasarlı ve yıkık olmak üzere toplam 156 konut zarar gördü. En büyük hasarın yaşandığı yer ise Gaziemir’deki Doğankent Sitesi oldu. Hasar tespit çalışmaları tamamlanarak AFAD’a iletildi.

Hasar tespiti tamamlandı: İşte, yangının bilançosu!

İzmir'de 25 Haziran-1 Temmuz'da yaşanan orman yangınlarında, 110'u yıkık ve ağır hasarlı olmak üzere 156 konutun bulunduğu 153 yapı zarar gördü.

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde çıkan orman yangınları, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle geniş alanlara yayıldı. Yangınlarda hem ağaçlar hem yerleşim yerleri zarar gördü.
Yangınların ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmaları başlatıldı.
Yaklaşık 100 kişilik ekip, alevlerin zarar verdiği bölgelerde 506 bağımsız bölümün bulunduğu 450 yapıyı kontrol etti. Bu yapılardaki 429 konuttan 101'inin ağır hasarlı, 9'unun yıkık, 46'sının az hasarlı olduğu tespit edildi. Yangınlarda 2 ahır ile 3 dükkanın da ağır hasar aldığı belirlendi.

En büyük hasar Doğankent Sitesi'nde

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Aytaç Yalçınkaya, AA muhabirine, bir haftada yaşanan yangınların ardından hasar tespitine yönelik çalışmaları tamamladıklarını söyledi.
Bakanlık olarak orman yangınında zarar gören yapılarla ilgili hasar tespit çalışması yürüttüklerini ifade eden Yalçınkaya, Gaziemir'deki orman yangınında zarar gören araçların tespiti konusunda ise İzmir Defterdarlığının çalışma yaptığını anlattı.

Yalçınkaya, çalışmaların sonucuna ilişkin şunları kaydetti:

"Tüm yangınlarda 450 yapının hasar tespit çalışmasını gerçekleştirdik. Bu yapılardan 106'sı ağır hasarlı, 47 yapımızın da az hasarlı olduğuna yönelik tespitler yaptık. Diğer yapılarda ise hasarsızlık mevcut. Çalışmalarımızın neticesinde Bakanlığımızın veri aktarım sistemine bütün verilerimiz aktarıldı. Vatandaşlarımızın hak sahipliği ve hasar tespitleri konusunda AFAD'a veri aktarımımızla ilgili süreçlerimiz de tamamlanmış durumda."

Seferihisar ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki Doğankent Sitesi'nin en fazla zarar gören yer olduğunu belirten Yalçınkaya, "Sitede toplam 330'a yakın bağımsız bölüm bulunmakta. 81'inde ağır hasar mevcut. Yaklaşık 20'sinde hafif hasar mevcut. En çok sıkıntı yaşanan alanımız Doğankent Sitesi oldu. Bunun temel sebebi çevresinin orman alanından oluşması." dedi.
Yalçınkaya, mağdur vatandaşların devletin yardımlarından hızlıca yararlanabilmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi. (AA)

 
Özgür Özel İzmir'de: Murat Çalık'a ziyaret
 
Türkiye Kick Boks Şampiyonası İzmir’de başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel İzmir'de: Murat Çalık'a ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen soruşturma kapsamında ...
Leman'a karikatür soruşturması: 4 tutuklama!
Haftalık karikatür ve mizah dergisi LeMan hakkında İstanbul Cumhuriyet ...
Seferihisar'da belediyeden destek çağrısı!
Seferihisar’da 3 gün süren yangının ardından hayvan üreticileri çoğu meranın ...
 
Çeşme'de yangın sürüyor: Havadan müdahale yeniden başladı!
İzmir’in Çeşme ilçesinde tarım arazisinde çıkıp, ormana yayılan yangına ...
İzmir yangını hatıraları da kül etti!
İzmir'in Menderes ve Seferihisar ilçeleri arasında çıkan, ekiplerin havadan ...
"Yangınlardaki asıl güç, kara gücüdür!"
Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Ülkemiz, yangınlarla mücadelede ...
 
81 ilde hayvan pazarları kapatıldı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüm hayvan satış yerlerinin faaliyetlerinin ...
Aydın'da tarım alanı ve makilikte yangın çıktı
Aydın'ın Çine ilçesinde henüz bilinmeyen nedenle zeytinlik alanda yangın ...
Büyükşehir'e soruşturmada flaş Osman Gökçek detayı!
İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri